reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarczycowe ciążowki

Ja mialam tarczyce ciazowa.Poza wynik mialam ok.
Ale ze w ciąży norma jakas a ja mialam ponad 3 to lekarz zalecil mi eythyrox 25 potem 75 i ladnie zbilo do 1.3 i juz tak zostalo bo po porodzie sprawdzalam wynik.Ja u endo nie byłam bo lekarz gin dopasowal mi dawke po ktorej ladnie zbilo robilam wyniki co miesiac;)
Mialam iść ale w dniu wizyty trafilam do szpitala .
Koleżanka jak poszla do endo to mówiła ze nic nie robil tylko dawke dopasowal i tyle..

reklama
Ja mialam tarczyce ciazowa.Poza wynik mialam ok.
Ale ze w ciąży norma jakas a ja mialam ponad 3 to lekarz zalecil mi eythyrox 25 potem 75 i ladnie zbilo do 1.3 i juz tak zostalo bo po porodzie sprawdzalam wynik.Ja u endo nie byłam bo lekarz gin dopasowal mi dawke po ktorej ladnie zbilo robilam wyniki co miesiac;)
Mialam iść ale w dniu wizyty trafilam do szpitala .
Koleżanka jak poszla do endo to mówiła ze nic nie robil tylko dawke dopasowal i tyle..
Tarczyce ciążowa?;o w sensie wyszła Ci niedoczynność w ciazy, tak?
Ja już od ponad 5lat mam niedoczynnosc tarczycy, tyle że zawsze mam dobrze dobrana dawkę i w sumie ostatnio dążyliśmy do zmniejszenia dawki, bo coraz lepiej.
Potem przyszła ciąża i wyniki się nieco pogorszyły, bo rosną w ciąży;p
Odkąd jestem w ciąży to byłam tylko raz u Endo, pod koniec pazdziernika.
Zrobił mi USG tarczycy, spojrzał na wyniki badań krwi i zwiększył dawkę. Później miałam robić co miesiąc badania krwi. Teraz już mi się tabsy skończyły i idę już jutro na wizytę (druga w czasie ciąży), Ale zapewne spojrzy, ze wyniki dobre wszystkie i przepisze dalej to samo [emoji14]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry