reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Mam pytanie mieszkam w niemczech jestem w 40 tygodniu ciazy a najwazniejszego jak dotychczas nie wiem.Mam wszystkie świadczenia czyli,ubespieczenie w AOK,niemiecką karte ciąży i meldunek.Ale nie wiem na jakiej zasadzie jest w niemczech meldunek dziecka czy wystarczy mu meldunek tu na miejscu czy udać się do polski bo przecież musi mieć pesel.No i co z becikowym czy będzie mi przysługiwać?prosze o pomoc i podaje swój numer gg 7661611

Czesc laski...my juz po urlopie-bylooo suuuuuper!!!!! tylko czemu tak krotko?:baffled: 10 dni to za malooooo
Pisala do mnie jakas mama na GG ale odebrlalam wiadomosc w polsce i akurat siadl neti nic nie odp...wiec jakby co prosze o jeszcze jedna wiadomosc...napewno opisze...

pozdrawiam Was wszystki ...buziaki :*

blond, az wsyt, ze planujemy nasze spotkanie chyba juz trzecie lato...

u mnie w tygdoniu to dopiero od 17.30 , chyba, ze na weekend.
w ten moze by nawet sie jakos dalo. nastepny odpada.
uroki düsseldorfu czy czar kolonii?
ja za düdo nie przepadam, ale kopytami sie zapierac nie bede:-D
ale moze ty sie skusisz, a my w odwecie. chyba ze instytut polski robi cos fajowego dla dzieci, to sie skusze. w ostatni weekend byl u nas 1. polsko-niemiecki weekend rodzinny w kolonii. szkoda, ze sie tam nie umowilysmy, ech...
ale prawde mowiac, szalu nie bylo...

Czesc Dziewczyny,
no to jestem po urlopie - super bylo, nasze polskie morze ma w sobie cos, choc pogoda nie karaibska, to mozna posiedziec na plazy, o skakaniu po falach nie wspomne:-)
a teraz znowu jestem w pracy, ale wyjatkowo spokojnie jakos, oby tak dalej

witam wszystkie nowe Mamusie :-):tak:fajnie, ze nas coraz wiecej

wiolka - jesli mieszkacie tutaj, to narazie meldunek dziecku w Niemczech wystarczy, melduja go automatycznie, jak dostaniecie akt urodzenia
w Polsce to niestety nie wiem, moje dzieci nie maja Pesela i innych takich...

Patrycja - mowilas, ze czesto jezdzisz do Szczecina, teraz widzialam, ze z Berlina to tylko 150km i bylam zszokowana, ze to tak blisko!! nigdy bym nie przypuszczala, a pierwszy raz tamta droga jechalam, jak bym byla na Twoim miejscu, to tez bym na zakupy smigala:tak:

a my dzisiaj idziemy kupic biurko dla Maxia - jeszcze 3 tygodnie i szkola!!!

reklama
Pscola...Witaj :-)

No faktycznie jest blisko...Bede nawet niedlugo sie wybierala na jakies zakupy...Zapasy miesa mi sie koncza :-D No i moze w koncu kupie buty w ktorych sie zakochalam...chociaz nie wiem czy warto bo niedlugo koniec sezonu:baffled:

Ja jeszcze ogarniam sie po urlopie...prania mam jeszcze na dwie pralki...jedna sie akurat pierze,dwie suszarki czekaja az poskladam pranie i wtedy jeszcze dwie rundy i slad po urlopie zatarty :-D

A wczoraj przyjechali do nas znajomi z ktoryi na urlopie bylismy i urzadzilismy soebie mala popijawke z ogladaniem fotek z urlopu naturalnie-...Jednoglosnie stwierdzilismy ze byl to dla kazdego z nas najfajniejszy urlop :-)

Do góry