prettyinflowers
Fanka BB :)
Od razu odstawiłam stare i dałam noweWgl jak przechodzisz z melka na mleko to robisz to stopniowo? Czy od razu wprowadzasz nowe a stare odstawiasz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od razu odstawiłam stare i dałam noweWgl jak przechodzisz z melka na mleko to robisz to stopniowo? Czy od razu wprowadzasz nowe a stare odstawiasz?
Lada moment zaczniecie rd.Nie wiem, np. wizyta u lekarza, przeciągnie się czy coś... A może po prostu za bardzo się przejmuje bezsensownie
Ja generalnie chciałam karmić tylko do 6 msc, ale jeżeli to mm tak źle.dziala na córkę, to chyba będę musiała przemyśleć te decyzję
Mleko się stopniowo zamienia.Od razu odstawiłam stare i dałam nowe
Obecnie odchodzi się już od takich zaleceń. Mozna zmienić od razu, mozna stopniowo, jak kto woli.Mleko się stopniowo zamienia.
A to nawet nie wiedziałamObecnie odchodzi się już od takich zaleceń. Mozna zmienić od razu, mozna stopniowo, jak kto woli.
Też racja to mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanymLada moment zaczniecie rd.
Dziecko też jest coraz większe. Takie przypadki, że coś się przeciągnie są sporadyczne i dziecko 15min wytrzyma zanim dostanie mleko
Decyzję o odstawieniu możesz podjąć tak czy siak. Tylko że to wiąże się z mieszaniem potem dziecku nagle mm, bo do roku powinno dostawać mleko z piersi lub mm jako główny posiłek.. To już twoja decyzja.Też racja to mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym
Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.Też racja to mnie żeście zlaktoterroryzowaly dziewczyny haha, ale mówię to w dobrym tego słowa znaczeniu, bo widzę duuuza różnice (na plus) w tym jak mała jest tylko karmiona piersią i chyba faktycznie bez sensu jest dodatkowo mieszać z tym mlekiem modyfikowanym
A w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?Powiem Ci, jak ja mialam, bo mam wrażenie, ze może być podobnie.
Kpi od porodu. Po 4 miesiącach chciałam wprowadzić mm i zmniejszyć ilośc mojego mleka.
Podawałam NAN, NAN comfort, Bebilon i Capri Care. Za każdym razem po lub w trakcie butli dziecko zaczynało mi wymiotować.
W końcu odpuściłam, rozkręcilam laktację i dalej jestem kpi, chociaż mnie strzela już.
I te wymioty w naszym przypadku byly absolutnie jedynym objawem alergii na bmk, ktorą potem potwierdzilismy testami.
W teorii te testy są wiarygodne po 6rż dopiero my robilismy bo podejrzewaliśmy alergie wziewne, a wyszło nam tylko mlekoA w jakim wieku/miesiącu można wykonać takie testy pod kątem alergii na bmk?
Ja mam wrażenie, że po tym bebilonie młoda baardzo ulewala (po moim wcale), a po Capri care mniej, ale wciąz.