reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Ja juz jestem w domku:biggrin2: wszystko ok, dzis rano miałam badanie i mnie wypisali:biggrin2: krwawilam tylko w czwartek wieczorem a potem juz nic, nic mnie nie bolało. W sumie nie dowiedzialam się do końca skąd to się wzięło. Konsultowalam sie caly czas tel.z moim lekarzem i mówił,że pewnie był jakiś mały krwiaczek i dlatego.
A powiedzcie mi taka rzecz.. biore takie dawki: duphaston 3x2, luteina podjezyk.2x2 i dopochwowa 2xna noc. W szpitalu powiedzieli,ze dużo tego biorę i mam zmniejszyć duphaston 3x1 i tylko dopoch.luteine jedna na noc a podj.w ogole. Wystraszylam się,bo nie powinno się chyba tak nagle zmniejszać dawek. Dzwoniłam do mojego gin.i mówił,żebym nic nie zmniejszala. A slyszalyscie cos takiego,ze za duzo hormonow moze mieć wpływ na płód żeński? Tak mi powiedzial lekarz w szpitalu

@ni_kusia dzisiaj mam wizytę u położnej i przyszłym tyg wywołanie 18-19 . Póki co nic a nic się nie rusza :( @Magda.Lena87 dobre wieści . A co do leków to nie mam pojęcia hmmm może zaczerpnij jeszxze porady jakiegoś dobrego ginekologa . Ja byłam tylko na Luteinie dopochwowej na noc 100 zastrzyki i acard . Tak ze nawet nie brałam tego duphaston.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Magda.Lena bralam 3x1 dupastron i 2x1x100 luteine, nie slyszalam zeby za duza ilosc progesteronu miala zly wplyw na dziecko ale... u mnie owlosienie golone stalo sie wrecz szczecina, wlosy na brzuchu da wyjatkowo duze. Za to Zosia ma wyjatkowo bujna czupryne gdzie Jaś byl w porownaniu do niej prawie lysy. Ma tez sporo wlosow na ciele, dlugie wloski na dole plecow, na uszkach i czole. Nie wiem czy to taki jej urok, ale mam nadzieje ze wypadna i nie beda jej rosly. Nie wiem czy progesteron ma ma to wplyw ale podejrzewam ze tak. W kazdym razie najwazniejsze to utrzymac ciaze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz jestem w domku:biggrin2: wszystko ok, dzis rano miałam badanie i mnie wypisali:biggrin2: krwawilam tylko w czwartek wieczorem a potem juz nic, nic mnie nie bolało. W sumie nie dowiedzialam się do końca skąd to się wzięło. Konsultowalam sie caly czas tel.z moim lekarzem i mówił,że pewnie był jakiś mały krwiaczek i dlatego.
A powiedzcie mi taka rzecz.. biore takie dawki: duphaston 3x2, luteina podjezyk.2x2 i dopochwowa 2xna noc. W szpitalu powiedzieli,ze dużo tego biorę i mam zmniejszyć duphaston 3x1 i tylko dopoch.luteine jedna na noc a podj.w ogole. Wystraszylam się,bo nie powinno się chyba tak nagle zmniejszać dawek. Dzwoniłam do mojego gin.i mówił,żebym nic nie zmniejszala. A slyszalyscie cos takiego,ze za duzo hormonow moze mieć wpływ na płód żeński? Tak mi powiedzial lekarz w szpitalu
Super ze jestes w domku i ze juz nie krwawisz. To bardzo dobra wiadomość!
Co do ilosci lekow to faktycznie masz tego sporo ale twoj gin chyba wie co robisz. Wydaje mi sie ze trzeba sie trzymac jednego lekarza. Myślę tez ze ta ilosci to tylko tymczasowe rozwiazanie i niedlugo zmniejszy ilosc hormonu. Najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem o swoich obawach ☺

@ni_kusia dzisiaj mam wizytę u położnej i przyszłym tyg wywołanie 18-19 . Póki co nic a nic się nie rusza :( @Magda.Lena87 dobre wieści . A co do leków to nie mam pojęcia hmmm może zaczerpnij jeszxze porady jakiegoś dobrego ginekologa . Ja byłam tylko na Luteinie dopochwowej na noc 100 zastrzyki i acard . Tak ze nawet nie brałam tego duphaston.

Jak wizyta u poloznej?

ni_kusia wczoraj tak mnie zbadała ze myślałam ze zwariuje z bólu i odrazu czop pare h po zaczą odchodzić tak ze czekamy może uda się przed wywołaniem . A jak nie to wywolanei w czwartek maja 48h jeśli nie wywołają to cesarka

ni_kusia wczoraj tak mnie zbadała ze myślałam ze zwariuje z bólu i odrazu czop pare h po zaczą odchodzić tak ze czekamy może uda się przed wywołaniem . A jak nie to wywolanei w czwartek maja 48h jeśli nie wywołają to cesarka

Rozumiem. To trzymam kciuki zeby jednak samo sie ruszylo☺

Karolino trzymam kciuki

Oliwcia jak tam Małgosia?

Moja Zosia konczy jutro miesiac, jak to szybko minelo, nie chce zeby ten czas tak szybko mijal.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny właśnie jestem w szpitalu na wywołaniu dostałam tzw tampon dopochwowy na wywołanie i czekamy zobaczymy czy coś się ruszy

Do góry