reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

A jak sie miewają nasze male babelki? Jak wam dziewczyny idzie karmienie?
Mam do was pytanie, czy korzystalyscie z opieki poloznej po 21 tygodniu ciazy? Jesli tak to jak to wygladalo?
Mnie interesuje temat naciecia krocza i karmienia bo to dwie rzeczy dla mnie problemowe...

reklama
@ni_kusia Czas naprawdę bardzo szybko leci [emoji33] tylko mi tak się dluzy :( jeszcze nie wiem co mnie czeka jako pierworódkę. ja jestem tutaj tylko pod opieka położnej nie ma czegoś takiego ze lekarz prowadzi ciaze , tylko i wyłącznie jak są problemy chodzi się na konsultacje do szpitala . @0202oliwcia my kochana dalej się męczymy :( malutka jeszxze nie wyszła a już pokazuje charakterek ...po mamusi [emoji85] nie chce narzekać ale z dnia na dzień gorzej . Brzuch mi rozrywa ... ale oby dzieciątko było zdrowiutkie . A jak twoje maleństwo ?? Jak się czujesz ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nikusia bedzie dobrze, nie stresuj sie

U nas sapka zmienila sie w katarek wiec swoje przechodzimy, byle tylko sie to nie przerodzilo w nic wiecej.
Zosia wazy juz 3,7kg, zaczyna byc taka "madrzejsza"

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nikusia u nas karmienie idzie calkiem dobrze, zupelnie inaczej niz z Jasiem, dlatego nie musi byc gorzej moze byc lepiej tak jak u nas. Z Jasiem mialam poranione brodawki a teraz nic, wszystko jest inaczej lepiej, plecy nie bola, piersi nie bola, karmimy sie 20-30 minut. Nie martw sie moze byc lepiej niz kiedys.

U nas z karmieniem tez ok dwa dni temu miałam nawał mleczny i cyce mega bolaly dzis juz jest ok mam nadzieje ze tak zostanie ;) moja mała dużo śpi a jak tylko się obudzi to szuka cyca jak wsciekła :o:oops: dzis była wieczora u mnie polozna zdjąć mi szwy z krocza fakt ze zdjęła tylko te zewnętrzne ale nawet nie wiecie jak mi ulzylo moge normalnie siadać nic mnie nie boli nie ciągnie i nie szczypie ;) nawet każda wizyta w toalecie jest normalna bo z tymi szwami to tragedia normalnie ....

@ni_kusia jeśli chodzi o opiekę położnej to ja pod nią nie byłam bo miała częste wizyty u ginekologa i byłam w stałym kontakcie z polozna z przychodni ale jest wlasnie cos takiego ze zglaszasz się do wybranej położnej i spotykacie się dość często ustalacie sobie dogodne terminy i macie konkretny materiał do omowienia jak dla mnie fajna rzecz i Moses na spokojnie z tej opcji skorzystać
A jeśli mozna wiedzieć to czemu te dwa tematy sa dla ciebie problemowe ???

@karolinaao na kiedy ty masz ten termin ?? Wiem ze juz pytalam i przepraszam ze sie powtarzam ale mam skleroze ;):p
Co do tego co u mnie no to ok jakos daje rade czuje sie dobrze choć pobolewa mnie trochę jajnik i lewa strona brzucha teoche mi się ten bol nie podoba ale no w poniedziałek mam wizyte kontrolna u ginekologa to sprawdzony czy wszystko tam jest ok , malutka grzeczna

Dziewczynu wczoraj zaczęłam krwawic i to dość mocno. Byłam przerażona, już myślałam,że to koniec. Przyjęli mnie w szpitalu, miałam badanie. Jest zarodek 6,6mm i bijące serduszko. "Coś tam się odkleja,ale jest dobrze" takie słowa usłyszałam. Wedlug wyliczeń i wg usg ciaza ma 6tyg.i 4dni. W nocy juz nie krwawilam, ale bardzo się boję. Na obchodzie dziś rano tylko pytali czy dalej krwawie i nic więcej mi nie powiedzieli. Ja tu zwariuje

@Magda.Lena87 jeżeli krwawienie ustało to dobry znak . Nie martw się na zapas będzie dobrze tylko spokój może pomoc i bardzo dobrze ze szybko zareagowałaś . Idź sama do ordynatora i powiedz ze jesteś nie spokojna ze bardzo się tym stresujesz czy coś więcej wiadomo na ten temat z badań . I koniecznie daj znać co i jak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczynu wczoraj zaczęłam krwawic i to dość mocno. Byłam przerażona, już myślałam,że to koniec. Przyjęli mnie w szpitalu, miałam badanie. Jest zarodek 6,6mm i bijące serduszko. "Coś tam się odkleja,ale jest dobrze" takie słowa usłyszałam. Wedlug wyliczeń i wg usg ciaza ma 6tyg.i 4dni. W nocy juz nie krwawilam, ale bardzo się boję. Na obchodzie dziś rano tylko pytali czy dalej krwawie i nic więcej mi nie powiedzieli. Ja tu zwariuje
Nie denerwuj się jesteś pod dobra opieka i lepszej nie moglabys miec w takiej sytuacji. Jak jest lepiej to super znak. Odpoczywaj i na pewno bedzie wszystko dobrze. Daj znac jak czegoś wiecej się dowiesz. Trzymam mocno kciuki ☺

reklama
Magda.Lena lez i sie oszczedzaj, wiem zevkrwawienie jest straszne ale nie zawsze oznacza ze jest zle. Zosia wlasnie zasypia a krwawilam z nia do 12-tc. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Do góry