reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nietolerancja mleka modyfikowanego? Zbyt duża porcja?

reklama
Nie wiem, np. wizyta u lekarza, przeciągnie się czy coś... A może po prostu za bardzo się przejmuje bezsensownie ;)

Ja generalnie chciałam karmić tylko do 6 msc, ale jeżeli to mm tak źle.dziala na córkę, to chyba będę musiała przemyśleć te decyzję
Lada moment zaczniecie rd.
Dziecko też jest coraz większe. Takie przypadki, że coś się przeciągnie są sporadyczne i dziecko 15min wytrzyma zanim dostanie mleko ;)

Lada moment zaczniecie rd.
Dziecko też jest coraz większe. Takie przypadki, że coś się przeciągnie są sporadyczne i dziecko 15min wytrzyma zanim dostanie mleko ;)
Też racja :) to mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym

Też racja :) to mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym
Decyzję o odstawieniu możesz podjąć tak czy siak. Tylko że to wiąże się z mieszaniem potem dziecku nagle mm, bo do roku powinno dostawać mleko z piersi lub mm jako główny posiłek.. To już twoja decyzja.

Po rd dziecko ma takie też skoki, że wisi na cycu albo domaga sie dużo mleka (po roku też 😶), ale to nie jest tak jak z noworodkiem, że jest ciągle ta obawa, że cyc musi być w pogotowiu non stop. Można dziecku dać coś innego, jeśli to wynika z głodu. Troche się to zmienia po rd, sama zobaczysz.

Ja kiedyś myślałam jak ty z kp, a karmię nadal, już 22 miesiące ... choć u mnie na tym etapie to jest raczej uspokajacz aniżeli jakieś wielkie żarcie.

Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.
Kpi od porodu. Po 4 miesiącach chciałam wprowadzić mm i zmniejszyć ilośc mojego mleka.
Podawałam NAN, NAN comfort, Bebilon i Capri Care. Za każdym razem po lub w trakcie butli dziecko zaczynało mi wymiotować.

W końcu odpuściłam, rozkręcilam laktację i dalej jestem kpi, chociaż mnie strzela już.

I te wymioty w naszym przypadku byly absolutnie jedynym objawem alergii na bmk, ktorą potem potwierdzilismy testami.

Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.
Kpi od porodu. Po 4 miesiącach chciałam wprowadzić mm i zmniejszyć ilośc mojego mleka.
Podawałam NAN, NAN comfort, Bebilon i Capri Care. Za każdym razem po lub w trakcie butli dziecko zaczynało mi wymiotować.

W końcu odpuściłam, rozkręcilam laktację i dalej jestem kpi, chociaż mnie strzela już.

I te wymioty w naszym przypadku byly absolutnie jedynym objawem alergii na bmk, ktorą potem potwierdzilismy testami.
A w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?

Ja mam wrażenie, że po tym bebilonie młoda baardzo ulewala (po moim wcale), a po Capri care mniej, ale wciąz.

reklama
A w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?

Ja mam wrażenie, że po tym bebilonie młoda baardzo ulewala (po moim wcale), a po Capri care mniej, ale wciąz.
W teorii te testy są wiarygodne po 6rż dopiero ;) my robilismy bo podejrzewaliśmy alergie wziewne, a wyszło nam tylko mleko 🙈

U takich dzieci to głownie eliminacją i prowokacjami się sprawdza.

Do góry