reklama
węgielek
Fanka BB :)
No ja się zastanawiam skąd te pochlebne opinie o Tarnowie? bo jak poszłam na ktg przed porodem na stary i zobaczyłam te warunki i sposób traktowania pacjentki, a miałam wcześniej porównanie z bochni i z krakowa, to się rozpłakałam, że nie chcę tu rodzic. nie wspominając o możliwości lub raczej niemożliwości znieczulenia i pewnie jeszcze sporo innych. a już szokiem dla mnie był brak badań dziecka, typu usg bioderek
a o tej roztoce to nie słyszałam, nawet nie wiem gdzie to jest
a o tej roztoce to nie słyszałam, nawet nie wiem gdzie to jest
brylancik22
hejka no ja tez jestem zielona i jak wegielek o roztoce nic nie slyszalam
hm co do lekarzy to fakt kazdy ma inna opinie i sa na danego lekarza te dobre i te zle np ja o Kacalskim mam dobre zdanie a nasza Ola nie i juz jest 50% na 50%
co do szpitali to ja porownania nie mam ale ogolnie ja akurat bylam zadowolona z opieki mojej na starym ale fakt jak mnie przyjmowali na oddzial to kobity czekaly na ktg ze 2 godziny i wkoncu laskawie wyszla pielegniarka i powiedziala ze jest duzo porodow a malo sprzetu bo sie popsuł i ze nie zrobia im ktg zeby przeyszly jutro to moze bedzie lepiej takze mozna sie wkurzyc
hm co do lekarzy to fakt kazdy ma inna opinie i sa na danego lekarza te dobre i te zle np ja o Kacalskim mam dobre zdanie a nasza Ola nie i juz jest 50% na 50%
co do szpitali to ja porownania nie mam ale ogolnie ja akurat bylam zadowolona z opieki mojej na starym ale fakt jak mnie przyjmowali na oddzial to kobity czekaly na ktg ze 2 godziny i wkoncu laskawie wyszla pielegniarka i powiedziala ze jest duzo porodow a malo sprzetu bo sie popsuł i ze nie zrobia im ktg zeby przeyszly jutro to moze bedzie lepiej takze mozna sie wkurzyc
AniaSm
węgielek to jest nas dwie bo ja też nie wiem co to ta roztoka
rojku ja będe rodzić w Norwegii (zresztą tak jak pierwsze dziecko) Tarnów to moje miasto rodzinne i przyjeżdżamy tam na święta a na stałe (póki co) mieszkam właśnie w NO
mój Kuba urodził się 2 grudnia )) ale był przenoszony o 10 dni , też miałam nadzieje że urodzi się ze 2 tyg wcześniej ale nie chciał za chiny ludowe wyjść a mi było strasznie ciężko, bo byłam strasznie spuchnięta , tym razem jest lepiej bo nie puchnę chociaż mała daje coraz bardziej popalić no ale byle do listopada żeby się zdrowa urodziła )
na temat szpitali się nie wypowiem ale wiem też że co człowiek to inna opinia ,dużo dobrego słyszałam kiedyś o Tuchowie ale nie wiem czy faktycznie dalej tam tak dobrze
rojku ja będe rodzić w Norwegii (zresztą tak jak pierwsze dziecko) Tarnów to moje miasto rodzinne i przyjeżdżamy tam na święta a na stałe (póki co) mieszkam właśnie w NO
mój Kuba urodził się 2 grudnia )) ale był przenoszony o 10 dni , też miałam nadzieje że urodzi się ze 2 tyg wcześniej ale nie chciał za chiny ludowe wyjść a mi było strasznie ciężko, bo byłam strasznie spuchnięta , tym razem jest lepiej bo nie puchnę chociaż mała daje coraz bardziej popalić no ale byle do listopada żeby się zdrowa urodziła )
na temat szpitali się nie wypowiem ale wiem też że co człowiek to inna opinia ,dużo dobrego słyszałam kiedyś o Tuchowie ale nie wiem czy faktycznie dalej tam tak dobrze
brylancik22
Moniaaga to ty rodzilas przed terminem tak a to ile przed jesli wolno spytac?
R
rojku
Gość
No właśnie Szpital Gin.-Poł. z Tuchowa przenieśli do Roztoki. Tam mają nowy budynek Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Położniczo-Operacyjny im.św.Elżbiety sp.z o.o
Parę znajomych rodziło i wszyscy baaardzo zadowoleni.
momo1975
hej ja rodziłam na "nowym" miałam stamtąd gina .. co do warunków to szczerze powiem ze sie porodówka załamałam ( rodzinna owszem odnowiona ale co z tego jak była pół dnia wyłączona bo musiała byc totalnie zdezynfekowana po kobiecie która miała kontakt z ospą ;/ ) nic albo bardzo niewiele się tam zmieniło przez 10 lat .. co do położnych to hmm część znałam z widzenia i one mnie ale jedną zmianę to żywcem wysłałabym do piekieł bram żeby sie nad sobą i swoim podejściem do pacjentek po cc i nie tylko zastanowiły nawet sama zwróciłam im uwagę ;/ no i niestety niektóre pielęgniarki od noworodków również pozostawiają wiele do życzenia ale to wyjątki większość z nich jest fajna, miła i uczynna ...
Też słyszałam o tym, że w Tuchowie są bardzo dobre warunki czy były i dużo kobiet z Tarnowa własnie tam rodziło. Co do Nowego to Momo w szoku jestem, że porodówki nie zmienili, tak mi się wydawało, że tam wyremontowali cłay blok porodowy. Ja niby 8 lat temu rodziłam z mężem ale sala porodów rodzinnych była zajęta, bo była tylko jedna a potem ją myli i zanim mogli nas tam wstawić to ja już parte miałam i szybko mnie na cc zawieźli jak stwierdzili, że Wiki nie wyjdzie sn. Także tylko ją widziałam z korytarza jak spacerowałam po bloku.Ale z tego co pamiętam to po prostu osobny pokój był i tyle. A boksy takie nieprzyjemne dość, szczególnie jak się leży i obok kobieta rodzi, takie zero intymności, mnie to tedy trochę krępowało i to, że mój patrzył na te porody wszystkie:/
Rojku to może rzeczywiście zastanów się nad tą roztoką.
Rojku to może rzeczywiście zastanów się nad tą roztoką.
AniaSm
wiecie ja to sie ciesze że nie rodze w pl ,kurcze może opieka medyczna ciężarnych jest tutaj inna (gorsza) ale za to poród jest w świetnych warunkach i personel jest też dobry ,wszyscy mili życzliwi ,pomagają jak się da
rojku może jednak zastanów się nad Bochnią albo właśnie tą Roztoką
rojku może jednak zastanów się nad Bochnią albo właśnie tą Roztoką
reklama
R
rojku
Gość
Właściwie, to jestem prawie przekonana do Roztoki... ale jeszcze zobaczymy. Chcemy się tam z mężem wybrać, pooglądać i popytać.
Bochnia jakoś nigdy mnie nie ciągnęła... ale to zupełnie irracjonalnie
Bochnia jakoś nigdy mnie nie ciągnęła... ale to zupełnie irracjonalnie