reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam dziewczyn, ktore maja założony szew Mcdonalda

Hej ja miałam w dwóch ciazach założony szew w pierwszej ciąży w 25 tyg gdy szyjka miała 15 mm . Miałam też rozwarcie wewnętrzne na 19 mm .Ściągnięty miałam w 36 tyg a urodziłam w 39 tyg. Poród szybki .
W drugiej ciąży miałam zakładany szew już profilaktycznie w 17 tyg Ale szyjka jakoś szalowo długa nie była bo około 28 mm miała Ale lekarz nie chciał ryzykować . Ściągnięty miałam w 36 tyg a urodziłam w 38tyg . Oba porody zaczęły się od saczacych się wód. Zalecenia miałam żeby się oszczędzać Ale nie musiałam leżeć . Życzę Ci abyś wytrzymała jak najdłużej w dwupaku.
Mi lekarz też mówił że po ściągnięciu szwu albo rodzi się odrazu albo się przenosi bo tworzy się blizna wokół szwa ktora trzyma.
Dziękuję za podzielenie się swoją historią. Oby i u mnie tak było :)

reklama
Hej dziewczyny chciałabym się zorientować jak u Was wyglądają lub wyglądały kontrolę po założeniu szwu , Jestem w Holandi i szew mam 3 tyg i 2 dni a nikt mi jeszcze nie robił USG dopochwowego , dziś byłam na kontroli ale to tylko przez brzuch sprawdzała dziecko , następna wizytę mam dopiero w połowie stycznia , więc się troszkę dziwię , na moje pytanie Pani która mi robiła to USG powiedziała że nie ma potrzeby , wszystko jest w porządku w środku , wody mam idealne itd , więc dla mnie to troszkę dziwne jest

reklama
Ciąża na no spie i namagnezie aż do końca. Brzuch twardnial jak więcej chodziłam. Oszczedny tryb życia ale bez leżenia. Szew zdjety w piątek a poród się zaczal następnego dnia i w niedziele nad ranem urodziłam.
Hej dziewczyny chciałabym się zorientować jak u Was wyglądają lub wyglądały kontrolę po założeniu szwu , Jestem w Holandi i szew mam 3 tyg i 2 dni a nikt mi jeszcze nie robił USG dopochwowego , dziś byłam na kontroli ale to tylko przez brzuch sprawdzała dziecko , następna wizytę mam dopiero w połowie stycznia , więc się troszkę dziwię , na moje pytanie Pani która mi robiła to USG powiedziała że nie ma potrzeby , wszystko jest w porządku w środku , wody mam idealne itd , więc dla mnie to troszkę dziwne jest

reklama
Do góry