reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tak czy nie ?

reklama
Choćbym słyszała moją teściową przy pierwszej ciąży "a ta kreska nie powinna być ciemniejsza?" 🤦‍♀️ nie, nie musi być. 🤣

Do lekarza idź najlepiej ok 7-8tc. W 4tc nie ma po co bo możesz zobaczyć niewiele albo nic.
Ja byłam w 4tc bo tak mnie wcisnęła asystentka ginekologiczna i nie było nic. Dopóki nic się nie dzieje (plamienia, krawienia, bóle) bądź spokojna. Bierz kwas foliowy i Czekaj :)

Wszystkiego dobrego dla Was!
Hahaha i właśnie tutaj o tesciowa chodzi bo dla niej ta druga jest zbyt jasna 😅

A mam takie pytanko jeszcze , czy jak brzuch i podbrzusze troche pobolewa to wszystko dobrze czy coś się dzieje ?

reklama
Takie bóle nie są związane z zagnieżdżeniem zarodka ponieważ u autorki już pojawił się hormon beta HCG a on pojawia się w organizmie kobiety po ok 2 dniach od zagnieżdżenia zarodka.
Kobiety często na początku ciąży odczuwają bóle podbrzusza. Z reguły nie jest to groźne i może być związane z powiekszaniem się wszystkiego. Jeżeli ból jest silny i towarzyszą temu inne objawy należy zgłosić się do lekarza.

Do góry