reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

wiesz jakoś w ciąży nie miałam i nie mam głowy do nauki ,znam parę słówek i prostych zwrotów ,ale głównie bazuje na angielskim bo oni tutaj świetnie mówią po angielsku ,najbardziej mi się śmiać chce jak pytam kogoś czy mówi po angielsku i on że tak tylko słabo ,ale chciałabym tak słabo mówić hehehe ;)
najlepiej umiem się modlić po norwesku bo to robię co niedziele w kościele :) hehe

reklama
Ania aleś Ty pobożna:))) hehe. oby do środy, ciekawa jestem kto tam mieszka;) ale czas leci, 18 tydzień, już powinno był płeć widać, to już połówkowe od razu będzie, nie?

Witaj Arwen, pisz często:) faktycznie wielki chłop Ci rośnie, a ząbków dużo już ma

hej dziewczyny

węgielek ładnie wygladaja twoje suwaczki :) aż miło popatrzeć

ania no to cię podziwiam za ten język bo dla mnie chyba byłby nie do pojęcia, te słowa z niczym mi sie nie kojarzą a co do angielskiego to ja mysle że pokolenie naszych dzieci tez bedzie dobrze mówiło po angielsku w końcu jezyki sa juz od pierwszej klasy szkoly podstawowej a potem jeszcze szkoła średnia i studia

reszte mamć znów gdzieś wywiało ... - ammy tyś gdzie? nadal w sączu??

a mnie się zdaje, że jak ktoś się chce nauczyć, to zrobi to nawet szybciej, a jak mu nie zależy to nawet i tyle lat nie wystarczy. ja chodziłam na angielski całą podstawówkę, liceum i na studiach, a umiem na zasadzie: znam gramatykę, a już gadanie tak średnio (chociaż jak byłam we Francji, to miałam takiego kolegę Walerego z Czadu i sobie po angielsku rozmawialiśmy), a na studiach jeszcze miałam niemiecki, włoski i łacinę i też umiałam to, czego ode mnie wymagali, ale nic już więcej. ale to prawda, ze teraz podręczniki fajne, aż chce się uczyć, widzę po filipie

momo jak jestem w sklepie to i tak mam wrażenie że po chińsku do mnie mówią :) bo oni dość szybko formułują zdania , jak sobie czasem włącze kurs na kompie to jakoś prędzej rozumiem co lektor ma na myśli hehehe
węgielek na pewno dam wam znać co i jak :))) , normalnie już się doczekać nie mogę :))

dzieki dziewczyny
W niedziele bylismy na wycieczce z moim młodym i moja siostra. W dinozauralandzie w Zatorze za krakowem. Myślłąm że się bedzie bał alby zachwycony, az do tego stopnia ze nie chciał spac, dopiero koloo 17 padl, ale tylko na poł godziny.
Polecam dziewczyny naprawde warto zwłaszcza dla starszych dzieci, jest tam wiele atrakcji.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu wkońcu sie udało, i mały byl strasznie dzielny ani nie zapłakał, nawet łezka mu nie poleciała, Pani Pielęgmiarka się strasznie zdziwiła. Wzrost 87cm wskazał metr, czyli tak jak ja go mierzyłam a waga nie wiele wiecej od ostatniej wizyty u lekarza -12,8

AniaSM to trzymam kciuki, żeby wszytko było ok.

Mam jeszcze pytanie czy któraś z was szczepiła dziecko na szczepionki dodatkowe czy nie bo nie wiem czy jest sens to robic ?

O dzięki Arwen za cynka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego. Mojemu Wikiemu na pewno się spodoba, bo mniejszy to pewnie za dużo nie zrozumie:p A gdzies musimy pojechać, bo już nas nosi:) Jak chodzi o dodatkowe szczepienie to ja następnym razem będę pierwszy raz szczepić na pneumo. A tak to wszystko to co jest w pentaxsie.

Ania my też się nie możemy doczekać.

Basia z moim ang identycznie jak z twoim jeszcze coś rozumiem, napisać też potrafię ale mam taką blokadę żeby mówić, że szok:)

I tu się tyle dzieje :)
Arwen witaj po dłuższej nieobecności
Wczoraj słyszałam w tv żeby szczepić dzieci na ospę ale już nie usłyszałąm dlaczego A na pneumo nie szczepiłam
Kamil dziś jakis nerwowy nie wiem czemu... no i standardowo jestem niewyspana

Oluś może z gorąca nerwowy, duszno jakoś przed burzą. ja to Ci proponuję, ale tak na poważnie, żebyś sobie jakis termin dowolny wybrała i mi dała dziecko na cały dzien, a sama sie odeśpisz w tym czasie. chłopcy mają w pokoju warsztat, klocki duplo, to się nim zajmiemy chętnie

Arwen ja tak ja Anrysa, tyle że heksa szczepię, a potem doszczepię pneumo, na ospę nie szczepiłam nikogo

Ania jak po padaniach?

tak se weszłam na suwak popatzreć

reklama
witajcie
dzieki za info zastanawiałam sie własnie nad tymki szczepieniami na pneumo ale on chyba juz duzy jest wiec chyba nie szczepia, ja sie zastanawiała nad ta berolioza bo my po lesie lubimy chodzic a teraz jak moj bedzie wiec pewnie bedziemy duzo chodzić.

Tonka dzis pogoda nieciekawa to moze przez to, albo mu jakis zabek idzie.

AniaSM czekamy z niecierpiliwoscia na info

Do góry