reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

reklama
Tak pacjentka ordynatora Tylko że ordynator ma trzy oddziały do obskoczenia Ja np jestem zadowolona z opieki położnych Ale to nie zasługa skierowania od Kacalskiego tylko mojej mamy którą panie znały Poza tym ordynator bardziej się ceni Ja może długo nie leżałam ale jakoś różnicy nie widziałam w opiece Może gdybym miała poród sn to też bym była zadowolona Natomiast to że Kacalski umieszcza swoje pacjentki na patologii jak trzeba czy jak sobie tego życzą cóż taka polityka W każdym razie ani jako człowiek ani jako lekarz dr Kacalski mnie nie urzeka

Brylancik22 - A czy Twoja ciąża była z komplikacjami. Bo ja mam cukrzyce i chciałabym żeby lekarz naprawde sie mną zainteresował. A nie wiesz czy z Kacalskim można sie umówić na cc. Czy jako ordynator wykonuje cc. Bo pierwsze cc miałam robione przez niego i byłam bardzo zadowolona.

Tak można się umówić na cc tylko trzeba odpowiednio zapłacić Ja miałam u niego cc i w sumie wyciągnął tylko dziecko bo pozwolił się na mnie uczyć panu Serafinowi i dość że jestem źle rozcięta to i źle zszyta Kurcze muszę się w końcu udać do gina na oględziny bo 19 miesięcy minęło a mnie blizna dalej boli To dziewczyny kogo obstawiacie z top 10 ??? przecież nie pójdę do wszystkich :D a może powinnam :D postanowiłam że jak już będe w ciąży to będe chodzić do jednego lekarza na NFZ do drugiego prywatnie a USG będe robić w Krakowie :D wiem przesadzam ale... mam uraz :D

Ostatnia edycja:
Ja obstwaiam Gąciaża i Sak :tak:.
A i jeszcze dr Baryłową czy jakos tak :-)

Węgielek to co napisałąś o tej lekarce to super tak powinno byc zawsze a nie jak się kasę zapłaci to wtedy jest pięknie ładnie.

Choć na przykładzie naszej Tonki tez tak nie musi być i to jest nie fajne wogóle :no:

wIAWitam dziewczynki:)ojjj dawno nie zaglądałam:( wiecej niż poł roku chyba...co do dr ja w pierwszej jak i w drugiej ciąży chodziłam do dr Otwinowskiej.jest zastępcą ordynatora na nowym. i jestem bardzo zadowolona:)pierwszą miałam cesarkę w 2008 roku bo 12 godz porodu:( a drugą miałam zaplanowana cesarke na czerwiec 2010 ale zaczelo sie wczesniej o 2 dni i urodzilam naturalnie przy dr Asztabskim. i powiem wam ze zajoł się mna na 6 z plusem. i ciagle byl na tel. z dr otwinowską:) co do cesarki na nowym 3 lata temu 3.5:) to po 12 godz wstajesz:) i dziecko jezeli dasz rade sie opiekowac to sie opiekujesz. i po naturalnym tez ci odrazu dziecka nie daja ja urodzilam po polnocy a przyniesli mi na stale dopeiro ok 15 dnia nastepnego. bo wczesniej nie mialam siły. ja jestem zadowlona z nowgo szpitala. z dzieciakami mialam byc okazje na dzieciecym w 2010 będac w ciazy dostalam lozko. zeby spac obok dziecka. i na chirurgi dzieciej bylam w tym roku i tez ok:) ale jak najdalej od szpitali:(

Ja na nowym chodziłam do szkoły rodzenia i położne wydawały się miłe :) Ja też bym chciała rodzić naturalnie ale... mam taką cichutką nadzieje że jakby była następna cesarka to mi poprawią tą okropną bliznę a właściwie mój kanion :D

reklama
kurde to widzę że ile kobitek tyle opini :) ja chodziłam do kosarzyckiego i w sumie jestem zadowolona ale gdybym znów była w ciąży to nei wiem do kogo bym poszła tym razem .. z pierwszą ciążą chodziłam do tumiłowicz i w sumie też nie miałam na co narzekać ale była jak na tamte czasy bardzo droga zresztą nadal jest .. rozumię że dr n med. moze się baaardzo cenić ale niestety większość tarnowskich lekarzy ma krakowskie i doktorskie cenniki ..

gąciarza zdecydowanie odradzam - nie cieszy się on dobrą opinią w środowisku szpitalnym moze wsród pacjentek tak bo ma usg 3/4D które robi na kazdej wizycie ale z wewnętrznego swiata szpitalnego wiem że często zdarzają sie mu powikłania typu - zapalenia, zakażenia .. ;/ no i u kuzynce mojej znajomej orzegapił baardzo poważne anomalie genetyczne nazwałabym to zaniedbaniem i mam uraz do tego gostka i nikomu nie polecam ..

kacalski z kolei zbagatelizował i olał moja kuzynke czego konsekwencją była śmierć małej w 3 dobie po urodzeniu a ciąża była donoszona i dziecko było zdrowe wiec też ze względów osobistych nie polecam

co do opieki na nowym to hmm rodziłam w styczniu i przez 10 lat nie wiele sie zmieniło na bloku porodowym a opieka tez sporo zależało od zmiany i nie zapomnę kobitek po cc które przez całą noc leżały przy zapalonym świetle górnym bardzo mocnym i wyglądały jak śnięte ryby a koło południa dostały dzieci i zero pomocy - więc zdecydowanie opieka na nowym pod tym względem bardzo mi sie nie podobała; ja rodziłam sn i mała dostałam po jakichć 8 godzinach ale chciałam bo dobrze się czułam ale ogólnie gdybym miała obiektywnie ocenić opiekę na oddziale to dałabym w skali od 4 w skali od 1-6 .. generalnie niektóre położne mało sympatyczne, chętne do pomocy etc to samo z pielęgniarkami na noworodkach niestety niektóre anioły a niektóre jędze ... ;/

a poza tematem to moja mała dziś skończyła 10 miesięcy :D

Do góry