reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej Dziewczyny,
no bylismy w Polsce, jechalo sie nowa droga znakomicie, 800km w 6 godzin!

Jolka- moja dzidzia miala USG bioderek w czasie U3, jesli nie robia tego w Twojej Praxis, to powinna dac ci lekarka skierowanie do ortopedy
co do szczepien, to moj tez jeszcze nie mial, termin na U4 i pierwsza szczepionke mam na poczatek grudnia, a wiec bedzie mial wtedy juz 3 miesiace - to normalne

witam nowa mamusie!

Blond - kurcze, drogo! napoje rzeczywiscie najdrozsze, wyjdzie Ci jakis tysiaczek na koniec. My robilismy np. chrzest w restauracji, ale wszystkie ciasta przynieslimy sami, to troche forsy oszczedzilo.

reklama
Blod-jak kulka to dla wszystkich bo przeciez dzieciaka na lodzie nie zostawisz ;-)
Zaruje....;-)

My mielsiym na 16 osob w knajpce i wyszlo nas........ 170 euro:-D:-D:-D
plus 50 euro tort...kory przynioslam sama...kazdy zjadl po obiadku,napoje,piwko a na koniec ciasto i kawa...Normalnie w szoku bylismy po podliczeniu :-DKnajpa nazywa sie Romiosini-grecka-bardzo przytulna z dobrym jedzeniem...kazdy zamowil sobie co chcial...Oni dodatkow jeszcze maja o poszczegolnych godzinach np.happy zeit zamowienie jest o iles tam tansze...my akurat trafilismy na ten czas...:tak:

powodzenia-napewno cos znajdziesz...

a moze by jakas sale wynajac na takie okolicznosci i zamowic firme cateringowa? Moze by wyszlo jakos taniej...

hej kobietki

ja nadal w Polsce ale od poniediaku znow bede z Wami

Laura zdrowa ja tez wiec korzystamy z urokow Polski
Wracam d DE sama z Laura nie wiem jeszcze jak to zrobic zeby jej sie nie dluzylo bo 1100km to troche daleko:sorry:

Nadrobie jak wroce
Pozdrawiam

laski w düsseldorfie to nie drogo

patrycja firma cateringowa bierze okolo 20-25 euro za osobe

ciasta nie bedzie w knajpie tylko obiad i podwieczorek , ciasto pozniej w domu , bo na 16 jeszcze raz do kosciola i po kosciolku bedzie ciasto

kurde ale wiecie co jak rozmawiam z dziewczynami to kurde mam najtaniej i w polsce kosztuje od osoby od 80 zl

Patrycja 170 € za 16 osob???:szok:
Czy ja cos zle zrozumialam??To naprawde Wam sie udalo...
Ja tu u mnie o ceny sie nie dowiadywalam nawet...bo mysle,ze od osoby napewno chcielby z 20-30 €,jak nie lepiej
Juz jestem po chrzcinach...15 osob-w domu:oo2:
do komuni mam jeszcze spoooro czasu,ale jednego jestem pewna-nigdy wiecej zadynch duzych imprez nie robie w domu:no::eek:
Co prawda...wszystko przygotowala cioteczka,bo gdyby nie ona to nie bylo by 15 osob...ja bym w zyciu sobie nie poradzila zrobic zarcia dla takiej gromady.
To ciotka mojego meza...opiekuje sie tu osoba starsza i wracajac do PL na wszystkich swietych ''zahaczyla'' o nas...a ze to babka co i wesela przygotowuje w PL to sie w kuchni czuje jak ryba we wodzie i spadla nam z nieba szczerze mowiac:sorry:
Pscola mam termin zrobiony na U4 na 16 listopada...to zapytam lekarki co i jak...bo na U3 zadnego usg robionego nie miala...:shocked2:a zadnego skierowania tez nie dostalam...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!
Mam pytanie i prosbe o pomoc jesli, ktoras wie. Mieszkamy oboje w Niemczech z mezem ( zameldowniae, i pozwolenie na staly pobyt mamy). Maz pracuej w Holandii, a ja od kilku miesiecy nie pracuje, ale czy nam przysluguje elterngeld i kindreged jesli nie mamy niemieckich paszportow?Dziekuje z gory za pomoc

Jolka dobrze zrozumialas :-D Szok nie?:-D bo jak w tym czase jest happy zeit to chyba 50% ceny bylo..oni tak maja ze prez godzine mozna zamawiac,ale trzeba miec specjalna karte...My ja mamy bo czesciej tam chodzilismy..
W szoku tym bardziej bylam bo jak robie na 6 osob urodziny to 100-150 euro z palcem w d*** pojdzie...:tak:

Czesc dziewczyny!
Mam pytanie i prosbe o pomoc jesli, ktoras wie. Mieszkamy oboje w Niemczech z mezem ( zameldowniae, i pozwolenie na staly pobyt mamy). Maz pracuej w Holandii, a ja od kilku miesiecy nie pracuje, ale czy nam przysluguje elterngeld i kindreged jesli nie mamy niemieckich paszportow?Dziekuje z gory za pomoc

Tak,napewno dostaniecie i jedno i drugie.Ja mam tu tylko zameldowanie...a maz jest samozatrudniony.I dostalismy pieniazki.:tak:Co prawda troche sie obawialam,bo ktos tam nam powiedzial,ze elterngeld to ponoc od zarobkow przyznawaja...a w 2008 roku to maz tyyyyle zarobil(tylko gdzie te pieniadze to nie wiem;-))ze balismy sie,ze nie dostaniemy...ale na szczescie poszlo gladko.

reklama
Tak,napewno dostaniecie i jedno i drugie.Ja mam tu tylko zameldowanie...a maz jest samozatrudniony.I dostalismy pieniazki.:tak:Co prawda troche sie obawialam,bo ktos tam nam powiedzial,ze elterngeld to ponoc od zarobkow przyznawaja...a w 2008 roku to maz tyyyyle zarobil(tylko gdzie te pieniadze to nie wiem;-))ze balismy sie,ze nie dostaniemy...ale na szczescie poszlo gladko.
Dzieki Jolka za odpowiedz, ja wlasnie sie obawiam tylko tego ze zadne z nas w Niemczech nie pracowalo...:zawstydzona/y: i ze tylko tu mieszkamy

Do góry