reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Hajmal pisałaś,że też miałaś krwawienia na początku ciąży, tzn.miałaś krwiaka? U mnie ok,nic się od szpitala nie dzieję. Idę w poniedziałek do lekarza na kontrolę. Do zestawu moich leków,ktorych i tak już jest mega dużo kazał brać 3xnospe. Słucham się przykazan i leżę. W poniedziałek akurat mam urodziny.. 30. Mam nadzieję,że dostanę piękny prezent. Módlcie się za mnie dziewczynki. Mi nic innego nie zostało.
A jak u Was?

I powiedz mi jeszcze czy przy krwawieniu kazali Ci odstawić heparyne i acard? Ja dalej biorę, ale czytałam na jakimś forum,że komuś kazali odstawić

@Magda.Lena87 ja biore acard i heparyne. Jak wystapilo krwawienie takie ze skrzepami chyba w 14 tygodniu to lekarz kazal odstawic acard na czas krwawienia ale to sie dowiedzialam po fakcie i caly czas go bralam. A ze krwawilam niecale 2 dni to nic sie nie stalo.
Co do dawkowania acardu to sa rozne szkoly. Ja jestem w 21 tygodniu i dzis na wizycie lekarz powiedzial ze nadal mam go brac i jescze ho ho ho. Dowcipnis z niego ale sadze z pewnie do 30 tygodnia jak nie do konca ciazy bede na niego skazana.... tak wiec tak to wyglada z mojego punktu widzenia.

Jestem po wizycie. Malutka wazy 420 g i jest zdrowa. Bardzo sie ciesze z tego☺
Zaczelam sie tez zastanawiac czy witaminy z zelazem miga powodowac mdlosci i brak smaku... zapomnialam o to zapytac lekarza ale czytalam rozne opinie w internecie na ten temat. Ja nigdy nie przyswajalam zelaza. Zawsze sie zle po nich czulam...mega zaparcia. Bralam Femibion ale znalazlam w aptece prenafolin w którego skladzie jest owiele mniej zelaza ale po tygodniu zadnej poprawy. Boje sie witaminy odstawiac z wiadomych powodow ale mam podejrzenia ze mije ciagle zle samopoczucie to wynik tego cholernego zelaza.
Macie dziewczyny jakies zdanie na ten temat?

Ni_kusia a z jakiego powodu miałaś krwawienia? Miałaś później jakieś plamienia czy tylko te jednorazowe krwawienie?
Cieszę się,że Twoja malutka ładnie rośnie, same dziewczynki:biggrin2: ciekawe co ja będę miała.
Co do witamin to pewnie dziewczyny więcej Ci doradzą. Ja od początku biorę mama dha premium+ i tam nie ma zelaza chyba w ogóle. Czytałam,że powinno się suplementowac jeśli w wynikach krwi wychodzi jego brak.

Ni_kusia a z jakiego powodu miałaś krwawienia? Miałaś później jakieś plamienia czy tylko te jednorazowe krwawienie?
Cieszę się,że Twoja malutka ładnie rośnie, same dziewczynki:biggrin2: ciekawe co ja będę miała.
Co do witamin to pewnie dziewczyny więcej Ci doradzą. Ja od początku biorę mama dha premium+ i tam nie ma zelaza chyba w ogóle. Czytałam,że powinno się suplementowac jeśli w wynikach krwi wychodzi jego brak.

Zaczelam krwawic po stosunku. Krwawilam skrzepami. Na IP powiedzieli ze krwiaka mialam i musial peknac. Następnego dnia już brudzilam. Na wizycie u lekarza po paru dniach okazalo sie ze krwiaka nie ma. Powiem szczerze ze wątpię by to byl krwiak. Biore tyle lekow rozrzedzajacych krew ze to bylby cud... no ale nawet jakby male naczynko peklo to w wyniku tych lekow moglo byc wieksze krwawienie. W kazdym razem mam zakaz sexu z penetracja, jedyne co mi nie szkodzi to same orgazmy a to juz duzo bo napiecie w ciazy mam spore i zawsze jest chwila na odrobine bliskości z mezusiem ☺ krwawienie sie nie powtórzyło i na razie odpukac jest wszystko w porzadku.
A Ty masz dzisiaj wizyte?

Skontaktowalam sie z Moja genetyk i potwierdzila ze czesto wystepuja mdlosci po witaminach z dwoma formami kwasow... czyli wyszlo by na to ze od tego tak mi niedobrze. Mowila tez ze nie musze brac juz tych dwoch form czyli folianow i metafolianow. Wiec stwierdzialm ze zuzyje moje witaminy co 2gi dzien do czasu wizyty i potem ustale z ginekologiem jakis plan na suplementy. Jestem juz zmeczona brakiem smaku i ciągłym niedobrze; (
A wy do kiedy bralyscie 2 formy kwasow?

reklama
Zaczelam krwawic po stosunku. Krwawilam skrzepami. Na IP powiedzieli ze krwiaka mialam i musial peknac. Następnego dnia już brudzilam. Na wizycie u lekarza po paru dniach okazalo sie ze krwiaka nie ma. Powiem szczerze ze wątpię by to byl krwiak. Biore tyle lekow rozrzedzajacych krew ze to bylby cud... no ale nawet jakby male naczynko peklo to w wyniku tych lekow moglo byc wieksze krwawienie. W kazdym razem mam zakaz sexu z penetracja, jedyne co mi nie szkodzi to same orgazmy a to juz duzo bo napiecie w ciazy mam spore i zawsze jest chwila na odrobine bliskości z mezusiem ☺ krwawienie sie nie powtórzyło i na razie odpukac jest wszystko w porzadku.
A Ty masz dzisiaj wizyte?

W poniedziałek mam wizyte. Też mi trudno w to uwierzyć, bo biorę i acard i fraxi, ale na forach czytałam,że nawet z tymi lekami się to zdarza. Zobaczę u mojego lekarza co tam się dzieję.

Do góry