reklama
vanilii
Zaangażowana w BB
wiolunia a ty 29.03 masz okulistę w ICZMP, jeśli tak to może kiedyś nawet się spotkałyśmy, ale nawet nie wiemy o tym
poprzednio wizyty mieliśmy 5.01, 19.01, 02.02, 1.03
poprzednio wizyty mieliśmy 5.01, 19.01, 02.02, 1.03
wiolunia82
Fanka BB :)
Vanili nie pamietam dokładnie którego ale na pewno na początku stycznia byłam z małym na kontroli u okulisty.
A teraz tak, 29.03 mamy następna.
pewnie sie spotkamy :-). Może uda nam się jakas kawke szybką wypić ??
Wiola, moja Ola miała refluks żołądkowy ale już nie pamiętam co dostawała. Wiem, ze u Was jest inna sytuacja ale moja córcia z jedzeniem z gródkami dłuuugo sobie nie radziła.
Dziewczyny ja myślę, ze nie raz w ICZMP mijałyśmy się na korytarzach :-) Wiola my 7 marca byliśmy u okulisty na 8 rano ale badanie po kropelkach było na oddziale okulistycznym.
Dziewczyny ja myślę, ze nie raz w ICZMP mijałyśmy się na korytarzach :-) Wiola my 7 marca byliśmy u okulisty na 8 rano ale badanie po kropelkach było na oddziale okulistycznym.
vanilii
Zaangażowana w BB
Mam nadzieję, uda nam się skoczyć na kawkę, fajnie byłoby pogadać :-) my jesteśmy na miejscu mniej więcej o godz 13, o tej porze jeszcze nie ma nikogo, korytarze świecą pustkami. Rodzice z maluszkami zaczynają przychodzić, gdy my jesteśmy już po pierwszych kropelkach.Vanili nie pamietam dokładnie którego ale na pewno na początku stycznia byłam z małym na kontroli u okulisty.
Pokaże ci kiedyś moje zdjęcie, szybciej się rozpoznamy, a i mam na imię Monika
AGATA777
Super macie,możecie się spotkać.Życzę owocnych wizyt dla maluszków.
wiolunia82
MoniaN, moze rzeczywiście się kiedyś mijałysmy na korytarzu
Monika, my mamy okuliste na 14-tą i też bede troszkę wcześniej, na moim profilu jest moje zdjęcie...napewno sie rozpoznamy
A my po ABR, 3 dni nas przetrzymali, bo mały był jednak w lekkiej narkozie.
Diagnoza:
Wykonano badanie obiektywne słuchu ABR 2-4 kHz.
Próg słuchowy ucha prawego na poziomie 55 dB nHL
Próg słuchowy ucha lewego na poziomie 55 dB nHL.
Otoemisja akustyczna - obustronnie brak odpowiedzi.
Tympanogramy obustronnie typu A.
Obustronny niedosłuch czuciowo-nerwowy średniego stopnia.
Następnie są dwa wykresy, których nie umiem odczytać...tzn, od wysokości 60dB, 70dB, 80dB i 90dB sa takie oznaczenia III, V.
To wszystko.
Mały zostanie zaparatowany, wczoraj na wizycie również była p. logopeda, ok godziny spędziła z małym i z jej obserwcji wywnioskowała, że mały słyszy lepiej (zachowuje sie lepiej) niż wykazało badanie, ale to tylko jej obserwcja. Również wymieniłyśmy się kontaktami, by dać mi namiar, na surdologopedę-protetyka słuchowego, by mały mógł być pod jego kontrolą. Cieszę się, bo bałam się, ze po założeniu aparatów zostaniemy sami.
Aga licze na wszystkie Twoje sugestie
Monika, my mamy okuliste na 14-tą i też bede troszkę wcześniej, na moim profilu jest moje zdjęcie...napewno sie rozpoznamy
A my po ABR, 3 dni nas przetrzymali, bo mały był jednak w lekkiej narkozie.
Diagnoza:
Wykonano badanie obiektywne słuchu ABR 2-4 kHz.
Próg słuchowy ucha prawego na poziomie 55 dB nHL
Próg słuchowy ucha lewego na poziomie 55 dB nHL.
Otoemisja akustyczna - obustronnie brak odpowiedzi.
Tympanogramy obustronnie typu A.
Obustronny niedosłuch czuciowo-nerwowy średniego stopnia.
Następnie są dwa wykresy, których nie umiem odczytać...tzn, od wysokości 60dB, 70dB, 80dB i 90dB sa takie oznaczenia III, V.
To wszystko.
Mały zostanie zaparatowany, wczoraj na wizycie również była p. logopeda, ok godziny spędziła z małym i z jej obserwcji wywnioskowała, że mały słyszy lepiej (zachowuje sie lepiej) niż wykazało badanie, ale to tylko jej obserwcja. Również wymieniłyśmy się kontaktami, by dać mi namiar, na surdologopedę-protetyka słuchowego, by mały mógł być pod jego kontrolą. Cieszę się, bo bałam się, ze po założeniu aparatów zostaniemy sami.
Aga licze na wszystkie Twoje sugestie
asso
Mama Kacpra i Bartosza
Wioluś wiem, że takie diagnozy przywalają nas do podłogi.......... Ale będzie dobrze zobaczysz, popatrz na naszego Franusia, on jest boski, dzielny i Szymuś też da radę, też będzie tak broił i szalał jak Franuś. Głowa do góry z forumowymi ciotkami czarodziejkami będzie łatwiej
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Wiolu, wiesz, że zawsze możesz na mnie liczyć.
Asiu, dziękuję
Asiu, dziękuję
reklama
Podziel się: