reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Nie przejmuj sie tym wypijanym mlekiem, nasz raz wypija wiecej raz mniej, zalezy od humorku:-D A to co napisane na opakowaniu to tylko orientacyjne wartosci,nie sugeruj sie nimi.

Mnie pediatra nie kazal wprowadzac za wczesnie stalych pokarmow,pomimo ze maly juz bardzo wczesnie byl na butli. Gdy skonczyl 4 miesiace, zaczelam wprowadzac sloiczki. Mysle,ze nie ma co sie tak spieszyc z tym wprowadzaniem nowego jedzonka. Dzidzius jeszcze zdazy sie najesc tym stalym zarleczkiem:tak: Ale jak widac co kraj, to obyczaj;-)

Prasowania tez nienawidze, ale co zrobic, nikt inny za mnie tej roboty nie odwali:no:. Na szczescie z myciem garow no problem, to robi za mnie zmywarka;-) :-)

reklama
witam
moja maja do tej pory zje max. 180 ml i a jak była mniejsza to zjadała 120 ml i to finito ok. 5 razy na dobe . przyboerała jak TYTAN:-) ;-) :-D :-) ;-) :tak: a teraz nie chce prawie wcale mleka. ja sadze o tych normach tak jak minia.

baju baju spadam do raju..................:-D :-D :-D :-D

To bardzo fajnie, już się z nie martwimy, ale wiecie jak jest na poczętku, wcześniej jadła ile chciała z cycusia, nie było żadnych tabelek itp. to i my się nie denerwowaliśmy (z mężem). Bo teraz je 120 ml i jak przeczytaliśmy (z tabelki), że dzieci w jej wieku powinny jeść 200ml to Same rozumiecie. Napiszcie jeszcze po jakim czasie wam mleczko w piersiach zanikło.:)

To bardzo fajnie, już się z nie martwimy, ale wiecie jak jest na poczętku, wcześniej jadła ile chciała z cycusia, nie było żadnych tabelek itp. to i my się nie denerwowaliśmy (z mężem). Bo teraz je 120 ml i jak przeczytaliśmy (z tabelki), że dzieci w jej wieku powinny jeść 200ml to Same rozumiecie. Napiszcie jeszcze po jakim czasie wam mleczko w piersiach zanikło.:)

Cześć naprawde nie masz się czym martwić. Moja córcia powinna jeść według tabelek 180 ml 6 razy dziennie. A je od 80 ml do 130 ml. Raz po całej przespanej nocy zjadla aż 220 ml i bałam się ze będzie ją bolał brzuszekn ale się obyło. I mimo to przybiera na wadze. Jak wychodziłyśmy ze szpitala ważyła 3090 g a teraz po dwoch i pół miesiąca waży 5600 g. Aż się boję co to za cudowny grubasek będzie ponieważ wg tego co sie mówi dziecko powinno po pół roku podwoić wagę urodzeniową, a ona zrobi to w 3 miesiące. :-):-):-):-)

Dziś byłam ważyć małą odkąd jest na butelce przytyła przez 2 tygodnie 440g to prawie tyle co wcześniej przez miesięc.:-)
Jak tak dalej pójdzie to bąde mieć w domu małego grubaska;-)

To fajnie, ze macie na drugie imie Agnieszka, bo Agnieszki to fajne kobity;-) :-D , ja mam tak na pierwsze:tak:

Nasz dzis sie wyszalal na swojej maci z zabawkami, a teraz juz od godzinki smacznie spi. Zasypia zaraz gdy go wloze wieczorkiem do lozeczka, puszczam mu jeszcze jego ulubionego misia z Mozartem i natychmiast zasypia.:tak:

reklama
Hej Butelkowe Mamy!

Czy wiecie coś o tym że mieszanie mleka z piersi i mieszanki (na przykład karmienie z piersi i mieszanką w krótkim odstępie czasu) może powodować jakieś dolegliwości u dziecka? Ignac ma problem z zasypianiem wieczornym i mam podejrzenia że może to dlatego?

Agnieszka

Do góry