reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

helloo :-)
My w sumie kazdy urlop do teraz jezdzilismy sami...:-) w tym roku jeszcze tez tak bedzie...ale oprocz tego ze jedziemy sami ze znajomymi po powrocie robimy jeszcze urlopik z mloda ale to juz polske morze zazwyczaj...w tamytym roku bylismy w Chorwacji:tak: W tym roku myslimy o Tajlandii badz Miami :-)

reklama
Patrycja moj to nawet nie chce slyszec o tym zebysmy sami gdzies jechali.Laura to ukochan coreczka i wszedzie z nami:-DW zeszlym roku mu zaproponowalam taki wyjazd we dwoch oczywiscie odmowil mowic ze albo we 3 albo wcale.Zazdroszcze Wam tych wypadow mozecie sobie odpoczac i spedzic czas tylko ze soba.
Maiami fajnie brzmi:tak:

Noemi to tez coreczka tatusia-ale nie dajmy sie zwariowac...Nam tez nalezy sie jeszcze cos z tego zycia i szalenstwa bardzo wskazane...oczywiscie my nie jezdzimy we dwoje ,a w czworo z naszymi przyjaciolmi...Sama z A bym chyba jebla dostala:-D Wiadomo teskni sie bardzo ale czlowiek jakos tak po takim urlopie ze zdwojona sila matka chce znowu byc...;-) My tu nikogo w poblizu nie mamy wiec z mloda zawsze i wszedzie...i te 10 dni krzywda jej sie nie dzieje...Potem nadrabiamy :-)

A dzis ide z psiapsiolka na impreze :-) Same dwie ;-)

Magda, my juz wiele razy bylismy z dziecmi na urlopie zarowno zima jak i latem. Latem fajnie jest nad morzem Polnocnym lub Byltyckim. Jakos tak czesciej ostatnio bywalismy nad tym pierwszym. W pazdzierniku bylismy w Danii z dzieciakami i bylo swietnie. Mozna wynajac luxusowa wille wyposazona we wszystko i oddac sie wypoczynkowi na calego. Polecam:tak:. W tym roku w czerwcu lecimy z przyjaciolmi i ich dzieciakami na Ibize, mam nadzieje, ze urlop nam sie uda. W kazdym razie zdam relacje:tak:
Patrycja, zazdroszcze bezdzietnych urlopikow. Nam niestety nikt nie przypilnuje glutkow, wiec nawet nie mamy szans.

witam sie
komputer dalej nawalony , ale kupilam sobie nowego lpcika takiego malutkiego , na razie starczy, powoli odkupuje sobie sprzecik
wiec teraz bede na bierzaco

Patrycja moj nie ma w tyg czasu to chce kazde chwile z Lali spedzac.Ale oczywiscie w PL chodzimy na imprezki i babcia pilnuje:tak:

Blond powolutku i wszystko skompletujesz;-)

A my dzis bylismy w Ratingen u mojej kuzynki wrocilismy po 22 Laura odrazu poszla spac i wolala tatusia.Normalnie dzis miala dzien dla taty.Zjadla z tata sniadanko a mama w lozku, obiad z tata, spac z tata:szok::szok:Ale na koniec zostwila tatusia i mowi ze ona to ma swoje lozko:-DA ja na neta:sorry2:

Czesc dziewczyny!

Jestem w ogromnych problemach i nie mam pojecia jak sobie poradzic. Mieszkam od 5 lat w niemczech. Dzis dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg. ciazy. 2 tyg. temu zlozylam wypowiedzenie z pracy poniewaz od 1 lutego mam zaczac prace w innej firmie. Od ponad roku zyje w separacji, planowalam rozwod na ten rok. Niestety ciaza wszystko skaplikowala. Wacham sie nad usunieciem jej... niechce ale chyba nie mam innego wyjscia :(((( wiecie czy w okresie probnym w nowej pracy jesli dowiedza sie ze jestem w ciazy moga mnie zwolnic? Czy naleza mi sie jakies pieniadze od panstwa? Ojciec dziecka ze wzgledow finansowych chce bym je usunela ... a ja naprawde nie wiem co robic! Z jednej strony bardzo chce dziecka ale z drugiej jesli ja nie mam pieniedzy to jak mam to dziecko wychowac? :( prosze o rady ...

kasjopea3 no to niezle ci wyszlo , , ale jak jestescie rok w separacji i dopiero jestes w 5 tygodniu ciazy tzn , ze z mezem nie najgorzej sie rozumiesz
w takim wypadku moze porozmawiaj z nim jeszcze raz w koncu jest doroslym mezczyzna i jak mial ochote na zabawe to powinien byc tak dorosly i podjac konsekwencje , moze jeszcze macie szanse

wydaje mi sie , ze pansto powinno ci pomoc jesli bys stracila ta prace , nie mam pojecia jak to jest czy moga cie zwolnic wiec ja ci nie pomoge , ale na pewno dziewczyny pomoga

Kasjopea nie mam zielonego pojecia :szok:Mysle ze pomoc panstwa bys dostala ale co to za zycie jak tatus nie chce poniesc konsekwencji za swoje wystepki.Oboje jestescie nieodpowiedzialni, sory za opinie ale jak mozna byc z kims w separacji, odbywac stosunki i nie zabezpieczac sie:szok::szok:
Teraz albo oboje postawicie czolo zyciu jakie sobie zgotowaliscie albo.... nawet nie chce tego pisac bo niektore kobiety chca miec dzieci a nie moga:no::wściekła/y:
Zycze podjecia jak najlepszej decyzji

reklama
Czesc dziewczyny!

Jestem w ogromnych problemach i nie mam pojecia jak sobie poradzic. Mieszkam od 5 lat w niemczech. Dzis dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg. ciazy. 2 tyg. temu zlozylam wypowiedzenie z pracy poniewaz od 1 lutego mam zaczac prace w innej firmie. Od ponad roku zyje w separacji, planowalam rozwod na ten rok. Niestety ciaza wszystko skaplikowala. Wacham sie nad usunieciem jej... niechce ale chyba nie mam innego wyjscia :(((( wiecie czy w okresie probnym w nowej pracy jesli dowiedza sie ze jestem w ciazy moga mnie zwolnic? Czy naleza mi sie jakies pieniadze od panstwa? Ojciec dziecka ze wzgledow finansowych chce bym je usunela ... a ja naprawde nie wiem co robic! Z jednej strony bardzo chce dziecka ale z drugiej jesli ja nie mam pieniedzy to jak mam to dziecko wychowac? :( prosze o rady ...

Wiecie...niektorzy ludzie swietnie dogaduja sie w lozku ...i tylko w nim,stad rozwody bo nie samym seksem sie zyje;-)

A co do ciazy...przeciez dostaniesz tu pieniazki na dziecko,Tu napewno wiecej niz w PL...wiec pomysl o kobiecie w Twojej sytuacji,ktora mieszka w polsce...miala by jeszcze trudniej.
A z tego co sie orientuje to nie wolno zwolnic kobiety w ciazy...
Ojciec chce bys usunela dziecko...jak slysze takie cos to szlag mnie trafia!
Pewnie...do seksu sa pierwsi a pozniej-pozbadz sie problemu.
Tylko ,ze zawsze takie posuniecie pozostawia slad na psychice-pomysl o tym,bys pozniej nie zalowala.
Mowia,ze jak Bog dal dzieci to da i na dzieci...;-)

Do góry