reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

hej dziewczyny

moniaaga ja mieszkam w pobliżu automyjni przy czerwonej i czsaem zapuszczam sie na drugą stronę wiaduktu ale moja ulubioną trasa spacerowa jest moje osiedle potem obrońców lwowa i sienkiewicza ewentualnie do dziadków na cmentarz zaglądne od czasu do czasu ...

rojku co by tu wiele mówić gina masz z wielką popularnościa ( nie wiem skąd ona ) z przeciętną wiedzą no i bardzo zapatrzonego w kase .. nigdy nikomu bym go nie poleciła no i ja rodziłam a Łukaszu w styczniu :)

reklama
Moja siostra była bardzo zadowolona z niego, a w sumie siedzi w kręgu lekarskich znajomych. Nie jestem z Tarnowa, więc też może do mnie wieści nie dochodzą jak do Was :) bo za daleko, ale na razie nie mogę narzekać. Ale tak czy tak, nie jestem lekarzem i nie znam się. Do kogo bym nie poszła nie jestem w stanie ocenić jego kompetencji, bo jestem zielona medycznie :) A do kogo Ty chodziłaś?
Mam koleżankę, która chodziła do Sałaty też. Do Brzeska z Tarnowa przyszedł też Sysło. Wiem, że chwalą sobie też Sakową i na tym się kończy wiedza o tarnowskich ginekologach :)

A co do Twojego doświadczenia z Łukaszem, to jak? Zapisałam się do nich na szkołę rodzenia. Zobaczymy co to będzie :)

No cóz co ,ja np złego słowa na Gąciarza nie powiem :-)
Bardzo mi pomógł i gdyby nie on na pewno urodziła bym Igora dużo za wcześnie :-(.

A na kasę każdy praktycznie lekarz leci .

Nie ma idealnego lekarza niestety i tyle ile ma pacjentów
tyle będzie opini i tych dobrych i tych złych :-).

No właśnie ja myślę, że każdemu może pasować co innego, inny lekarz. Jak się czyta opinie o lekarzach, to praktycznie na każdego znajdzie się coś. Każdy kiedyś jakiś błąd popełnił i każdy ma inny styl bycia. Wiem to też po moim szwagrze, który jest kardiologiem i jego koleżance. Wszyscy w niej zakochani, chociaż nieraz szwagier cos po niej poprawiał. Gąciarz zależy od dnia - czasem zażartuje i pogada, a czasem milcząco przebada i powie, że wszystko w porządku. Nasi brzescy lekarze mają średnią opinie. Jednemu zarzucają np. że doprowadził do śmierci kobiety podczas porodu, nie wykrył wodogłowia i tego typu rzeczy, a wiele kobiet i tak do niego chodzi... więc z lekarzami to ciężko samemu wiedzieć, czy się chodzi do dobrego lekarza. Musiałybyśmy być same ginekologami :D

Witam

Ja tylko na momencik.
Witaj rojku! Co do Gąciarza to nie wiem, ale z roztoki mogę ci polecić na 100% doktor Piotrowską. Miałam z nią krótką przygodę. Niestety- za krótką. I jeśli moja Asia by się rodziła w terminie to NA PEWNO tam.
A lekarz też człowiek...

Igorekk- mi przeszkadzały kąśliwe uwagi i złosliwości. Ja wychodzę z założenia- masz coś do mnie to powiedz mi wprost.

momo- to masz ładniejsze widoki niż ja:-)

Dobranoc

Rojku też tak myśle o lekarzach :-).

Moniaaga ale chyba nie ja co :-):cool2:
bom ja spokojna kobieta nikomu nie wadzę :happy:.

Uciekam do męża;-).
Dobranoc:-).

hej
rojku witaj!!!!! widzę że będziesz rodzić niedługo po mnie ;)
momo popularność Gąciarza bierze się chyba z dawnej współpracy z Przybycieniem ;) , ja o nim słyszałam że niezły z niego lekarz ale strasznie małomówny dlatego ja wolę Krasa gadułę ;) hehehe
ale u mnie dzisiaj dzień zleciał , a plecy mnie bolą że masakra dlatego spadam zaraz do wyrka tylko napiję się jakieś herbaty z imbirem bo mnie coś zgaga bierze

hej:)

idę na suwaczki popatrzeć:)

witam nowe Dziewczyny, rozgośćcie się na dobre, bo my fajne jesteśmy;)

Moniaaga znamy się w realu prawie wszystkie, chadzamy na spacerki i nawet dwa razy na się udało wypaść bez dzieci;) tak że może się skusisz dołączyć?

Rojku to ja polecam poród w Bochni, rodziłam tam w styczniu i wcześniej miałam tam cesarkę i jestem z tego szpitala i lekarzy i warunków nowych oczywiście bardzo zadowolona, będę Cię namawiać, bo masz blisko i na pewno z czysty sumieniem mogę polecić Bochnię

Dzięki dziewczynki za tak miłe przyjęcie :)
AniaSm wcale bym się nie obraziła jakbym się rozpakowała troszkę wcześniej niż w terminie (1 grudnia). Będziesz rodzić w Tarnowie, tak?
Co do Bochni to słyszałam różne opinie... (ale ze szpitalami jak z lekarzami ;P nie wiesz póki się nie przekonasz) U nas w Brzesku podobno się tez poprawiło odkąd ordynatorem jest Sysło. Tarnów był zawsze jakimś takim lepszym wyborem, a teraz się jeszcze ta Roztoka pojawiła, która zbiera pochlebne opinie - a tam lekarzy trochę z Brzeska, trochę z Tarnowa i jeszcze skądś. Jeszcze czas jest - ponad 3 miesiące, więc jeszcze ze 3 razy zmienię zdanie :p
Dobrej nocki i zmykam - dość na dziś :)

reklama
Ja myślę, że tarnowskie szpitale to chyba te pochlebne opinie mają tylko dlatego, że Tarnów troche większym jest miastem. Ale czy tutaj jest tak super oj nie wiem. Warunki w starym no cóż, jak jeszcze porodówka w miarę tak po porodzie leży się w jakimś totalnym bałaganie, więc każdy chce stamtąd uciec, no może położne przyjmniejsze, choć na Nowym rodziłam 8 lat temu więc może teraz też jest tam przyjemnie jak chodzi o opiekę, bo wtedy właśnie opieka położnych mnie zraziła.

Gąciarz robił mi pierwsze cc, nie narzekam, choć bardziej jestem zadowolona z drugiej cc:)

Do góry