reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
Niewiem o co chodzi, ale Szymek pierwszą noc spał pięknie, potem dwie następne, masakra, całe przepłakane i na rękach i wczoraj odmiana, znów spał pięknie, obudził się dwa razy na mleko i to wszystko. Oczywiście babcie zaraz domysły, że ktoś go może zauroczył, ale kto jak nie mamy gości. Niewiem, może poprostu tak miał i w końcu się znormalizuje. Waga dziś to 3300.

Mały od wczoraj w ciągu dnia bez tlenu!!!!!!!!!! Wytrzymuje ok. 8 godzin, potem jest zmęczony to znów załączamy, w nocy równiez tlen. Dziś wizyta pediatry, gdy zobaczyła Szymka, zbadała i obejrzała to stwierdziła, że spodziewała się gorszego malucha. Jest zdziwiona, że tak "fajnie" wygląda, bo po jego przejściach myślała, że będzie gorzej. A w sobote mamy spotkanie z rehab. w końcu!!! Oczywiście prywatnie, bo w ośrodku terminy na listopad. Mam nadzieję, że p. rehab przypadnie Szymkowi do gustu:-)

Super!!!:) Pamietam, jak się cieszyłam kiedy Wojtuś potrafił cały dzień "uciągnąć" bez tlenu :) Bardzo się cieszę zWami!!!:)))
My też zazwycaj słyszymy teksty, że spodziewano się malucha w o wiele gorszym stanie...
Te nasze maluchy :)

Waga małego z wczoraj-3400, powolutku rośniemy. jeszcze 100g. i schodzimy z mleka dla wcześniaków, a jutro jak pogoda pozwoli planowany spacerek :) Jestem ciekawa jak się zachowa Szymek. Mieszkamy na uboczu, przy lesie, nie ma tu hałasu, więc może będzie dobrze. Wczoraj wizyta lekarza z hospicjum, również zadowolony z małego. Wyregulował się, noc to noc, a dzień to dzień. w dzień sam co 3h domaga się jedzonka, a w nocy je 2 razy mniej więcej co 4-6 godzin. Wszystko skrzętnie notuję, by łatwiej mi było oceniać jego rozwój i postepy. Wczoraj również uśmiechnął sie do mnie i miałam wrażenie, że był to świadomy uśmiech, ale to tylko wrażenie...

Moi chłopcy w końcu razem CIMG1167.jpg CIMG1164.jpg

reklama
Do góry