reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Kiki - Twoja krolewna super!
jak tam Twoje chlopaki, pewnie wszyscy zakochani?!

moje malutkie coraz lepiej z brzuszkiem, teraz wybieramy sie do Polski na urodziny szwagra, pierwsza dluga podroz, ale teraz podobno juz otworzyli autostrade od granicy, omija sie Boleslawiec i te wszystkie wsie, wiec pewnie bedzie szybciej

nastepny tydzien mam cala trojke w domu, bo tydzien ferii kartoflanych, moze to przezyje:rofl2:

Czesc,ja sie melduje...dawno mnie nie bylo.Interesuje mnie to co napisala pscola o autostradzie otwartej...Moj maz bedzie jechal po moich rodzicow na swieta wiec dobra wiadomosc dla mnie:tak:bo bedzie jeszcze szybciej...ja do siebie na slask (pochodze z miejscowosci za Opolem 60 km. w kierunku Czestochowy)mam 900 km, ale duzo czasu sie wlasnie traci przejezdzajac przez Boleslawiec i wiochy...a na pomorze do meza 1100 i tam to jest tragedia,bo 450 km. trzeba przez polske przejechac i to takimi drogami,ze zal.:no:
My jestesmy juz po chrzcinach...malutka grzeczna w kosciele byla,jak ja ksiadz woda lal nawet nie zaplakala:-D
Musze uciekac,innym razem napisze wiecej,bo teraz nie mam czasu(malutka).

Czesc,ja sie melduje...dawno mnie nie bylo.Interesuje mnie to co napisala pscola o autostradzie otwartej...Moj maz bedzie jechal po moich rodzicow na swieta wiec dobra wiadomosc dla mnie:tak:bo bedzie jeszcze szybciej...ja do siebie na slask (pochodze z miejscowosci za Opolem 60 km. w kierunku Czestochowy)mam 900 km, ale duzo czasu sie wlasnie traci przejezdzajac przez Boleslawiec i wiochy...a na pomorze do meza 1100 i tam to jest tragedia,bo 450 km. trzeba przez polske przejechac i to takimi drogami,ze zal.:no:
My jestesmy juz po chrzcinach...malutka grzeczna w kosciele byla,jak ja ksiadz woda lal nawet nie zaplakala:-D
Musze uciekac,innym razem napisze wiecej,bo teraz nie mam czasu(malutka).

Ja tez sie melduje i potwierdzam-nowa autostrada o wiele szybciej.My do Katowic jechalismy i zaoszczedzilismy jakies poltorej godziny....Szkoda tylko ze ubikacji malo hihi,ale z czasem pewnie bedzie wiecej;-)

Jakas tu okropna cisza na tym watku:-(
Ja mialabym pytanie.Bo bylam z mala na U3 14 wrzesnia teraz bede robic termin na U4...musze czekac bo moja lekarka se wolne zrobila i przychodnia zamknieta do 6 listopada.Mam czas niby z tym U4 do 15 grudnia ale musze zrobic predzej bo mala jeszcze na nic nie byla szczepiona,lekarka jak bylam na U3 powiedziala,ze dopiero od 3 miesiaca szczepia...Troche mi to dziwne:dry: bo na sierpiowkach 09 juz wszystkie maluszki poszczepione(i to nie raz) tylko nie moja.
No a co do tego pytania...jak pojade na U4 to lekarka bedzie tez malej bioderka sprawdzac??Bo czytam na sierniowkach,ze na to robia osobne terminy...
Tzn. chodzi mi o to,ze tutaj te cale U3,U4,U5 itd. to wytarczy i nie trzeba robic zadnych dodatkowych terminow i badan??Sorry,ze ja taka ciemna,ale to moje pierwsze dziecko i nie odnalazlam sie jeszcze w tej nowej rzeczywistosci;-)Tymbardziej TU.

Jolka-mojej malej stawy badali przy każdym bilansie wiec i ty pewnie nie będziesz musiała robić żadnych terminów.Ale wiadomo...co region to inne zwyczaje :sorry:.
A co do szczepień w Polsce i w Niemczech to nieco się różnią

Jolka mi sie wydaje ze to tez zalezy od Praxis...U nas robia wszystko od Usg po badania krwi i moczu...Oprocz "U " mialam terminy na szczepienia...ALe to juz Ci dadza wszystko po kazdym "U"...zawsze dostalam karke z terminem i przychodzilam...No chyba ze dziecko zachoruje to trzeba przesunac...
Patrzylam wlasnie w ksiazeczke szczepien i tam pierwsza jest 08.08.2006 a moja corka urodzila sie 01.06.2006 wiec dwa miesiace pozniej...

reklama
jejku dziewczyny zwariuje

bylam dzisiaj w juz drugiej restauracji z okazji komuni i sie zastrzele ..........

pierwsza to byl niewypal jakich malo
mala , ciasna , ciemna spelunka , a z zewnatrz taka pieknaaaaaaaaaaaa

druga super , nie za droga , polska mloda szefowa , polka w kuchni i wogole cala sala , jasna , cudna i wszystko pasuje

ceny 20 za doroslych 15 za dzieci (euro)
problem w tym , ze mam 22 doroslych , 12 dzieci
wynosi mnie....................... 620 euro
bez napojow i te sa najdrozsze , ja pojde z torbami
mikolaj
gwiazdka
styczen 9 urodziny mauricea , 13 mojej mamy , 31 dziadka
luty 15 emilki 4

18.04.2010 komuniaaaaaaaaaaaaaa :(:(:(

KREDYT CZY KULKA W LEB ; PORADZCIE HIHI
nie zartuje jakos dam rade i jak z tym sobie poradze to szukam bogatego faceta hihihi
zeby splacal dlugi

hahahahahahahahaha

Do góry