reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam dziewczyn, ktore maja założony szew Mcdonalda

No właśnie mi w pierszej ciąży tez zdjęli praktycznie na porodówce jak mi wody zaczęły odchodzić i dlatego właśnie się zastanawiam jak to teraz będzie :baffled:
szczerze mówiąc to mam nadzieję że conajmniej do tego 36tc wytrwam :-)

reklama
Witam was wszystkie... Ja tez mam zalozony szew od 16 tygodnia, teraz jestem w 28 tygodniu, ale bardzo sie boje, bo szyjka i tak mi sie skróciła. Ciesze sie ze sa takie forum, bo naprawde podnosi na duchu, czytajac ze mozna donosic ciaze do konca, albo do bezpiecznego tygodnia... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, ktore z nie cierpliowscio oczekuja swojego szczescia:)

Witam wszystkie... Chcialaby sie zapytac jak u was leci czas i jak sie czujecie ze szwem, czy jest ktos juz w 32 tygodniu zeby mogl cos powiedziec. Bo mnie ostatnio zatrzelo bolec na dole, nie umiem wyjasnic czy to szyjka, ale wydaje mi sie jakby cala moja pochwa byla opuchnieta i jak chodze to mnie boli. Bylam u lekarza ale on uwaza ze jest wszystko w porzadku, ze nie ma nic czym bym miala sie martwic. Ale dlaczego mnie tak boli na dole?

Witam!
u mnie się 33tc zaczął i tez mnie boli podbrzusze i tak jakbym miała parcie na szyjkę
byłam ostatnio dla pewności w szpitalu jak mnie tak złapało to się dowiedziałam że spokojnie że teraz już tak będzie że muszę jeszcze wytrzymać około 3-5 tygodni i na zdjęcie szwów a to parcie to poprostu mały by już chciał wyjść ale szew go powstrzymuje i stąd ten ból i że szew dobrze trzyma ale za to mogę być pewna że po zdjęciu szwu max 3 dni i się już wypchnie młody na ten świat

hej lasencje... ja juz wiem co mnie kluje i w ogole... ostatnio strasznie krocze mnie boli jak za duzo wstajei sie krece. mam juz wewnetrzne rozwarcie i gdyby nie szew to juz by bylo po ptokach . rozwarcie sie zatrzymalo na szwie. mam nadzieje ze wytrzymam do 34 tc chociaz i z jaskiem juz damy rade :) dostalam fenoterol 3 tygodnie temu i lezakuje. za tydzien wizyta. dzidzior 3 tygodnie temu wazyl 800gram :) ciekawe jaki juz jest duzy :)

Czyli ten dziwny bol zostanie az do porodu. A kiedy bedziecie mieli zdjete szwy? Bo mi lekarz powiedzial ze go zdejmie w 36 tygodniu, i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie? Bo ja tez mysle ze pare dni po zdjeciu szwu bede rodzila, a chcialabym jednak dotrwac przynajmniej do 38 tygodnia.

ja mam nadzieje ze mi zdejma w 36 i w 37 odloze fenoterol i urodze. jestem juz zmeczona ciaglymi bolali i lezeniem. ale wszystko sie dowiem w poniedzialek jak to u mnie bedzie najopierw sie zobaczy czy szew dalej ladnie trzyma.

A ja muszę powiedzieć, że nie leżę jakoś szczególnie, bo nie mam na to czasu ani weny ;-) - ale na szczęście wszystko jest nadal ok, nic nie boli, nic nie kłuje, nic nie ciągnie, żadnych skurczów ani lekarstw - i bardzo mnie to cieszy :-) Ale to dopiero 24 tydzień, więc jeszcze może być różnie.

Mnie zapowiedziano zdjęcie szwu w 36 tygodniu - o ile wcześniej nic nieprzewidzianego się nie wydarzy.

Czy dziecko urodzone w 36 tygodniu nie bedzie za male? Nie bedzie musialo lezec w inkubatorze? Ja jestem w 32 tygodniu i moj synek wazy 1800, a wasze skarby ile waza? Czy przez ten miesiac urosnie duzo i bedzie wazyl przynajmniej 3kg?

reklama
Milli85 - ja mojego drugiego syna urodziłam w 34 tygodniu, bo szew miałam założony za późno i nic nie pomógł, a nawet po prostu całe to grzebanie w środku spowodowało skurcze, odejście czopa, potem wód... Ważył 2100g, otrzymał 10pkt Apgar - poleżał trochę w inkubatorze, ale z dolegliwości miał jedynie poważniejszą niż przeciętną żółtaczkę :-)
Z tego, co mi mówiono teraz - te 2kg spokojnie wystarczą - a 36 tydzień to już prawie końcówka, więc nie denerwuj się niepotrzebnie :-)

Do góry