reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

liwus jeżeli masz cukrzyce ciążowa to współczuje i to bardzo...przerabiałam ja w pierwszej ciąży tylko że mi wyszła okolo 27tc.

a dzidzia widze ładnie rośnie moja w 13tc miała 6,75mm a Twoja widze długa :-)

reklama
liwus piękna dzidzia:-)a czemu oksy nie można Ci podać w razie jak by trzeba było?

Nie można bo podobno po przebytej cesarce , blizna która jest i macica podobno i inne narządy nie reagują na oksy. Mimo że w tym szpitalu co będę rodzić znieczulenie jest darmowe to też się nie podaje kobietom po przebytej już cesarce. No a wizja porodu bez znieczulenia i być może zakończona jak poprzednio czyli po 24h bóli cc spowodowaną zagrażającą zamartwicą płodu to ja chyba nie dam rady...:-(

Lili dziecko spore jak to pani doktor stwierdziła :-) Ale zdrowe i to najważniejsze . Przez 30 minut robiła to USG a dzieciaczek ciągle spał i nie miał zamiaru się obudzić :-) Wszystkie parametry dobre są a widok takich małych stópek i małych nóżek - rewelacja.
Pytałam się też o jej opinię na temat USG 3D powiedziała że pod kątem medycznym to tylko mogą wykryć wady twarzoczaszki bo wszystkie inne są widoczne na 2D , także 3D to głównie przyjemność na oka rodziców i miła pamiątka.

Mam nadzieję że mi ta cukrzyca ciążowa nie wyjdzie. Na razie zrobię po leczeniu furaginem (bodajże) badanie i zobaczymy co tam wyjdzie albo i nie..

Ostatnia edycja:
a dzidzia widze ładnie rośnie moja w 13tc miała 6,75mm a Twoja widze długa :-)

co ja mam powiedzieć, jak moje w połowie 13tc ponad 9 cm miało :szok:

Liwuś, najważniejsze, że zdrowe, prawda? :) I zdrowia Tobie życzę, ja odbieram jutro wyniki moczu i krwi, mam nadzieję, że nie będzie tam większych odchyleń od normy.

liwia tyko się nie martw na zapas, najważniejsza jest dzidzia a że zdrowa to trzeba się cieszyć:)
ja czekam na piątek i się doczekać nie mogę:p

Liwus ja tez trzymam kciuki aby to jednak nie byla cukrzyca....bedzie ok.....z moczem w zeszlej ciazy tez mialam problemy czesto ód samego poczatku, teraz jak narazie ok ale nie zapeszam

wczoraj bylam u gina dzidzia strasznie ruchliwa, ciagle wymachiwala raczkami i nozkami, wszystko w jak najlepszym pozadku, 150g juz wazy, no i prawodpodobnie chlopczyk choc lekarz nie byl calkiem pewny wiec moze za 3 tygodnie bede wiedziec na 100%

Załączniki

• DZIDZIA 019.jpg
    DZIDZIA 019.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 43
Właśnie odebrałam wyniki: siuśki w normie, tsh też, toxo nie ma, tylko we krwi za mało erytrocytów, hemoglobiny i hematokrytów. Co prawda mało brakuje do min normy, ale jednak jest poniżej... Ide szukać co to znaczy, chyba że któraś z Was wie?

O już wiem: anemia:/

Ostatnia edycja:
Heh :) ja czekam na wizytę w czwartek na 15:15 i nie mogę się doczekać chciałabym poznać płeć i wiedzieć że wszystko ok z maleństwem ( powoli czuje ruchy wie mam nadzieje że się nie mylę)

4Madlen-ja też walcze z anemią amyślałam że w tej ciąży obejdzie sie bez a cholera sie przyplatała więc zażywam żelazo witaminy i czekam na poprawe dodatkowo mam jakieś dziwne upławy więc dał mi nystatyne przeciwgrzybiczną na wszelki wypadek i czekamy na wyniki cytologii we wtorek mam iść na wizyte dzine że tak szybko jak zazwyczaj co miesiąc kazał mi przychodzić a teraz 2 tyg ale może ze względu na tą cytologie,wizytującym życze powodzenia:-):-)

reklama
tylko we krwi za mało erytrocytów, hemoglobiny i hematokrytów. Co prawda mało brakuje do min normy, ale jednak jest poniżej

O już wiem: anemia:/

U mnie hemoglobinka piękna, a erytrocytów 3,7 (norma od 4) i hematokrytów 35,4 (norma od 36). A więc chyba razem pojedziemy na żelazie ;) Radomska telepatia działa :p

Do góry