reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam przyjaciolki

Ja jestem zbulwersowana,bo bylam z mala na gimnastyce (mam terminy co tydzien do konca czerwca,bo mala miala blokade bioder i teraz musimy gimnastyke robic)tylko,ze ja nie tak sobie to wobrazalam...myslalam,ze bedziemy tylko troche bioderkami ruszac a pani doktor od gimnastyki zmusza moje dziecko do raczkowania!! Dzisiaj ja centralnie wziela i na sile z nia raczkowala,posuwala jej jedna nozke,raczke i tak na przemian by jej pokazac jak sie raczkuje!! Maja plakala,lzy jak grochy,patrzala na mnie wzrokiem mowiacym''mamusiu pomoz mi'':-( az sie poplakalam i za trzeciem razem od razu ja wzielam na rece i przytulilam juz nie pozwolilam wiecej jej meczyc.To,ze miala blokade bioder(ktora w niczym jej nie przeszkadzala a usunieta juz jest)to chyba nie znaczy,ze teraz MUSI raczkowac? No co to za glupi kraj i lekarze:no:

Jolka a czy ta głupia baba nie słyszała że nie wszystkie dzieci muszą raczkować? Niektóre przecież pomijają ten etap i od razu chodzą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

fajnie,ze chociaz fasolka ci wyszla,a to ze z oregano i bazylia..no coz,trzeba probowac nowych smakow,ja nie daje pomidorow do fasolki,tylko sam koncentrat..

a ja dzisiaj siedze caly dzien w domu,rano sprzatalam,potem jakis obiad,Hubciowi zrobilam rosol,ale i tak nie jadl,wziol 2 lyzki i wszystko oddal w toalecie..ale futruje go dzisiaj caly dzien jogurtami do picia,niech chociaz cos ma w tym zoladku..i dzien minol.:)

Ja też jak robię fasolkę to tylko z koncentratem bo wtedy jest taka fajna kwaskowata:tak:

Madlen a Hubcio ma temperaturę? Bo wtedy lepiej nie podawać mleka i jego przetworów. Moja jak ma jakieś sensacje żołądkowe to dostaje sucharki, chrupki kukurydziane a do picia tylko wodę bo wszystko inne ciągnie ją na wymioty niestety:sorry2:.

Ale jak pojade do pl. to zamawiam u tescia seduszka drobiowe w sosie :tak: mniammmm......

Mamcia ale mi narobiłaś smaka tym gulaszem z serduszek:-p;-):-)

reklama
Witajcie przy porannej kawce :-) U mnie dzis pogoda piekna :-D bezchmurne niebo zapowiadaja 21 stopni!!! Chlopaki jeszcze spia, jak tylko wstana sniadanko i gdzies napewno jedziemy :tak: trzeba wykorzystac ta piekna pogode. Madlen 79 jak twoj synus? jestemJolka bardzo zle ze ta kobieta zmusza twoje dziecko do raczkowania!!! Mojej kuzynki corka tez miala problem z bioderkami nikt jej nie zmuszal do raczkowania, ominela ten etap i odrazu zaczela chodzic :tak: i wszystko z bioderkami jest ok. Moj Kacper znowu bardzo nie lubil lezec na brzuszku i bardzo zadko go kladlam ale zaczal raczkowac jak mial 7,5 mies. Kazde dziecko jest inne...

Witam w srode.Ja tylko na chwileczke,powiedziec dzien dobry,bo na 10 jedziemy na badanie sluchu Macka(obowiazkowe).Nie nawidze jezdzic tu autem,a musze brrrrrrrrrrr.Maly spi,a zaraz trzeba go obudzic,juz wiem bedzie placz.No nic,trzymajcie kciuki i do pozniej.

Witam w srode.Ja tylko na chwileczke,powiedziec dzien dobry,bo na 10 jedziemy na badanie sluchu Macka(obowiazkowe).Nie nawidze jezdzic tu autem,a musze brrrrrrrrrrr.Maly spi,a zaraz trzeba go obudzic,juz wiem bedzie placz.No nic,trzymajcie kciuki i do pozniej.
Trzymam kciuki za Maciusia :tak: co do auta to ja tez jakos nie moge sie przekonac choc bardzo bym chciala miec :sorry2:

Witam!
U mnie fasolka po bretońsku i zupa fasolowa to są dość często, bo Angela lubi. A z niej to straszny niejadek i zwykle staram się robić coś co lubi. Gotować lubię bardzo i piec też. Sama lubię sobie dobrze pojeść ;-). Diety u mnie się nie sprawdzają, bo zwykle wymiękam już po 2 dniach. Denerwuje mnie tylko to ciągłe wymyślanie co znowu ma być na obiad. A najgorzej jak jestem rano w pracy, bo wtedy przychodzę do domu zjadam obiad i już muszę coś szykować na drugi dzień.
madlen79 mój maż to też zupką chińską się zadowoli, bo nic ugotować nie potrafi :no:. No jak mu powiem to naobiera i ugotuję ziemniaki, albo ryż, a resztę to musi mieć gotowe. A teraz pracujemy na różne zmiany, jak ja mam na rano to on na popołudnie i staram się żeby chłopina coś zjadł zanim do pracy pójdzie.

Trzymam kciuki za Maciusia :tak: co do auta to ja tez jakos nie moge sie przekonac choc bardzo bym chciala miec :sorry2:
mamcia10-juz jestesmy po.A kciuki mialy byc za moja jazde:zawstydzona/y:.Ale chyba faktycznie trzymalas,bo nawet plynnie mi poszlo:-).Maciejka ma sluch w 100%.Reagowal na kazdy odglos.Do tego pani go zwazyla i ma 10.630 oraz 75cm.dl.uff

mamcia10-juz jestesmy po.A kciuki mialy byc za moja jazde:zawstydzona/y:.Ale chyba faktycznie trzymalas,bo nawet plynnie mi poszlo:-).Maciejka ma sluch w 100%.Reagowal na kazdy odglos.Do tego pani go zwazyla i ma 10.630 oraz 75cm.dl.uff

Duzy chlopak z niego :-) >co do jazdy to mam nadzieje ze w pl troche pojezdze tak bardzo sie stesknilam za kierownica :tak:

Witam
Czytam sobie jak zwykle zaleglosci haha
Ja sie pochwale ze za tydzien odbieram prawko-ale czy bede jezdzic? oto jest pytanie haha,tyle dziwolagow jezdzi ze masakra!

Ktoras z was pisala ze nie moze odmowic slodyczy! witam w gronie haha ja rowniez,jak czego slodkiego nie zjem to dzien zmarnowany haha! Uwielbiam i nie moge sobie odmowic!

Witajcie przy porannej kawce :-) U mnie dzis pogoda piekna :-D bezchmurne niebo zapowiadaja 21 stopni!!! Chlopaki jeszcze spia, jak tylko wstana sniadanko i gdzies napewno jedziemy :tak: trzeba wykorzystac ta piekna pogode. Madlen 79 jak twoj synus? .

mamcia a twoj synek jeszcze nie chodzi do szkoly??
z hubim juz ok.od rana broi takze jest zdrowy !!! jeszcze nie bardzo ma ochote na jedzenie,ale nie jest tak zle..mala dietka mu nie zaszkodzi..:)

to super!! to,ze jazda byla plynna i to ze Maciejka ma dobry sluch..duzy facet z niego :)

ja musze zarejestrowac mojego syna do lekarza,sluch ma dobry,ale jak bylam z nim 3miesiace temu,to wjednym uchu mial plyn i musze teraz isc na powtorne badania,czy juz jest dobrze..bo juz dostalam 3listy zeby go zarejestrowac,a przez tel.ciezko mi gadac,to musze isc tam osobiscie,i chyba jutro skocze..;)
a ja dziewczyny dzisiaj odsypialam,rano wstalam,cora dos zkoly poszla z tata,zrobilam co mialam do zrobienia i spac..tak na godzinke,ale z jednej godzinki zrobily sie 3 !!!musialam odespac ostatnie dni,,a ze spioch ze mnie straszny,wiec bylo mi potrzebne to spanie dzisiaj..

kokusia,jak moje dzieciaczki maja goraczke,to nie daje im ani mleka i jego przetworow,ani sokow do picia,bo przy goraczce moze sie zwarzyc,pija tylko wode..duzo wody.ale Hubi juz nie goraczkuje,,zolty antybiotyk i paracetamol zadzialay!!

a jak dziewczyny wyglada u was z powodzia??mam nadziej,ze jest dobrze :blink:jak ogladam zdjecia w internecie,to az nie moge uwierzyc..znowu tak zalewa,zal tych ludzi,dopiero co pozbierali sie z jednej powodzi a tu juz znowu druga..przykre to jest:-(.

reklama
Tak Kacper chodzi do pre-school od wrzesnia dopiero w styczniu skonczyl 4 latka. Chodzi 4 dni w tyg. na 2,5 godz. bo zapisalismy go na ostatnia chwile i nie bylo juz miejsc na 5 dni. Teraz od wrzesnia idzie juz normalnie od 9-15 :) ciekawa jestem jak sobie poradzi :) Teraz idzie mu dobrze i jezyk super lapie. A jak twoj synek, podoba mu sie w szkole? Pozdrawiam

Do góry