reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

helloo :-)
My w sumie kazdy urlop do teraz jezdzilismy sami...:-) w tym roku jeszcze tez tak bedzie...ale oprocz tego ze jedziemy sami ze znajomymi po powrocie robimy jeszcze urlopik z mloda ale to juz polske morze zazwyczaj...w tamytym roku bylismy w Chorwacji:tak: W tym roku myslimy o Tajlandii badz Miami :-)

reklama
Patrycja moj to nawet nie chce slyszec o tym zebysmy sami gdzies jechali.Laura to ukochan coreczka i wszedzie z nami:-DW zeszlym roku mu zaproponowalam taki wyjazd we dwoch oczywiscie odmowil mowic ze albo we 3 albo wcale.Zazdroszcze Wam tych wypadow mozecie sobie odpoczac i spedzic czas tylko ze soba.
Maiami fajnie brzmi:tak:

Noemi to tez coreczka tatusia-ale nie dajmy sie zwariowac...Nam tez nalezy sie jeszcze cos z tego zycia i szalenstwa bardzo wskazane...oczywiscie my nie jezdzimy we dwoje ,a w czworo z naszymi przyjaciolmi...Sama z A bym chyba jebla dostala:-D Wiadomo teskni sie bardzo ale czlowiek jakos tak po takim urlopie ze zdwojona sila matka chce znowu byc...;-) My tu nikogo w poblizu nie mamy wiec z mloda zawsze i wszedzie...i te 10 dni krzywda jej sie nie dzieje...Potem nadrabiamy :-)

A dzis ide z psiapsiolka na impreze :-) Same dwie ;-)

Magda, my juz wiele razy bylismy z dziecmi na urlopie zarowno zima jak i latem. Latem fajnie jest nad morzem Polnocnym lub Byltyckim. Jakos tak czesciej ostatnio bywalismy nad tym pierwszym. W pazdzierniku bylismy w Danii z dzieciakami i bylo swietnie. Mozna wynajac luxusowa wille wyposazona we wszystko i oddac sie wypoczynkowi na calego. Polecam:tak:. W tym roku w czerwcu lecimy z przyjaciolmi i ich dzieciakami na Ibize, mam nadzieje, ze urlop nam sie uda. W kazdym razie zdam relacje:tak:
Patrycja, zazdroszcze bezdzietnych urlopikow. Nam niestety nikt nie przypilnuje glutkow, wiec nawet nie mamy szans.

witam sie
komputer dalej nawalony , ale kupilam sobie nowego lpcika takiego malutkiego , na razie starczy, powoli odkupuje sobie sprzecik
wiec teraz bede na bierzaco

Patrycja moj nie ma w tyg czasu to chce kazde chwile z Lali spedzac.Ale oczywiscie w PL chodzimy na imprezki i babcia pilnuje:tak:

Blond powolutku i wszystko skompletujesz;-)

A my dzis bylismy w Ratingen u mojej kuzynki wrocilismy po 22 Laura odrazu poszla spac i wolala tatusia.Normalnie dzis miala dzien dla taty.Zjadla z tata sniadanko a mama w lozku, obiad z tata, spac z tata:szok::szok:Ale na koniec zostwila tatusia i mowi ze ona to ma swoje lozko:-DA ja na neta:sorry2:

Czesc dziewczyny!

Jestem w ogromnych problemach i nie mam pojecia jak sobie poradzic. Mieszkam od 5 lat w niemczech. Dzis dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg. ciazy. 2 tyg. temu zlozylam wypowiedzenie z pracy poniewaz od 1 lutego mam zaczac prace w innej firmie. Od ponad roku zyje w separacji, planowalam rozwod na ten rok. Niestety ciaza wszystko skaplikowala. Wacham sie nad usunieciem jej... niechce ale chyba nie mam innego wyjscia :(((( wiecie czy w okresie probnym w nowej pracy jesli dowiedza sie ze jestem w ciazy moga mnie zwolnic? Czy naleza mi sie jakies pieniadze od panstwa? Ojciec dziecka ze wzgledow finansowych chce bym je usunela ... a ja naprawde nie wiem co robic! Z jednej strony bardzo chce dziecka ale z drugiej jesli ja nie mam pieniedzy to jak mam to dziecko wychowac? :( prosze o rady ...

kasjopea3 no to niezle ci wyszlo , , ale jak jestescie rok w separacji i dopiero jestes w 5 tygodniu ciazy tzn , ze z mezem nie najgorzej sie rozumiesz
w takim wypadku moze porozmawiaj z nim jeszcze raz w koncu jest doroslym mezczyzna i jak mial ochote na zabawe to powinien byc tak dorosly i podjac konsekwencje , moze jeszcze macie szanse

wydaje mi sie , ze pansto powinno ci pomoc jesli bys stracila ta prace , nie mam pojecia jak to jest czy moga cie zwolnic wiec ja ci nie pomoge , ale na pewno dziewczyny pomoga

Kasjopea nie mam zielonego pojecia :szok:Mysle ze pomoc panstwa bys dostala ale co to za zycie jak tatus nie chce poniesc konsekwencji za swoje wystepki.Oboje jestescie nieodpowiedzialni, sory za opinie ale jak mozna byc z kims w separacji, odbywac stosunki i nie zabezpieczac sie:szok::szok:
Teraz albo oboje postawicie czolo zyciu jakie sobie zgotowaliscie albo.... nawet nie chce tego pisac bo niektore kobiety chca miec dzieci a nie moga:no::wściekła/y:
Zycze podjecia jak najlepszej decyzji

reklama
Czesc dziewczyny!

Jestem w ogromnych problemach i nie mam pojecia jak sobie poradzic. Mieszkam od 5 lat w niemczech. Dzis dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg. ciazy. 2 tyg. temu zlozylam wypowiedzenie z pracy poniewaz od 1 lutego mam zaczac prace w innej firmie. Od ponad roku zyje w separacji, planowalam rozwod na ten rok. Niestety ciaza wszystko skaplikowala. Wacham sie nad usunieciem jej... niechce ale chyba nie mam innego wyjscia :(((( wiecie czy w okresie probnym w nowej pracy jesli dowiedza sie ze jestem w ciazy moga mnie zwolnic? Czy naleza mi sie jakies pieniadze od panstwa? Ojciec dziecka ze wzgledow finansowych chce bym je usunela ... a ja naprawde nie wiem co robic! Z jednej strony bardzo chce dziecka ale z drugiej jesli ja nie mam pieniedzy to jak mam to dziecko wychowac? :( prosze o rady ...

Wiecie...niektorzy ludzie swietnie dogaduja sie w lozku ...i tylko w nim,stad rozwody bo nie samym seksem sie zyje;-)

A co do ciazy...przeciez dostaniesz tu pieniazki na dziecko,Tu napewno wiecej niz w PL...wiec pomysl o kobiecie w Twojej sytuacji,ktora mieszka w polsce...miala by jeszcze trudniej.
A z tego co sie orientuje to nie wolno zwolnic kobiety w ciazy...
Ojciec chce bys usunela dziecko...jak slysze takie cos to szlag mnie trafia!
Pewnie...do seksu sa pierwsi a pozniej-pozbadz sie problemu.
Tylko ,ze zawsze takie posuniecie pozostawia slad na psychice-pomysl o tym,bys pozniej nie zalowala.
Mowia,ze jak Bog dal dzieci to da i na dzieci...;-)

Do góry