reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam.

Dziewczyny chcialam sie dowiedziec od kiedy zaczelyscie dzieciaczka wprowadzac sloiczki,jakiej firmy i w jakich ilosciach.Moj maly za 9 dni skonczy 4 miesiace i zastanawiam sie czy powoli nie wprowadzac mu czegos nowego_Od tygodnia podaje mu troche soczku jablkowego i marchwiowego.

reklama
czesc iskierka,
jezeli karmisz piersia to jeszcze spokojnie 2 miesiace nic nie musisz zmieniasz. wlasciwie do 7 miesiaca. jezeli karmisz butla to zalatw sobie plan hippa, tam sa wszelkie wskazowki na dokarmianie.
:tak:

witam Panie w Nowym Roku;-)
jeszcze nie zyczylam najlepszego:-) to najlepszego dla wszystkich emigrantek!

Witam serdecznie.:zawstydzona/y:jestem tu od dzis i sie nieco jeszcze porozgladac musze:oo:
Jestem mama 2,5 letniego davidka i mieszkamy w düsseldorfie.pozdrawiam wszystkie mamy z niemiec i zapraszam na gg

witam nowe Mamusie
Iskierka jak karmisz butla to smialo marchweke na poczatek 4 lyzeczki i obserwuj czy nic sie nie dzieje.Ja daje sloiki Hipp

Katii witaj mieszkam 25km od Dusseldorfu w Grevenbroich.Rozgosc sie u Nas

Aga Tobie tez wszystkiego naj

czesc dziewczyna,zagladam do was czasami,ale ostatnio ponad miesiac nic sie nie odzywalam(bylismy w polsce,a am w sumie nie ma czasu na siedzzenie w kompie).

Po pierwsze zycze wam wszystkim Super Dobrego tego Nowego Roczku,dla was i dla waszych kochanych pociech!!!!!!!

No i teraz mam prosbe,abyscie mi jakos podeslaly liste rzeczy ktore trzeba zabrac do szpitala,jestem teraz w 35tc i chyba musze sie powoli zaczac pakowac

MIlego dnia dla was

Czesc Rodaczki!
a wiec przede wszystkim "HALLO" dla wszystkich nowych dziewczyn:-)
Kati, Renee...i jeszcze jesli o kims zapomnialam:confused:

Renee - niestey nie jestm z Twoich oklolic, bo mieszkam w Regensburg-piekne miasto, ale daleko od Ciebie

Iskierka - podobnie jak dziewczyny jestem zdania, jesli karmisz piersia, to jeszcze nie musisz nic wprowadzac, jesli butelka, to zaczelabym od ziemniczakow, marchewki, jabluszka - ja zawsze karmilam dzieci sloiczkami Bebivita i Alete (moje dzieci nie chcialy Hippa- jest tez najdrozszy)

Agiagii i Magdalena27 - obie pytalyscie o rzeczy do szpitala, wiec napisze Wam po prostu co ja mialam:tak:

- dokumenty - pass ciazy, karta ubezpieczeniowa, paszport (dowod),
- pizamy (najlepiej rozpinane, jesli chcecie karmic piersia), albo koszule nocne, ja mialam osobiscie 3 sztuki
- woda lub sok do picia w czasie porodu - jak bedzie chcialo Wam sie pic, to oczywiscie mozna poprosic i Wam przyniosa, ale cos wlasnego nie zaszkodzi
- luzne ubranie do porodu - bedzie brudne!
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- majtki - ja mialam swoje, ale sa w szpitalu takie papierowe
- biustonosz - juz ten do karmienia
- wkladki do karmienia - mleko sie troche ulewa z piersi, ja uzywalam jednorazowych z DM
- przybory kosmetyczne -pasta do zebow, szczoteczka, plyn do kapieli, szampon, deo, krem, grzebien.....same wiecie najlepiej :-)
- no i oczywiscie reczniki (najlepiej dwa, bo higieny intymnej inny niz do twarzy)
- ubranka dla dzidzi na wyjscie (ale to mozna tez pozniej przyniesc, ja przygotowalam to w domu i maz tylko przyniosl jak wychodzilismy)
- troche forsy tez nie zaszkodzi - karta do telefonu, gazeta z kiosku...
- jakies gazety, ksiazki, muzyka....co lubicie

mysle, ze o niczym nie zapomnialam
chetnie pomoge, jesli macie jeszcze jakies pytania - Pscola

reklama
pscola mam pytanie odnosnie ubrania,czy daja w szpitalu jakas koszule ,na czas porodu czy trzeba miec cos swojego? no i co najlepiej?

2,czy dla malenstwa sa ubranka szpitalne czy trzeba miec swoje,no i pampersy szpitalne czy swoje

Do góry