reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tak czy nie ?

reklama
Choćbym słyszała moją teściową przy pierwszej ciąży "a ta kreska nie powinna być ciemniejsza?" 🤦‍♀️ nie, nie musi być. 🤣

Do lekarza idź najlepiej ok 7-8tc. W 4tc nie ma po co bo możesz zobaczyć niewiele albo nic.
Ja byłam w 4tc bo tak mnie wcisnęła asystentka ginekologiczna i nie było nic. Dopóki nic się nie dzieje (plamienia, krawienia, bóle) bądź spokojna. Bierz kwas foliowy i Czekaj :)

Wszystkiego dobrego dla Was!
Hahaha i właśnie tutaj o tesciowa chodzi bo dla niej ta druga jest zbyt jasna 😅

A mam takie pytanko jeszcze , czy jak brzuch i podbrzusze troche pobolewa to wszystko dobrze czy coś się dzieje ?

reklama
Takie bóle nie są związane z zagnieżdżeniem zarodka ponieważ u autorki już pojawił się hormon beta HCG a on pojawia się w organizmie kobiety po ok 2 dniach od zagnieżdżenia zarodka.
Kobiety często na początku ciąży odczuwają bóle podbrzusza. Z reguły nie jest to groźne i może być związane z powiekszaniem się wszystkiego. Jeżeli ból jest silny i towarzyszą temu inne objawy należy zgłosić się do lekarza.

Do góry