reklama
kasiazar
Fanka BB :)
Anrysa, faktycznie bardzo ładny był Wszystkiego naj i buziaki! :*
Witam !! Mam na imie Monika i tez jestem z TArnowa. Gratuluje Wam slicznych dzieciaczków i niech sie chowaja zdrowo. Mam do Was pytanie; Który szpital wybrac na poród?? Mam termin dopiero na koniec maja 2012 ale juz wiem że będe miała cc ( w pierwszej ciązy tez mialam). Pierwsze dziecko urodziłam na Starym szpitalu i co do opieki po cc byłam bardzo zadowolona ( chodziłam wtedy do Kacalskiego). Teraz mam dylemat bo musze wybrać lekarza ( w tej chwili chodze do Przybycienia - problemy z zajściem w ciąze) i chciałabym juz takiego do określonego Szpitala. Myślałam o Kacalskim - Stary szpital lub na Nowy - Gąciarz. Co sadzocie o tych lekarzach może jakiegoś innego zaporponujecie i jak jest w poszczególnych szpitalach. bardzo prosze o porade. Z góry dziękuje:-)
tonka
moniaz35 ja mam do Kacalskiego uraz więc nie polecam Sama teraz szukam lekarza i też się zastanawiam nad Gąciarzem W moim top 10 jest jeszcze otfinowska nowy, kras nowy i roztoka, kosarzycki nowy, smida stary, sak nowy jak poczekasz trochę to Ci powiem który najlepszy Prawda jest taka że jak nie chodzisz prywatnie to jest mniejsze zainteresowanie Chociaż i kasa nie wystarczyłą w moim przypadku bo Kacalski mnie olał
Tonka - Kacalskiego brałam pod uwage tylko i wyłącznie ze wzgledu na szpital. W pierwszej ciązy chodziłam do niego prywatnie a jak zrobił się problem to mnie też olał. Na starym szpitalu bardzo dobrze opiekowali się dziewczynami po cc ( może cos sie zmieniło przez prawie 8 lat) dzieci donosili a uruchamianie po cc było na 2 lub 3 dobe po cc. A na nowym słyszałam że juz po 8 godzinach po cc kazuja wstawać i samemu zajmować sie dzieckiem. Wiem że ja poprostu nie dam siły tak wczesnie sie dzieciaczkiem zajmować i nie wiem czy mi ktoś z rodziny pomoże. Jak to jest faktycznie z tym nowym szpitalem?/
AniaSm
moniaz35 ja nie pomogę w wyborze szpitala ale zwróć uwagę na to że teraz dużo szybciej się chodzi i po cc i po sn niż kiedyś
jeśli chodzi o lekarza to jest ich teraz tylu że można przebierać ja się długo leczyłam u Krasa i jakbym mieszkała w PL to dalej bym do niego chodziła , jest specyficznym człowiekiem ale świetnym specjalistą ,super lekarkę poznałam w Centermedzie ale ona nie pracuje w żadnym z naszych szpitali
jeśli chodzi o lekarza to jest ich teraz tylu że można przebierać ja się długo leczyłam u Krasa i jakbym mieszkała w PL to dalej bym do niego chodziła , jest specyficznym człowiekiem ale świetnym specjalistą ,super lekarkę poznałam w Centermedzie ale ona nie pracuje w żadnym z naszych szpitali
węgielek
Hej
Moniaz witaj, ja niestety nie pomogę bo nie rodziłam w Tarnowie, ale do halskiej chodziłam i bardzo fajna była dla mnie, choć widzę, że nie ma jej w top 10 u Tonki
Ale to przykre, skoro lekarze olewają te niepłatne ekstra pacjentki. opowiem Wam, że jak w drugiej ciąży chodziłam w Krakowie do ginki, na kasę chorych, to była taka starsza lekarka.myślałam stale, że ona pewnie nawet mnie nie kojarzy, albo ledwo pamięta z wizyty na wizytę, w końcu tyle tam miała pacjentek, a poza tym ja krótko w gabinecie zawsze byłam, bo już wiedziałam co i jak, więc nie wypytywałam o nic, nic mi nie dolegało wielkiego, więc szybko było i zwolnienia nigdy nie brałam więc raz dwa. I wiecie, w szoku byłam, jak przychodzę do porodu, położna na izbie przyjęć mówi, że dyżur ma dziś ta moja właśnie, ale że na razie ma cesarkę, zawołają ją. Ona potem schodzi z cesarki i do mnie z tekstem: zadzwonili po mnie na blok i powiedzieli tylko, że moja pacjentka dziś rodzi, a ja od razu pomyślałam, że to pani. nie wiem czy faktycznie, czy tylko chciała być miła, ale muszę przyznać, że ani grosza przecież ode mnie nie dostała, żadnego prezentu, nic, a do końca była przy porodzie, przejmowała się, super babka. no a teraz jak łusię rodziłam, to też lekarz, który był przy porodzie też akurat mnie nie znał, a super do końca o mnie zadbał
Moniaz witaj, ja niestety nie pomogę bo nie rodziłam w Tarnowie, ale do halskiej chodziłam i bardzo fajna była dla mnie, choć widzę, że nie ma jej w top 10 u Tonki
Ale to przykre, skoro lekarze olewają te niepłatne ekstra pacjentki. opowiem Wam, że jak w drugiej ciąży chodziłam w Krakowie do ginki, na kasę chorych, to była taka starsza lekarka.myślałam stale, że ona pewnie nawet mnie nie kojarzy, albo ledwo pamięta z wizyty na wizytę, w końcu tyle tam miała pacjentek, a poza tym ja krótko w gabinecie zawsze byłam, bo już wiedziałam co i jak, więc nie wypytywałam o nic, nic mi nie dolegało wielkiego, więc szybko było i zwolnienia nigdy nie brałam więc raz dwa. I wiecie, w szoku byłam, jak przychodzę do porodu, położna na izbie przyjęć mówi, że dyżur ma dziś ta moja właśnie, ale że na razie ma cesarkę, zawołają ją. Ona potem schodzi z cesarki i do mnie z tekstem: zadzwonili po mnie na blok i powiedzieli tylko, że moja pacjentka dziś rodzi, a ja od razu pomyślałam, że to pani. nie wiem czy faktycznie, czy tylko chciała być miła, ale muszę przyznać, że ani grosza przecież ode mnie nie dostała, żadnego prezentu, nic, a do końca była przy porodzie, przejmowała się, super babka. no a teraz jak łusię rodziłam, to też lekarz, który był przy porodzie też akurat mnie nie znał, a super do końca o mnie zadbał
reklama
brylancik22
hejka Moniaz35 wiadome ile dziewczyn tyle opini ale ja tez chodziłam do Kacalskiego miałam problemy dwa razy byłam na szpitalu i jestem z niego zadowolona bo sie zajął mna do końca i do tego ze jest ordynatorem to jak była wizyta czy mnie przyjmowali na szpital i pytali kto mnie prowadzi to z tego względu ze ordynator to od razu było inne podejscie i inna gadka takze z tego względu polecam bo tak to to można lezec i nikt sie wiele nie przejmuje a ze pacjentka ordynatora to podejscie od razu inne lezałam troche to sie napatrzyłam