reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Termoopakowanie do mleka

marikaa77

Zaangażowana w BB
Jakie termoopakowanie do butelek z mlekiem polecacie ? Takie oczywiście aby utrzymywało ciepło.

reklama
Ale o jakim mleku piszesz? Jeżeli kobiece to ono powinno być podawane w temperaturze pokojowej. Jeżeli o mm to ono ogólnie nie może długo stać rozrobione. Max 1-2 h.

Ale o jakim mleku piszesz? Jeżeli kobiece to ono powinno być podawane w temperaturze pokojowej. Jeżeli o mm to ono ogólnie nie może długo stać rozrobione. Max 1-2 h.

Kobiece mleko nie musi byc podawane w temperaturze pokojowej 😜 mozna je podgrzac w kapieli wodnej jak najbardziej.

Ok, ale do tego nie jest potrzebne termoopakowanie. Ono nie podgrzeje mleka. Źle napisałam, że powinno, może być podawane.
No tak, ale jak pogrzejesz, a potem idziesz na spacer i bierzesz butlę ze sobą, to się termoopakowanie przyda, no nie? :p albo jak bierzesz butlę na wyjście do lekarza.

Widziałam z canpola fajne, ale temat jeszcze przed nami :)

Najbardziej polecam z canpola majace w środku styropian, trzymają ciepło najdłużej. Samą gorąca wodę do 4 godzin, mleko to ja max trzymałam do tych 2h tak jak zalecane.

Mi sprawdzała się termotorba z Avent. Nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży. Do dziś jeszcze nie raz z niej korzystam a kupiłam ją przy pierwszym dziecku (ma ponad 12 lat) Wejdzie w nią i butelką z mlekiem i obiadek czy jogurt.

No tak, ale jak pogrzejesz, a potem idziesz na spacer i bierzesz butlę ze sobą, to się termoopakowanie przyda, no nie? :p albo jak bierzesz butlę na wyjście do lekarza.

Widziałam z canpola fajne, ale temat jeszcze przed nami :)
Tak,ale takie mleko też długo nie może stać. Ja nie jestem w ogóle fanką tego typu urządzeń. Kupiłam jeszcze jak byłam w ciąży i ani razu nie użyłam. A tym bardziej do mm.

Tak,ale takie mleko też długo nie może stać. Ja nie jestem w ogóle fanką tego typu urządzeń. Kupiłam jeszcze jak byłam w ciąży i ani razu nie użyłam. A tym bardziej do mm.
może stać na tyle, żeby iść na spacer albo do lekarza. Można świeżo odciągnięte dać do butli i do termoopakowania, to może stać do 4h.

reklama
Do góry