reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

mala ma 3 tygodnie ale daje jej koperek z rumiankiem pluje ale i tak jej daję ;) wiem ze za wczesnie ale tak sie męczy ze nie moge na to patrzec musze jej pomóc wywołac kupke masuje brzuszek nóżki do brzuszka cuda niewidy a ona biedna nie może.
jesli chodzi o jedzenie w nocy to na początku wybudzałam ja brutalnie bo lekarka kazała (kapiel w środku nocy bo nie chciała wstać) teraz sama budzi sie dwa razy zje i idzie spać :) za to w ciągu dnia nie śpi prawie wcale albo krzyczy na jedzenie albo ma rozbiegany wzrok na psoty a jak już zaśnie na 10 minut to mój mąż chce ja budzic bo mu sie nudzi ;)

reklama
tez bym chciala zeby moj wstawal w nocy, ale niestety oskar kategorycznie odmawia butli w nocy :( tylko cycyuś i nie wiem jak go przekonać do iinych plynów, bo czasami troszkę zje, czasami chwilka i zasypia- czyli chcial sie poprzytulac;
woda jest bleeeeeeee herbatka tez:(
macie jakies pomysly???

Ja nie znam żadnych sposobów, bo nigdy ich nie szukałam. Powiem tylko w jaki sposób moja mała przestała jeść w nocy. Jakieś trzy miechy temu przebudziła się pewnej nocy na butle, dostała ją oczywiśćie, ale pociągnęła kilka razy i koniec. Nastepnej nocy dostała smoczka zamiast butli z mlekiem i tak już zostało :)

moja mała od razu polubiła butle a za to cyca nie chciała wcale,
butelke chyba traktuje jak smoczek bo je strasznie długo i przysypia a jak się ocknie że butla zabrana to znowu krzyczy w sumie nie wiem czy ona chce jesc czy possać butelkowego smoka :) Mój mąż strasznie lubi ją karmić i jest dumny ze może to robić (a ja mam chwile dla siebie czyli spanie) sam namówił mnie żebym zrezygnowała z cyca i tak nic tam prawie nie leci a tylko mała się denerwuje jak jest głodna i tak musiałam jej dac butle :))

emillinka - Maciek też miał problemy z zaparciamy. Wtedy pił Bebiko... lekarz polecił mi zmianę na Bebilon i się polepszyło. Potem przyszły kolki i pediatra zalecił Bebilon niskolaktozowy. Maciuś nie mógł się na niego przestawić, ale jak już się wszystko unormowało (kupki też), no to niestety musiałam znowu zmienić mleko na Nutramigen (skaza białkowa). Strasznie się wkurzyłam, bo to nienormalne tyle razy zmieniać mleko takiemu maluszkowi. Na Nutamigenie jesteśmy od końca maja i wszystko byłoby ok gdyby Maciuś chciał pić to mleko. Jest tak okropne, że za każdym razem jest krzyk jak musi je jeść. Pomaga jak mu dosładzam glukozą, ale staram się robić to w ostateczności. Jak dla mnie najlepsze mleko to było Bebilon, ale skoro Maciek nie może go pić...

happymum, a może bebilon pepti. Moja mała na tym jedzie. Mądra pani dr chciała jej nutramigen wcisnąć :) Do dziś mnie ciarki przechodzą jak przypomnę sobie ten zapach :( Mała miała wtedy ponad 6 miesięcy, więc zmiana mleka nie była taka prosta. Za nic nie chciała tego wziąć do ust. Bebilon pepti idzie nam świetnie ma lepszy smak i nie śmierdzi :) Zapytaj swojego lekarza :)

reklama
wyobraz sobie ze ja pilam przez tydzien nutramigen z polecenia pediatry - zmienilam ja- bo kolki maly mial!!!
lyk i odruch wymiotny...zreszta jak rzygi smakuje-sorki za wyrazenie :p

Do góry