reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Agiagii - tak jak juz Ania napisala, dla siebie przynies do porodu koszule, albo jakis wiekszy t-shirt (moze nie najpiekniejszy jaki masz, bo wszystko bedzie ladnie brudne), dla dziecka nie musisz brac nic
dzidzie ubieraja na czas pobytu w szpitalu w tamtejsze ubranka, pampersy i kosmetyki sa ogolnodostepne, pielegniarki Ci pokaza, gdzie to wszystko lezy:-)

Hej dziewczyny co tam słychac u was?
Pscola - dzięki wielkie za listę rzeczy które należy zabrac do szpitala. Może to śmieszne:-D ale zastanawiam się nad SUSZARKĄ DO WŁOSÓW brac czy nie???:-)
Możecie polecic jakiś płyn do higieny krocza po porodzie zapomniałam sobie kupic w Polsce a nie za bardzo u mnie z tłumaczeniem informacji na ulotkach po niemiecku:-(
Miłego dnia ...dzisiaj ostatnie prasowanie rzeczy dla małego:-) Pozdrawiam

Magdalena - co do suszarki, to wydaje mi sie, ze byla w lazience szpitalnej, ale dla pewnosci mozesz wziac swoja:tak:
ja nie mialam specjalnego plynu do higieny intymnej, uzywalam normalnego mydla w plynie, tylko trzeba pamietac, by najpierw umyc gore ciala, a potem dol, by te wszystkie nieczystosci nie zostaly na piersiach (moze to oczywiste, ale w okresie pologu b.wazne, by nie bylo potem problemow z zakazeniem)

a ten czas wyczekiwania w ostatnich tygodniach jest super - zdrowka Wam zycze;-)

Magdalena, suszarka byla w szpitalnej lazience,wiec nie musisz brac.Mysle ze to standard.
A co do plynu to nie pomoge,bo nie uzywalam.
Zycze spokojnych ostatnich dni ciazy i szybkiego porodu!

reklama
MAgdalena,na kiedy masz termin???
Powiedz czy ty tez sie tak strasznie boisz?bo ja jak mysle o tym co mnie czeka to slabo mi sie robi i zlecilabym komus pobyt w szpitalu. boje sie okrutnie,bo nie wiem co mnie czeka no i jeszcze toze moj niemicki jest taki o!

Kurcze dziewczyny czy wy tez tak mialyscie przed pierwszym porodem? Czy to tylko mi na glowe wali,bo za duzo mysle???

Do góry