reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja tez sie dolanczam do anemiczek ;/ niestety ja anemie mam od jakis 2 lat takze wynik ktory teraz mam i tak jest niezly, chociaz to nadal anemia.

reklama
Dziewczynki, ja mam ciągłą anemię od 10 lat. Teraz aktualnie jest wszystko ok. bo w lutym dostałam 500g dożylnie żelaza a potem byłam przez 1 m-c na żelazie doustnym i kwasie foliowym. No ale wówczas moja hemoglobinka wynosiła 7,2 :szok: gdzie norma jest od 12. Ale jestem pod ciągłym monitoringiem lekarza a W-wy. Najlepsze jest źródło naturalne żelaza czyli czerwone mięso np.wątróbka , tatar ( no ale teraz odpada ) , pestki dyni , wszystko co zielone, buraki i banany. Jeśli macie pomyślną toxo to może wasz gin pozwoli Wam na tatra czy metkę tatarską - to naprawdę dużo daje. Wypróbowałam na sobie :-)

Liwus pieknie ci dzidzia rosnie i trzymam kciuki zeby to nie byla cukrzyca.
A na to spanie dzidzi to moja siostra mi doradzial zebym przed samym wejciem do gabinetu zjadla cos slodkiego np. landynke i wtedy szybko cukier dociera do dziecka i sie rusza na usg. W czwartek mam wizyte to sprobuje z tym slodkim.

Sami
gratuluje chlopczyka

Liwus pieknie ci dzidzia rosnie i trzymam kciuki zeby to nie byla cukrzyca.
A na to spanie dzidzi to moja siostra mi doradzial zebym przed samym wejciem do gabinetu zjadla cos slodkiego np. landynke i wtedy szybko cukier dociera do dziecka i sie rusza na usg. W czwartek mam wizyte to sprobuje z tym slodkim.

No własnie wiem , żałowałam że nic nie miałam żeby ją rozbudzić :-) Ale następnym razem wezmę ją podstępem :happy2:

liwus- ja pod opieka jesli chodzi o anemie to nie jestem, wiadomo jak jest w uk, polozna mi tylko powiedziala ze jak nadal bede miec anemie to bede musiala brac tabl. no ale co z tego jak nastepne badanie z krwi jest dopiero tutaj w 28 tygodniu ciazy, wiec jeszcze 10 tygodni :szok: A w bananach duzo jest tego zelaza?
Ja wyczytalam ze bardzo duzo jest w brzoskiwiniach, ale nie ma to jak w miesie. Tylko ze ja mieso jem sporadycznie bo mi nie wchodzi, a wedliny to w ogole nie jem.
Dzis sie uraczylam sledziem.
A ile macie tego zelaza???- bo ja ostatnio mialam 10,6

Ja nawet nie wiem ale z miejsca dostałam żelazo do zakupienia i witaminy których wcześniej nie kazał mi brać ponad polowa ciężarnych ma anemie samą dietą sie żelaza nie uzupelni bo jest zbyt duże zapotrzebowanie na nie a podobno najlepiej sie żelazo wchłania w obecności witaminy c dlatego mi doradzil gin jeść jakieś pomarańczki truskawki maliny przy zażywaniu żelaza ale staram sie też jeść produkty zawierające żelazo zawsze to coś ja zażywam witaminy kwas foliowy osobno żelazo i magnez codziennie

Widzę że sporo nas ma niskie żelazo. Ja niedawno odebrałam swoje wyniki i po 3 miesiącach brania żelaza w tabletkach mam już w normie a właściwie blisko górnej granicy. Zniknął tez ból głowy, osłabienie, trzęsące się ręce gdy byłam głodna a przede wszystkim zawroty głowy.
Życzę wam drogie mamuśki dużo zdrowia

z ostatnich wynikow krwi mam 14,1 zelaza, kolejne badania krwi za 3 tygodnie wiec moze sie juz cos zmienilo

po porodzie w wyniku krwotoku stracilam duzo krwi i musialam przez dlugi czas miec zastrzyki bolesne w pupe z zelaza ktore pozostawialy bolesne siniaki na dlugi czas

reklama
Dziewczynki ale niespodzianka. Usg miałam mieć koniec lipca a tu: Wczoraj byłam na niespodziewanym usg (obawiałyśmy się z p dr że torbiel mam na jajniku bo bolało) i nasza dzidzia rozwija się dobrze, ma już 10 cm, i moge już do niej na 100 % mówić Kalinka!!!!!!!
Wooow moje przeczucie się sprawdziło!!! a mąż się śmiał że te dwie torby ubrane jakie juz nakupiłam będe musiała oddać jak będzie chłopiec!!!!!!!!

i własnie się doczytałam że Sami ma chłopczyka - gratuluję!!!!!1

Do góry