reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Oj...to teraz nie jestem pewna co do tego elterngeld...bo nie doczytalam,ze nie pracujecie tu przeciez...nie wiem ,moze wypowie sie kto inny bo ja nie orientuje sie za bardzo:zawstydzona/y:

reklama
anna117 - mam nadzieje, ze jestem dobrze zorientowana, ale dla pewnosci zadzwon do Elterngeldstelle w Twoim miejscu zamieszkania
Kindergeld dostaje kazde dziecko, ktore na stale zameldowane jest w Nemczech, bez wzgledu na to, czy ma paszport niemiecki czy nie
Elterngeld tez chyba dostaniesz, tj, ten rodzic, ktory siedzi w domu z dzieckiem i sie nim opiekuje, jesli nie pracowalas przed ciaza, to dostaniesz 300 Euro miesiecznie, jesli pracowalas, to wylicza sie srednia z 12 ostatnich miesiecy i dostaje sie 67% zarobkow

no hej dziewczyny , a u mnie i po swietach i po prezentach

wlamali mi sie do mieszkania i mimo , ze myslalam , ze duzo nie ma to skurwysyny i tak troche zabrali przede wszystkim kamere, laptopa , mauricea nintendo , xbox,wii ,zloto i srebro , kase drobniaki z 50 euro dvd recorder nie wiem co jeszcze , bo musze odgruzowac mieszkanie po tych chamach

tak mi zdemolowali drzwi , ze nie zamkne prawie , niewiem co robic , byla policja , kripo , odciski palcow , ach co sie naryczalam to moje , dzieci przestraszone ja jeszcze bardziej dzisiaj spi u mnie szwagier jutro maz , a potem nie wiem co dalej , nie chce tutaj mieszkac , bo sie boje jak cholera , ale gdzie mamy isc

jedno wiem dzieci spia u mnie , nie ma innej opcji

buziaczki nie chce smucic , pa sloneczka:(

Blond-trzymaj sie kobieto-co za paskudna historia...Czy wy na parterze mieszkacie?My parterow unikamy jak ognia...Nawet pierwszego pietra bo znam tu hostorie w rodzinie gdzie nawet na 1-wsze sie wlamamli...

Oby dorwalich sukinkotow!!!!!

reklama
Blond Kochan barzdo mi przykro skurczybyki sie oblowili:wściekła/y::wściekła/y: ja to takich odrazu bym skopala:wściekła/y::wściekła/y:Ale co z tego.Mam nadzieje ze ich znajda i wszystko Wam zwroca.Ja mieszkam na parterze nie straszcie mnie:szok:

Do góry