reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Mam pytanie mieszkam w niemczech jestem w 40 tygodniu ciazy a najwazniejszego jak dotychczas nie wiem.Mam wszystkie świadczenia czyli,ubespieczenie w AOK,niemiecką karte ciąży i meldunek.Ale nie wiem na jakiej zasadzie jest w niemczech meldunek dziecka czy wystarczy mu meldunek tu na miejscu czy udać się do polski bo przecież musi mieć pesel.No i co z becikowym czy będzie mi przysługiwać?prosze o pomoc i podaje swój numer gg 7661611

Czesc laski...my juz po urlopie-bylooo suuuuuper!!!!! tylko czemu tak krotko?:baffled: 10 dni to za malooooo
Pisala do mnie jakas mama na GG ale odebrlalam wiadomosc w polsce i akurat siadl neti nic nie odp...wiec jakby co prosze o jeszcze jedna wiadomosc...napewno opisze...

pozdrawiam Was wszystki ...buziaki :*

blond, az wsyt, ze planujemy nasze spotkanie chyba juz trzecie lato...

u mnie w tygdoniu to dopiero od 17.30 , chyba, ze na weekend.
w ten moze by nawet sie jakos dalo. nastepny odpada.
uroki düsseldorfu czy czar kolonii?
ja za düdo nie przepadam, ale kopytami sie zapierac nie bede:-D
ale moze ty sie skusisz, a my w odwecie. chyba ze instytut polski robi cos fajowego dla dzieci, to sie skusze. w ostatni weekend byl u nas 1. polsko-niemiecki weekend rodzinny w kolonii. szkoda, ze sie tam nie umowilysmy, ech...
ale prawde mowiac, szalu nie bylo...

Czesc Dziewczyny,
no to jestem po urlopie - super bylo, nasze polskie morze ma w sobie cos, choc pogoda nie karaibska, to mozna posiedziec na plazy, o skakaniu po falach nie wspomne:-)
a teraz znowu jestem w pracy, ale wyjatkowo spokojnie jakos, oby tak dalej

witam wszystkie nowe Mamusie :-):tak:fajnie, ze nas coraz wiecej

wiolka - jesli mieszkacie tutaj, to narazie meldunek dziecku w Niemczech wystarczy, melduja go automatycznie, jak dostaniecie akt urodzenia
w Polsce to niestety nie wiem, moje dzieci nie maja Pesela i innych takich...

Patrycja - mowilas, ze czesto jezdzisz do Szczecina, teraz widzialam, ze z Berlina to tylko 150km i bylam zszokowana, ze to tak blisko!! nigdy bym nie przypuszczala, a pierwszy raz tamta droga jechalam, jak bym byla na Twoim miejscu, to tez bym na zakupy smigala:tak:

a my dzisiaj idziemy kupic biurko dla Maxia - jeszcze 3 tygodnie i szkola!!!

reklama
Pscola...Witaj :-)

No faktycznie jest blisko...Bede nawet niedlugo sie wybierala na jakies zakupy...Zapasy miesa mi sie koncza :-D No i moze w koncu kupie buty w ktorych sie zakochalam...chociaz nie wiem czy warto bo niedlugo koniec sezonu:baffled:

Ja jeszcze ogarniam sie po urlopie...prania mam jeszcze na dwie pralki...jedna sie akurat pierze,dwie suszarki czekaja az poskladam pranie i wtedy jeszcze dwie rundy i slad po urlopie zatarty :-D

A wczoraj przyjechali do nas znajomi z ktoryi na urlopie bylismy i urzadzilismy soebie mala popijawke z ogladaniem fotek z urlopu naturalnie-...Jednoglosnie stwierdzilismy ze byl to dla kazdego z nas najfajniejszy urlop :-)

Do góry