reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
witam wieczorkiem późnym

ja to dzisiaj zdycham przez tą pogodę, taki skwar jest, mogło by popadać... wyszłam tylko dzisiaj na obiad z mężem na miasto, bo mnie zaprosił :-) tak się umęczyłam, że szok.

potem leżałam plackiem w domu i nie ruszałam się.

nie da się spać w taki upał! na dodatek mój mały to nocny marek i mnie kopie cały czas...

Joanna- pokaż nam dzidzusia swojego :-) jak czytam, że jesteście zadowolone tu z porodu to mi lżej.
Ale i tak nocami już spać nie mogę, myślę o tym cały czas.

Kobietki powiecie mi taką rzecz, jakie tu można kupić mleko w proszku, chce do ciasta, mam fajny przepis.

witam sie prawie poweekendowo juz ;)

my wczoraj grillowalismy, a dzisiejszy dzien nad jeziorkiem spedzilismy, mlody nie chcial wcale wyjsc z wody :-D

kamilka- to dobrze ze juz dojechaliscie do domku, wyobrazam sobie tw samopoczucie po 12 godzinnej jezdzie autem :no:

neczka- prawde mowiac to ja nigdy nie kupowalam tu mleka w proszku, takze nie pomoge.
Normalne, ze twoje mysli zaprzata caly czas zblizajacy sie porod, bedzie dobrze, zobaczysz :tak:

neczka 88-19 musisz wyrobic malenstwu paszport. Idziesz do polskiego konsulatu, wypelniasz wniosek, zalaczasz zdiecia i tyle. Niepamietam tylki ile kosztuje, ale ja chyba wiecej jak 50euro nie placilam. Czeka sie okolo miesiaca. A zdiecia robisz normalnie u fotografa, ja mojego syna trzymalam na kolanach a fotograf pozniej ladnie mnie wycial i maly jest sam na zdieciu ;)

hej
no u mnie dzisiaj nawet pogoda do wytrzymania, po tych deszczech chyba czas aby trochę się wkońcu ochłodziło.

jeszcze jakoś chodzę, ale ciężko mi...

w ogóle jak to jest jak dziecko tu sie urodzi, będzie tu miało zameldowanie, to jak się starać o paszpost czy dowód w PL, skoro tu mieszka i żyje w De? tam je też trzeba meldować?

Polski konsulat w Niemczech tylko jest w Berlinie?

Ostatnia edycja:
Hej..

ja zarobiona hehe w domu syf , wszedzie torby popakowane trzeba dzis powywozic jak m wroci..
na sobote mamy auto zalatwione i przewozimy meble a tak w tygodniu drobne rzeczy co nie potrzebne juz..
troche tego jest :tak::tak: a myslalam ze mam malo rzeczy :-D

Dzis troche chlodniej u nas cale szczescie , ale od czwartku spowrotem patelnia ma byc :-(

neczka jeszcze jakos sie kulasz ;-) ciekawe kiedy sie rozpakujesz :nerd:

Kamilka witaj w domu :-) jak mezus zadowolony z nowej pracy ?..

Ja uciekam od srody nie bede miala neta wiec odezwe sie dopiero jak ogarne sie tam na mieszkaniu :tak:
Trzymajcie sie kobitki...pozdrawiam ;-)

Hej dziewczyny, witam sie po dłuższej przerwie ale już z DE. Jestesmy tu od kilku dni, narazie sa wakacje wiec dzieci odpoczywaja ale za chwilke dobre sie skończy i zacznie sie masakra, strasznie sie boja co to będzie w nowej szkole....
Upał tu straszny od kilku dni, ale że mamy blisko do jeziorka to codziennie tam jeździmy. Słyszałam że w kazdym rejonie dzieci inaczej ida do szkoły, a jak jest u Was?[/QU

Trzymam kciuki :) !

My od czwartku przedszkole . boje się w ch*j !!!

Neczka z tym obywatelstwem to jest tak jak Kamillka napisała . Dzidzia będzie miała Polskie bo oboje rodziców ma PL obywatelstwo .

reklama
Delfin- trzymam kciuki za przedszkole:tak: jak sie przyzwyczai to pozniej nawet calusa na pozegnanie nie dostaniesz tak jak moj mlody juz mi nie daje tylko leci sie przytulac do swoich wychowawczyn w przedszkolu :szok:

Do góry