reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

reklama
:-D:-D mój tez nie zje jak nie jest głodny, a kaszki Twoj je z butli czy łyżka?
ja mojemu kupiłam raz kapek i jak dałam to od razu w ziemie poszedł kilka razy wiec odpuściłam:tak: nie mam nerwów:-D stwierdzilam że trzeba czekac do lata:-D
jak karmiłam (.)(.) to jadł łyżką a teraz się rozleniwiłam i z butli leci :tak::-D;-) góra 180 mleka z kaszką więcej nie zje ale noce całe mi już przesypia tfutfutfu

Ania no na pewno szarpią po kieszeni takie wyjścia co chwilę ;-) a to już szkoła od września :szok: tak?

tak średnio - w tym roku ustaliliśmy, że składkę na Radę Rodziców, z której finansowana jest większość wyjść, wyjazdów (czasem jeszcze grupa sama sobie organizuje) płacimy nie w ratach miesięcznych tylko w trzech. (łatwiej zebrać i nie ma problemu z wydawaniem bo to było 3x50zł)
Większe spustoszenie w kieszeni było w październiku i lutym gdzie oprócz opłaty za przedszkole płaciło się jeszcze zajęcia dodatkowe.

A od września szkoła, nie da się ukryć.

u mnie niejedzenie w nocy się własnie poknocilo niedawno przez to nieszczesne ząbkowanie, kokoszenie i upały ale odpukac tez ostatnio juz sie budzi dopiero nad ranem4/5, zjada i spi znowu do 7/8:tak:
miło wspominam jednak czasy jak zjadał o 19 i spał do 8 rano bez pobudki:-D
:-D:-D:-D te czasy jeszcze powrócą :-D u mnie właśnie nastały i normalnie szok jaka wyspana jestem ;-)

Ania to trochę ja pamiętam z przedszkola tylko 50zł na Radę dawałam ;-) no ale atrakcji tyle nie miałam :sorry2:

Tu jest mniej więcej wszystko co było organizowane: (kilka pozycji było osobno płaconych)

Przedszkole 140

Starsze dzieci lokalnie korzystają z komunikacji miejskiej (np jak jadą do filharmonii - przystanek jest 5 minut od przedszkola) Młodsze muszą jeździć autokarem.
A autokar to ok.150-200zł. Z tego funduszu były też odłożone pieniądze na "dmuchańce" na pikniku. (i Mikołajowe prezenty też)
Generalnie prawie nikt nie protestuje, bo widać że te pieniądze nie marnują się.
Szwagierka korzysta z innego przedszkola - za radę płacą mniej, ale mniej też jest wyjść, ewentualnie są dodatkowe składki.

reklama
Do góry