reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niedoczynność tarczycy w ciąży

Znowu bede myslec... Troszke sie uspokoilam i.znowu bede myslec o tym nieszczesnym ft4 za niskim...:((

Spokojnie. Bierzesz leki, przeciez ci pomoga. Ft4 urosnie. Szybko wykrylas, tragedii nie ma!!! Ja bym sie tym nie zadreczala. Idz do lekarza do ktorego masz zaufanie i wsio bedzie ok.

reklama
Dokladnie:) Nie ma co sie zalamywac:) Znam kobiety u ktore zaczely leczyc tarczyce w ciazy po 30 tyg bo wczesniejszy lekarz nie zauwzyl wyniku i dzieci zdrowe:)
Poprostu bierz leki juz do konca ciazy bedziesz musiala brac:)

Ja pierwsze co wstaje to pierwsze co biore to tabletke. Na poczatku marca mam zrobic ponownie tsh i ft4... Jesli mam za niskie ft4 znaczy ze nadal mam za malo tego hormonu? Ja mam taki charakter ze sie bardzo przejmuje, czasami.na zapas:((

Ja pierwsze co wstaje to pierwsze co biore to tabletke. Na poczatku marca mam zrobic ponownie tsh i ft4... Jesli mam za niskie ft4 znaczy ze nadal mam za malo tego hormonu? Ja mam taki charakter ze sie bardzo przejmuje, czasami.na zapas:((
Ja też brałam rano na czczo:)
Najważniejsze żebyś miała dobrego gin i mu ufala:)
Tabletki Ci pomogą:)
Spokojnie:)
Tylko może będzie trzeba zwiększyć dawkę
Mi lekarz mówił że te ft to pokazuje na jaką dawkę możemy sobie pozwolić

Ja chyba odwiedze innego endokrynologa. U tego co bylam to mruk straszny, nic sie w sumie nie dowiedzialam. A on stwierdzil ze wyniki dobre i kontrola wynikow za miesiac. Mialam mieszane uczucia po tej wizycie. Wcale nie bylam zadowolona, a kase wzial. Wiec moze lepiej gdzie indziej zaplacic a podejscie lekarza do pacjenta bedzie lesze...:/

Ja chyba odwiedze innego endokrynologa. U tego co bylam to mruk straszny, nic sie w sumie nie dowiedzialam. A on stwierdzil ze wyniki dobre i kontrola wynikow za miesiac. Mialam mieszane uczucia po tej wizycie. Wcale nie bylam zadowolona, a kase wzial. Wiec moze lepiej gdzie indziej zaplacic a podejscie lekarza do pacjenta bedzie lesze...:/

Szczerze mowiac, to tez bym zmienila. Na poczatku sie czesciej kontroluje, zwlaszcza w ciazy. Masz sie czuc bezpieczna.

Z tymi hormonami to jest tak, ze tsh skacze, byle infekcja i jest wyzsze. Bardzo latwo je zbic. Ft4 to jest takie nasycenie hormonami, szybko nie rosnie i szybko nie spada. Im dluzej biezesz lek, tym lepsze bedzie ft4. Oczywiscie jak lekarz wszystko dobrze dobierze. Zmien lekarza, najlepiej idz do ginekologa endokrynologa, on najlepiej cie poprowadzi.

Dziewczyny a czy odwrotna sytuacja Tsh 0,06 to powód do niepokoju, jutro idę do gin. pierwszy raz robiłam tsh. Jestem w 9 t 6 d ciąży.

reklama
Adriana Twoj poziom wskazuje na nadczynnosc. Ale podobno z dwojga zlego lepsza ta nadczynnosc niz niedoczynnosc

reklama
Do góry