reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Pati niezła niespodzianka :-)
jak skończę karmic też chcę zacząć Dukać ;-)

Jolka do czwartku masz jeszcze troche czasu zdążysz :-)

ja zaczynam robic listę co mam spakować bo musze spakować starszą do dziadków i młodego na podróż a wole niczego nie zapomnieć ;-)

Bluetooth bardzo dziękuję za informacje :-) jak będziemy mieć czas to chyba skusimy sie na to zwiedzanie statkiem ;-)

reklama
....wrocilam...

blue - nieeeee...:-D...nad polskie morze:-)...ale jak masz w domu 2-ch nastolatkow,ktorym palma odbija i wszystko bedzie potrzebne,(pytam sie...no bo po co komu na 2 tyg. 10 par butow a i tak beda latach we flipflopach:szok: i spodni,shirtow etc)...katastrofa,do tego zakupy dla juniora bo w pl nie ma tego mleka co oli pije,soczki i´´inne rzeczy tez wole zabrac ze soba...no na starosc tez sie robie glupsza...+wozek,lozko turystyczne+bujaczki...ach...
my lazikujemy na masaze,do osteopatki...aok sei dank:-)...po urlopie chce sie zapisac na krabelgruppe,to tam plywanie i inne przyjemnosci bede all inclusive...a tak szczerze,to sie nie dowiadywalam...a teraz ide moje szanowne dooopsko polozyc...odezwe sie pozniej...

Bluetooth-nie wiem ile zaplacil-prezent i nie kazal sie interesowac :-D
wypasu wielkiego nie ma bo biale na wypasie to wiekszosc byly 3 drzwiowe a ja chcialam 4..moja jest z tej serii limitowanej i ma we wnetrzu nie srebrne dodatki tylko takie czarne -na hohglanc...no i wiadomo dodatki w postaci chromu tez ;) ale takie delikatne...ma skorzana kierownice,tempomatr,,benzyna,biegowka-ja chcialam,bagaznik z tylu wyciagany na rowery, iso fix-to chyba juz mi sie nie przyda ;)nie wiem,no napewno nie ejst tak wypasiona jak Twoja...ale ja tez takiego wypasu az nie chcialam...bo full wypas to juz 16 tysiakow minimum... :-D ciezko wogole z bialymi,jeszcze ciemne szyby i ten srodek czarny... nawet jakby miala ja z oknami na korbke to bym sie cieszyla :-D

a teraz pochlonelam salatke-tym razem z kurczakiem bo rano byla z jajkiem ;) i mam jeszcze ochote na troche :-D

karlita, nie ma sprawy jak potrzebujesz jeszcze jakiejs pomocy to daj znac.
alexandra , no tak dwoje nastolatkow i bobas to przy pakowaniu na pewno armagedon. Gdzie tam przyczepka, od razu w tira najlepiej pakowac :-D ale tak na serio to w jaki samochod sie ladujecie ze wam to wszystko ladnie pomiesci?
pati, no to baaaardzo po dzentelmensku z jego strony ze nie chce Ci zdradzic ile kosztowal. Moj tez mam czarne i chromowane dodatki :-) i do tego siedzenia pol skora pol material co mi osobiscie odpowiada bo nienawidze na samej skorze siedziec wiec moze tez tam jakas specjalna seria. Fajnie ze masz juz swoja corse i nie musisz ciagle innym jezdzic.
Ja dzisiaj dostalam pierwszy mandat :wściekła/y: ale sie wku..... Wrocilam do domu a tam nie ma nawet gdzie igly wcisnac nie mowiac o samochodzie wiec postawilam na zakazie. Ale ze to spokojna uliczka i wszyscy tam staja to sobie pomyslalam ehhh przyjde za godzine to sie moze miejsce zwolni bo to czas kiedy z uczelni ludzie wracaja i miejsc wolnych kupe jest. No i do tego rzadko tam raczej policja czy straz miejska zaglada. Przychodze za godzine a tam oczywiscie co za wycieraczka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ehhhh zycie.
Do tego mala najwyrazniej mi sie obnizyla i ogolnie brzuch mi zaczyna schodzic w dol bo tak mnie miednica i czesc ledzwiowa kregoslupa boli ze leze i wyje :baffled: Jeszcze tylko zeby te 6 tygodni przezyc....
Milego wieczoru laski!

Hej ...
Posunelam sie lekko do przodu z pakowaniem...juz wiem co zabrac( mniej wiecej) kartka kupiona... ale walizka stoi pusta(ale dobrze ,ze jest! :-D) jutro bede ja zapelniac
Pati gratki wielkie ,fajne prezenty dostajesz :-)
Ja mojego meza mam dosc,jestem szczesliwa,ze nie bede go tydzien ogladac...obrazony i morda na kwinte bo zapomnialam mu bulek kupic na sniadanie i pretensje bo wczoraj wracajac z pracy musial po mleko dla Mai zajechac-bo o czym ja mysle?? on ma przeciez tyyyyle na glowie a ja tylko dom ,mala,zakupy ale to faceci sa zawsze najbardziej zapracowani przeciez:angry:
Jak mieszkalam w centrum i czegos zapomnaialam to lecialam znowu,bo sklep mialam na rogu ale teraz niestety...wynioslam sie na wygwizdowo.
Blue znam ten bol...ja wlasnie zaplacilam swoj pierwszy mandat ...143,50€ i 3 punkty :-D dziwne,ze tylko 3 w PL dostalabym z 10. bo tak mi sie raz jechalo...troche za szybko:sorry: w sumie to juz drugi,bo pierwszy dostalam tez za zle parkowanie...
Karlita zdaze,zdaze... jutro powrzucam do walizki i tyle-jakos stres przed lotem mnie opuscil :-D chociaz-dzisiejsza noc jeszcze spoko...a ciekawe jak bedzie jutro? chyba baldriam bede musiala wziac :-D

A ja mam pytanie do Berlinskich dziewczyn, macie jakies zdanie na temat tutejszych prodowek? Bo trzeba sie niedlugo na jakis szpital zdecydowac, a czlowiek nic nie wie....

A ja mam pytanie do Berlinskich dziewczyn, macie jakies zdanie na temat tutejszych prodowek? Bo trzeba sie niedlugo na jakis szpital zdecydowac, a czlowiek nic nie wie....
Odpisalam Ci na watku z Berlina

Jolka, no to gratuluje postepow w pakowaniu. Jak tak dalej pojdzie to na 5 minut przed odlotem powinnas byc juz gotowa :-D
No kurcze strasznie sie wkurzylam tym bardziej ze chodza tam tak rzadko i akurat musieli w tej godzinie sie przypaletac...:wściekła/y: Ale nie chce sie denerwowac wiec nie mysle o tym wiecej.
U nas dzisiaj bardziej jesiennie niz letnio ale mi to pasuje. Musialam zalozyc swoje super seksi ponczochy ciazowe bo ledwo juz laze. W sumie spoko wygladaja tylko sa strasznie grube i przy upale to bym sie ugotowala.
Milego dnia laski!

Ostatnia edycja:
moin,moin gwiazdy,

dzisiaj w biegu,dopijam kaffke,laduje juniora i lece do banku zaliczke urlopowa wplacic...cholerka na smierc zapomnialam:szok:...starosc nie radosc...odezwe sie popoludkiem

buzka

reklama
Heja :)

No autko sprawuje sie super...bede miala teraz okazje na weekend wyprobowac jak smiga po autobanie :)))) uwielbiam to wDE.ze nie ma ograniczen wszedzie predkosci ;) zobaczymy ile wyciagnie :-D A Ty Bluetooth ile swoja wyciagasz? ;)))
wymylam wczoraj tez szyby w srodku...jeszcze dzis skocze odkurzyc bo sie paprochow nazbieralo :-D

co do mandatow to ja odpukac narazie nic nie dostalam...ale za to moj Adam co roz jakis dostaje i dopiero co ostatnio oddal prawko w zime to juz szykuje sie nastepne oddanie...ale sprawa u adwokata-zobaczymy co z tego wyjdzie:/

mnie leb napitala..wczoraj winko sobie lyknelismy...no chyba na diecie nie moge pic...bo za kazdym razem rano bol glowy...a moze to brak kawy??? bo odstawilam narazie...hmmm...chyba chlapne jedna :))

Jolka Tobie zycze miekkiego ladowania :) foty strzelaj co nam pokazesz sie :)) chyba postaram sie tu dla nas o watek zamkniety...taki na fotki i bardziej prywatne rozmowy :) oczywiscie dla zawezonego grona ktore na biezaco sie tu udziela :) jestescie za??? musze sie tylko dowiedziec gdzie mam udezyc w tej sprawie :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry