reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Hej Dziewczyny,

neczka- dobrze ze u Ciebie wszystko ok, a na te opuchniecia mozesz pic herbate z pokrzywy (brennessel) ladnie sciaga wode
co do usg to ja tez nie placilam za to
A maluszkowi jak sie urodzi to paszport wyrabiasz, wtedy mozecie wszedzie podrozowac

owca- a to ty w trakcie przeprowadzki? zmieniacie mieszkanie na wieksze?

kamilka 87- w nastepnym tygodniu ma byc tak ok. 25 st

milego dnia babeczki!!

No ja dzisiaj się w miarę czuje, nawet sie wyspałam, jak nigdy.

gabryska- a ja słyszałam od innych dziewczyna na forach że wystarczy akt urodzenia dla takiego niemowlaka, bo na paszport to długo trzeba czekać nie? I to normalnie w urzędzie załatwia się?

No u nas dzisiaj jest 25st. wczoraj było masakrycznie aż płynęło ze mnie, ale dzisiaj lekki wiaterek. Po niedzieli ma być u nas aż do 30st. Więc upał jak trzeba.

Kamilko- a widzisz to jakąś dziwną tą ubezpieczalnie masz, ja nic a nic nie płacę. Życzę Ci udanej i spokojnej podróży spowrotem do De. Już pewnie się doczekać nie możesz, stęskniona za mężem co...

Hej dziewczyny

neczka nie wiem mam w AOK Bayern wiec nie mam pojecia:baffled:

Zapomnialam Wam powiedziec maz pracuje w tej nowej firmie jest super hotel ma juz na firme i ogolnie inny swiat ale ja sie obawiam ze zostane teraz sama z dziecmi:-( i na mojej glowie zostanie wychowywanie:-(
Dzisiaj mi dzwoni ze ma isc na kurs jezykowy doszkalajacy bo go chwala ze jest bardzo dobry i ma leb no ale jezyk musi doszlifowac:blink: martwie sie poki sie nie przeprowadzimy to bede sama :-(

u nas dzisiaj 16 stopni porazka normalnie!! Ja chce cieplo cos z lata skorzystac ale zeby tylko bylo czym oddychac:sorry2: Adam juz z katarem kaszlem potem pojedziemy nagly skok goraca bedzie i go rozlozy ehh

neczka- a twoj maly bedzie miec obywatelstwo niemieckie czy polskie? My skladalismy wniosek o paszport w meldeamtcie i dostalismy go od reki, koszt tez nie byl duzy, pamietam tylko ze musi byc oboje rodzicow obecnych ( moj mlody ma niemieckie obywatelstwo). jak jest w przypadku pl to prawde mowiac nie wiem, ale chyba w pl konsulacie sie sklada wniosek i wtedy to pewnie dosc dlugo moze trwac

Hej dziewczyny, witam sie po dłuższej przerwie ale już z DE. Jestesmy tu od kilku dni, narazie sa wakacje wiec dzieci odpoczywaja ale za chwilke dobre sie skończy i zacznie sie masakra, strasznie sie boja co to będzie w nowej szkole....
Upał tu straszny od kilku dni, ale że mamy blisko do jeziorka to codziennie tam jeździmy. Słyszałam że w kazdym rejonie dzieci inaczej ida do szkoły, a jak jest u Was?

hej
u nas ok
ciesze sie podwójnym macierzynstwem, od niedzieli jest u nas moja Mama
ogólnie jest cudownie (pomijajac fakt, ze ciagle walcze z cyckami, w ciagu tygodnia dwa razy przerobiłam zapalenie piersi)

Kamilko- wszystko będzie dobrze, zobaczysz, mąż ma dobrą pracę i to jest radość... dacie radę.

Gabrysia- z tego co się dowiedziałam mały będzie miał obywatelstwo niemieckie, tylko pochodzenie polskie, i muszę tu jak coś wyrobić paszport, to czyli daja od ręki tak? A jak maluchowi zdjęcia zrobić?

Joanna- jak tam? Już po porodzie? pochwal się nam, jak było?? Ciężko. Ja przed i się denerwuje.

Joanna opowiadaj jak bylo ? Jak to wyglada w szpitalu?

Neczka ale obywatelstwo to bedzie mialo dziecko jesli ktores z was maobywatelstwo.. W innym wypadku nie chyba ze przebywacie na terenie niemiec chyba 10 lat.. A tak obywatelstwo polski ale miejsce urodzenia niemieckie jakos tak ... Mnie mowili w urzedzie ze nasze dziecko nie bedzie mialo bo my oboje normalnie mamy obywatelstwo polskie...

reklama
Hej...ja zabiegana czasu nie ma...ciagle cos...

ja nie wiem jak z paszportami bo moje dzieciaki maja niemieckie paszporty bo ja i oni mamy niemieckie obywatelstwo :tak::tak:

Mika dobrze slyszalas w kazdym landzie inaczej , moje ida do szkoly 8.08. :tak:
a jak u ciebie kiedy ida ?..jak ci sie tu w De podoba ?

Joanna urodzilas juz ? pochwal sie dzidzia :tak: i napisz jak porod itd..
fajnie ze masz mame u siebie :-)

Gabrysia tak jestem w trakcie przeprowadzki , nie wiem ten albo nastepny week sie przeniosimy a roboty full :tak:
mam teraz 3 pokoje i tam tez beda 3 pokoje , ale lepsza okolica i dzieci bede mialy 5 minut do szkoly a teraz maja 25 minut na pieszo :tak:

U mnie troszke popadalo i fajne powietrze sie zrobilo , mam dosc upalow...:happy2: chce ochlody :tak::tak:

Jutro mam 30 te urodzinki hihi ale stara dupa bede :-D:-D ale do pracy musze isc :tak:

Do góry