reklama
ania.chlopcy
Fanka BB :)
fajnie, że jest taka babeczka ale pewnie rodzice też są fajni bo chyba muszą być chętni na takie wyjazdy
Z 1-2 z grupy się przydaje. Łatwiej ogarnąć dzieciaki - dwie grupy, ok.25 dzieci w każdej i po dwie wychowawczynie.
Agawa25
jak karmiłam (.)(.) to jadł łyżką a teraz się rozleniwiłam i z butli leci ;-) góra 180 mleka z kaszką więcej nie zje ale noce całe mi już przesypia tfutfutfumój tez nie zje jak nie jest głodny, a kaszki Twoj je z butli czy łyżka?
ja mojemu kupiłam raz kapek i jak dałam to od razu w ziemie poszedł kilka razy wiec odpuściłam nie mam nerwów stwierdzilam że trzeba czekac do lata
ania.chlopcy
Ania no na pewno szarpią po kieszeni takie wyjścia co chwilę ;-) a to już szkoła od września tak?
tak średnio - w tym roku ustaliliśmy, że składkę na Radę Rodziców, z której finansowana jest większość wyjść, wyjazdów (czasem jeszcze grupa sama sobie organizuje) płacimy nie w ratach miesięcznych tylko w trzech. (łatwiej zebrać i nie ma problemu z wydawaniem bo to było 3x50zł)
Większe spustoszenie w kieszeni było w październiku i lutym gdzie oprócz opłaty za przedszkole płaciło się jeszcze zajęcia dodatkowe.
A od września szkoła, nie da się ukryć.
Agawa25
te czasy jeszcze powrócą u mnie właśnie nastały i normalnie szok jaka wyspana jestem ;-)u mnie niejedzenie w nocy się własnie poknocilo niedawno przez to nieszczesne ząbkowanie, kokoszenie i upały ale odpukac tez ostatnio juz sie budzi dopiero nad ranem4/5, zjada i spi znowu do 7/8
miło wspominam jednak czasy jak zjadał o 19 i spał do 8 rano bez pobudki
Ania to trochę ja pamiętam z przedszkola tylko 50zł na Radę dawałam ;-) no ale atrakcji tyle nie miałam
ania.chlopcy
Tu jest mniej więcej wszystko co było organizowane: (kilka pozycji było osobno płaconych)
Przedszkole 140
Starsze dzieci lokalnie korzystają z komunikacji miejskiej (np jak jadą do filharmonii - przystanek jest 5 minut od przedszkola) Młodsze muszą jeździć autokarem.
A autokar to ok.150-200zł. Z tego funduszu były też odłożone pieniądze na "dmuchańce" na pikniku. (i Mikołajowe prezenty też)
Generalnie prawie nikt nie protestuje, bo widać że te pieniądze nie marnują się.
Szwagierka korzysta z innego przedszkola - za radę płacą mniej, ale mniej też jest wyjść, ewentualnie są dodatkowe składki.
Przedszkole 140
Starsze dzieci lokalnie korzystają z komunikacji miejskiej (np jak jadą do filharmonii - przystanek jest 5 minut od przedszkola) Młodsze muszą jeździć autokarem.
A autokar to ok.150-200zł. Z tego funduszu były też odłożone pieniądze na "dmuchańce" na pikniku. (i Mikołajowe prezenty też)
Generalnie prawie nikt nie protestuje, bo widać że te pieniądze nie marnują się.
Szwagierka korzysta z innego przedszkola - za radę płacą mniej, ale mniej też jest wyjść, ewentualnie są dodatkowe składki.
reklama
ania.chlopcy
Ania a Michał jak cieszy się że do szkoły idzie? ja pamiętam przezywałam strasznie Kuby pójście
przeżywać będziemy we wrześniu. ;-)
Czy się cieszy to ciężko powiedzieć. Nie wie co go czeka. ;-)