reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam.

Dziewczyny chcialam sie dowiedziec od kiedy zaczelyscie dzieciaczka wprowadzac sloiczki,jakiej firmy i w jakich ilosciach.Moj maly za 9 dni skonczy 4 miesiace i zastanawiam sie czy powoli nie wprowadzac mu czegos nowego_Od tygodnia podaje mu troche soczku jablkowego i marchwiowego.

reklama
czesc iskierka,
jezeli karmisz piersia to jeszcze spokojnie 2 miesiace nic nie musisz zmieniasz. wlasciwie do 7 miesiaca. jezeli karmisz butla to zalatw sobie plan hippa, tam sa wszelkie wskazowki na dokarmianie.
:tak:

witam Panie w Nowym Roku;-)
jeszcze nie zyczylam najlepszego:-) to najlepszego dla wszystkich emigrantek!

Witam serdecznie.:zawstydzona/y:jestem tu od dzis i sie nieco jeszcze porozgladac musze:oo:
Jestem mama 2,5 letniego davidka i mieszkamy w düsseldorfie.pozdrawiam wszystkie mamy z niemiec i zapraszam na gg

witam nowe Mamusie
Iskierka jak karmisz butla to smialo marchweke na poczatek 4 lyzeczki i obserwuj czy nic sie nie dzieje.Ja daje sloiki Hipp

Katii witaj mieszkam 25km od Dusseldorfu w Grevenbroich.Rozgosc sie u Nas

Aga Tobie tez wszystkiego naj

czesc dziewczyna,zagladam do was czasami,ale ostatnio ponad miesiac nic sie nie odzywalam(bylismy w polsce,a am w sumie nie ma czasu na siedzzenie w kompie).

Po pierwsze zycze wam wszystkim Super Dobrego tego Nowego Roczku,dla was i dla waszych kochanych pociech!!!!!!!

No i teraz mam prosbe,abyscie mi jakos podeslaly liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala,jestem teraz w 35tc i chyba musze sie powoli zaczac pakowac

MIlego dnia dla was

Czesc Rodaczki!
a wiec przede wszystkim "HALLO" dla wszystkich nowych dziewczyn:-)
Kati, Renee...i jeszcze jesli o kims zapomnialam:confused:

Renee - niestey nie jestm z Twoich oklolic, bo mieszkam w Regensburg-piekne miasto, ale daleko od Ciebie

Iskierka - podobnie jak dziewczyny jestem zdania, jesli karmisz piersia, to jeszcze nie musisz nic wprowadzac, jesli butelka, to zaczelabym od ziemniczakow, marchewki, jabluszka - ja zawsze karmilam dzieci sloiczkami Bebivita i Alete (moje dzieci nie chcialy Hippa- jest tez najdrozszy)

Agiagii i Magdalena27 - obie pytalyscie o rzeczy do szpitala, wiec napisze Wam po prostu co ja mialam:tak:

- dokumenty - pass ciazy, karta ubezpieczeniowa, paszport (dowod),
- pizamy (najlepiej rozpinane, jesli chcecie karmic piersia), albo koszule nocne, ja mialam osobiscie 3 sztuki
- woda lub sok do picia w czasie porodu - jak bedzie chcialo Wam sie pic, to oczywiscie mozna poprosic i Wam przyniosa, ale cos wlasnego nie zaszkodzi
- luzne ubranie do porodu - bedzie brudne!
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- majtki - ja mialam swoje, ale sa w szpitalu takie papierowe
- biustonosz - juz ten do karmienia
- wkladki do karmienia - mleko sie troche ulewa z piersi, ja uzywalam jednorazowych z DM
- przybory kosmetyczne -pasta do zebow, szczoteczka, plyn do kapieli, szampon, deo, krem, grzebien.....same wiecie najlepiej :-)
- no i oczywiscie reczniki (najlepiej dwa, bo higieny intymnej inny niz do twarzy)
- ubranka dla dzidzi na wyjscie (ale to mozna tez pozniej przyniesc, ja przygotowalam to w domu i maz tylko przyniosl jak wychodzilismy)
- troche forsy tez nie zaszkodzi - karta do telefonu, gazeta z kiosku...
- jakies gazety, ksiazki, muzyka....co lubicie

mysle, ze o niczym nie zapomnialam
chetnie pomoge, jesli macie jeszcze jakies pytania - Pscola

reklama
pscola mam pytanie odnosnie ubrania,czy daja w szpitalu jakas koszule ,na czas porodu czy trzeba miec cos swojego? no i co najlepiej?

2,czy dla malenstwa sa ubranka szpitalne czy trzeba miec swoje,no i pampersy szpitalne czy swoje

Do góry