reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Agiagii - tak jak juz Ania napisala, dla siebie przynies do porodu koszule, albo jakis wiekszy t-shirt (moze nie najpiekniejszy jaki masz, bo wszystko bedzie ladnie brudne), dla dziecka nie musisz brac nic
dzidzie ubieraja na czas pobytu w szpitalu w tamtejsze ubranka, pampersy i kosmetyki sa ogolnodostepne, pielegniarki Ci pokaza, gdzie to wszystko lezy:-)

Hej dziewczyny co tam słychac u was?
Pscola - dzięki wielkie za listę rzeczy które należy zabrac do szpitala. Może to śmieszne:-D ale zastanawiam się nad SUSZARKĄ DO WŁOSÓW brac czy nie???:-)
Możecie polecic jakiś płyn do higieny krocza po porodzie zapomniałam sobie kupic w Polsce a nie za bardzo u mnie z tłumaczeniem informacji na ulotkach po niemiecku:-(
Miłego dnia ...dzisiaj ostatnie prasowanie rzeczy dla małego:-) Pozdrawiam

Magdalena - co do suszarki, to wydaje mi sie, ze byla w lazience szpitalnej, ale dla pewnosci mozesz wziac swoja:tak:
ja nie mialam specjalnego plynu do higieny intymnej, uzywalam normalnego mydla w plynie, tylko trzeba pamietac, by najpierw umyc gore ciala, a potem dol, by te wszystkie nieczystosci nie zostaly na piersiach (moze to oczywiste, ale w okresie pologu b.wazne, by nie bylo potem problemow z zakazeniem)

a ten czas wyczekiwania w ostatnich tygodniach jest super - zdrowka Wam zycze;-)

Magdalena, suszarka byla w szpitalnej lazience,wiec nie musisz brac.Mysle ze to standard.
A co do plynu to nie pomoge,bo nie uzywalam.
Zycze spokojnych ostatnich dni ciazy i szybkiego porodu!

reklama
MAgdalena,na kiedy masz termin???
Powiedz czy ty tez sie tak strasznie boisz?bo ja jak mysle o tym co mnie czeka to slabo mi sie robi i zlecilabym komus pobyt w szpitalu. boje sie okrutnie,bo nie wiem co mnie czeka no i jeszcze toze moj niemicki jest taki o!

Kurcze dziewczyny czy wy tez tak mialyscie przed pierwszym porodem? Czy to tylko mi na glowe wali,bo za duzo mysle???

Do góry