reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

reklama
Witam !! Mam na imie Monika i tez jestem z TArnowa. Gratuluje Wam slicznych dzieciaczków i niech sie chowaja zdrowo. Mam do Was pytanie; Który szpital wybrac na poród?? Mam termin dopiero na koniec maja 2012 ale juz wiem że będe miała cc ( w pierwszej ciązy tez mialam). Pierwsze dziecko urodziłam na Starym szpitalu i co do opieki po cc byłam bardzo zadowolona ( chodziłam wtedy do Kacalskiego). Teraz mam dylemat bo musze wybrać lekarza ( w tej chwili chodze do Przybycienia - problemy z zajściem w ciąze) i chciałabym juz takiego do określonego Szpitala. Myślałam o Kacalskim - Stary szpital lub na Nowy - Gąciarz. Co sadzocie o tych lekarzach może jakiegoś innego zaporponujecie i jak jest w poszczególnych szpitalach. bardzo prosze o porade. Z góry dziękuje:-)

moniaz35 ja mam do Kacalskiego uraz więc nie polecam Sama teraz szukam lekarza i też się zastanawiam nad Gąciarzem W moim top 10 jest jeszcze otfinowska nowy, kras nowy i roztoka, kosarzycki nowy, smida stary, sak nowy :D jak poczekasz trochę to Ci powiem który najlepszy :D Prawda jest taka że jak nie chodzisz prywatnie to jest mniejsze zainteresowanie Chociaż i kasa nie wystarczyłą w moim przypadku bo Kacalski mnie olał :)

Tonka - Kacalskiego brałam pod uwage tylko i wyłącznie ze wzgledu na szpital. W pierwszej ciązy chodziłam do niego prywatnie a jak zrobił się problem to mnie też olał. Na starym szpitalu bardzo dobrze opiekowali się dziewczynami po cc ( może cos sie zmieniło przez prawie 8 lat) dzieci donosili a uruchamianie po cc było na 2 lub 3 dobe po cc. A na nowym słyszałam że juz po 8 godzinach po cc kazuja wstawać i samemu zajmować sie dzieckiem. Wiem że ja poprostu nie dam siły tak wczesnie sie dzieciaczkiem zajmować i nie wiem czy mi ktoś z rodziny pomoże. Jak to jest faktycznie z tym nowym szpitalem?/

moniaz35 ja nie pomogę w wyborze szpitala ale zwróć uwagę na to że teraz dużo szybciej się chodzi i po cc i po sn niż kiedyś :tak:
jeśli chodzi o lekarza to jest ich teraz tylu że można przebierać ja się długo leczyłam u Krasa i jakbym mieszkała w PL to dalej bym do niego chodziła , jest specyficznym człowiekiem ale świetnym specjalistą :tak:,super lekarkę poznałam w Centermedzie ale ona nie pracuje w żadnym z naszych szpitali

Hej

Moniaz witaj, ja niestety nie pomogę bo nie rodziłam w Tarnowie, ale do halskiej chodziłam i bardzo fajna była dla mnie, choć widzę, że nie ma jej w top 10 u Tonki;)

Ale to przykre, skoro lekarze olewają te niepłatne ekstra pacjentki. opowiem Wam, że jak w drugiej ciąży chodziłam w Krakowie do ginki, na kasę chorych, to była taka starsza lekarka.myślałam stale, że ona pewnie nawet mnie nie kojarzy, albo ledwo pamięta z wizyty na wizytę, w końcu tyle tam miała pacjentek, a poza tym ja krótko w gabinecie zawsze byłam, bo już wiedziałam co i jak, więc nie wypytywałam o nic, nic mi nie dolegało wielkiego, więc szybko było i zwolnienia nigdy nie brałam więc raz dwa. I wiecie, w szoku byłam, jak przychodzę do porodu, położna na izbie przyjęć mówi, że dyżur ma dziś ta moja właśnie, ale że na razie ma cesarkę, zawołają ją. Ona potem schodzi z cesarki i do mnie z tekstem: zadzwonili po mnie na blok i powiedzieli tylko, że moja pacjentka dziś rodzi, a ja od razu pomyślałam, że to pani. nie wiem czy faktycznie, czy tylko chciała być miła, ale muszę przyznać, że ani grosza przecież ode mnie nie dostała, żadnego prezentu, nic, a do końca była przy porodzie, przejmowała się, super babka. no a teraz jak łusię rodziłam, to też lekarz, który był przy porodzie też akurat mnie nie znał, a super do końca o mnie zadbał

reklama
hejka Moniaz35 wiadome ile dziewczyn tyle opini ale ja tez chodziłam do Kacalskiego miałam problemy dwa razy byłam na szpitalu i jestem z niego zadowolona bo sie zajął mna do końca i do tego ze jest ordynatorem to jak była wizyta czy mnie przyjmowali na szpital i pytali kto mnie prowadzi to z tego względu ze ordynator to od razu było inne podejscie i inna gadka takze z tego względu polecam bo tak to to można lezec i nikt sie wiele nie przejmuje a ze pacjentka ordynatora to podejscie od razu inne lezałam troche to sie napatrzyłam

Do góry