reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Anka fajnie ,ze juz jestes :-)
U nas Berlin super odsniezany...:tak: nie ma co nazekac....;-)
Ja juz posprzatane...kawa juz druga prawie zaliczona :-)
Od wczoraj mam kilka postanowien-rzucilam fajki...wczoraj pierwszy dzien bez fajeczki...ograniczam alkohol-bo ostatnio cos za duzo imprez i wieczorow przy piwkach,sektach itp.bylo...no i efekt taki ,ze jestem 3kg.na plusie:crazy:Wiec trzeba to zrzucic...

reklama
Patrycja widze ze ostro sie wzielas za siebie:tak:
Ja tez obiecalam sobie pic okazjonalnie palic nie pale wiec jedengo wyrzeczenia mniej.Ale teraz w PL znow na plusie 2kg:-D jak zwykle:-D:-D
My dzis w domku moj wziol mi samochod bo ma w swoim letnie heheh teraz bedzie sie moim bujal:baffled:a my zostalysmy bez atuka:baffled:Za to on robi zakupy wiec totalny luzik w domku:-D

Hej Dziewczyny!
no to i ja : Najlepszego w Nowym Roku! Niech sie spelnia Wasze marzenia!:-)

u nas przygotowania do chrztu Aramisia - robimy w sobote
zamowilam obiad do domu, coby sie za bardzo nie narobic, mam nadzieje, ze wszyscy dojada cali i zdrowi, szczegolnie Ci z Polski przez te zaspy:baffled:

ja tez mam postanowienie: schudnac po ciazy, zaczelam juz w grudniu i na razie 5 kg mniej, ale jeszcze duuuuuuuuuuuuzo przede mna

witaja Madzia - synek sliczny, czas leci, fajnie ze znowu jestes:-D

Czesc,
u nas rowniez super sniezno-mrozn zima:tak:. Z odsniezaniem raczej nie ma problemu, miasto sie wyrabia:tak:. Olek dostal juz potwierdzenie przyjecia do zlobka od sierpnia, co mnie mega cieszy:-). Bedzie chodzil do tej samej grupy zlobkowej, do ktorej uczeszczal Eryk.
Co do postanowien,to moim jedynym jest schudnac jeszcze conajmniej dyszke, cobym nie wygladala jak wielki wieloryb:baffled:. Wiecej grzechow nie pamietam:-D.
Pscola,owocnych i spokojnych przygotowan do chrztu:tak:A propo: Jak Ty pomiescisz gosci z Polski?? Czy wynajelas hotelik?? Pytam, bo ja mialam problem z pomieszczeniem przyjezdych w domu:no:

Aga- mam spore mieszkanie, 3 osoby beda spac u nas (mamy extra pokoj dla gosci) , a 2 ( z Niemiec) w hotelu (ale tylko 1 noc, wiec nie wyjdzie drogo)
czekam wlasnie na moja mame i brata, ktorzy dzis rano do mnie wyjechali:-)

w poniedzialek bylismy jeszcze na szczepieniu z Aramisiem, troche byl markotny, ale juz mu lepiej

ubranka do chrztu wczoraj uprasowalam, bedzie kameralnie i mam nadzieje b.milo
zaproslismy nawet naszego ksiedza po chrzcie na obiad, on jest taki sympatyczny:tak:

U nas rowniez bylo kameralnie. Mam w Polsce duzo rodzine, wiec nie daloby rady wiecej osob zaprosic niz najblizszych:szok:, a i tak nocowalo u mnie 5 osob. Mieszkanie mam duze, bo 4 pokoje, oprocz tego duzo przestrzeni, bo taras z ogrodkiem jest (a chrzcilismy latem). U nas bylo lacznie 15 osob:szok:, poprzednim razem mniej wiecej tak samo, tylko wowczas nocowalo u nas 8 osob:szok: plus my i dziecko. Wtedy powiedzialam, ze juz nigdy wiecej:no:. Wynajmowanie hotelu dla jeszcze conajmniej 6 osob, byloby za duzym obciazeniem finansowym, bo wiadomo,ze goscie z Polski nie przyjechaliby tylko na jeden dzien z noclegiem, ale conajmnie na tydzien:tak:.
Niedawno zlozylam wniosek o skrocenie czasu pracu na 25 godzin w tygodniu, jeszcze nie dostalam odpowiedzi pracodawcy. Jestem ciekawa,czy zgodzi sie na moje warunki:tak:

My na chrzest mielismy wynajety lokal bylo chyba 15 osob na max 20 Jedzenie mielismy z restauracji a czesc swoja.Napoje oczywiscie od nich.Pamietam ze duzo nas to nie kosztowoalo:sorry2:
Na szczescie duzo gosci bylo tutejszych a z przyjezdnych tylko moja mama i siostra wiec spaly u nas:tak:
Nie wyobrazam sobie placic za hotel:baffled: koszta z kosmosu
Bylo milo i sympatycznie nawet w drugi dzien byl podany obiadek:tak:

Hej co tu tak pusto:confused:.Ja mam już chrzest za sobą:-D i minęo od niego aż 18 miesięcy:szok:ale czas szybko leci.

Dziewczyny doradźcie cos na wakacje z dwulatkiem w czerwcu, gdzie wy jeździcie z dziecmi? Co sądzicie o tunezji? Może znacie jakies fajne hotele? Nie chce jechac w ciemno znalazlam fajną oferte do tunezji i jedną do hiszpani. Jakie biuro turystyczne jest dobre w niemczech??????????

Ale nudy.,,,,,,,,,,,,,:baffled:

Zbliżają sie wielkimi krokami urodziny Szymona.....i mam problem bo on jest alergikiem i nie wiem co na nich podac, chciala bym zeby tez mógł zjesc swój torcik tylko jak go zrobic bez jajek i mleka:((

Ostatnia edycja:
reklama
Magda o torta to najlepiej zapytaj mamy alergikow:tak: ja nie mam pojecia ale doswiadczone w tej kwesti mamy napewno cos doradza:tak:

Co do wakacji to nic nie poradze a to dlatego ze my przez 2 lata w wakcje do Polski jezdzilismy, w tym roku wybieramy sie na Chorwacje:-)

Do góry