reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

reklama
happymum u mnie tak samo jadła bebiko bo dali takie w szpitalu potem zmieniłam na bebilon jakby lepiej ale nie do końca z trudem robi jedna na dzień , wije sie jak wąż przez kilka godzin , nie wiem jak jej pomóc lekarka nie pozwoliła używac czopków bo to moze uzaleznic i sam nie bedzie robiła, przepajam ją woda i korekiem z rumiankiem ale niewiele pomaga, nie wiem już co robić :( lekarka kazała czekac aż sie przyzwyczai do mleka i pic pić pić

jesli juz poruszyłyście temat Nutramigenu to i ja się wypowiem, mój Areczek urodził się bardzo duzy bo 4330 g i dość długi bo 62 cm. (poród naturalny) więc potrzebował dużo jedzenia a ja nie miałam pokarmu dopiero na 3 dobe pojawił mi się znikomy pokarm, na początku lekarze kazali cały czas karmić tylko piersią mimo iż mały tracił cały czas na wadze, przy wypisie (po 7 dniach) mały miał juz wage 3900g. Po tygodniu poszliśmy do kontroli i co się okazało że mały nadal traci na wadze wtedy miał już 3700g, wtegy kazali mi go dokarmiać i właśnie Nutramigenem, i musze powiedzieć że małemu te mleko pasowało (może że dlatego że wkońcu się najadł ??? ) i pił te mleko aż do skończenia 4 miesiąca potem zmieniliśmy mleko już na Bebiko 2 (gdyz Nutramigenu 2 nie ma) i dobrze nawet zniósł tę zmianę.

a jeszcze dodam że nie wiemy co to zaparcia i kolka także te mleko zdało egzamin na plus :)

minia1976 - idę za chwilę z małym do alergologa, więc poruszę temat Bebilonu Pepti na pewno. Najlepiej lekarzom wcisnąć Nutramigen... a niech się matki męczą co im tam... Niech oni spróbiją tego mleka...
Izabelka - wyrazy uznania dla ciebie za takie poświęcenie... ja nie dałabym rady być tego świństwa... :p jak robię małemu mleko to tylko wodę próbuję ;D
koteczek - dziwię się że kazali ci go dokarmiać tym paskudztwem... u nas praktykuje się dokarmiaie Bebikiem. Czy twój maluszek już wtedy miał stwierdzoną skazę białkową, że właśnie to mleko zalecili? Aha nasz pediatra powiedział, że nie ma Nutramigenu 2 ani kolejnych, ponieważ to mleko można stosować do tego czasu aż będzie taka potrzeba... Szwagra córeczka (teraz ma 6 lat) piła to mleko do 2 lat i co najśmieszniejsze że jej to smakowało ;D

a moze wy kobitki pijcie jakies herbatki? ja piolam zeby malego brzuszek nie bolal- Bobofen i fitomix mysle ze pomagaly, bo wiatry byly ;D w sumie i u mnie i u malego ;D ;D ;D

No właśnie koteczek dlaczego od razu nutramigen....? Są przecież mleczka dla dzieci u których jest duże prawdopodobieństwo alergii, a nie od razu takie dla alergika.
Dzieci chętnie piją nutramigen, jak jedzą je prawie od początku. Taki kilkutygodniowy maluch nie ma jeszcze specjalnego smaku :) Moja mała dostała to paskudztwo jak miała ponad 6 miechów i zdążyła spróbować wielu innych rzeczy poza mlekiem i miała już swoje upodobania.
Happymum koniecznie zapytaj o Bebilon pepti. Jest niezły, a po dosłodzeniu glukozą całkiem dobry. Próbowałam i nie miałam odruchu wymiotnego :) Na początku małej dosładzałam, powoli zminiejszałam ilość glukozy i teraz pije już chętnie samo mlesio.

Ja nie piję żadnych herbatek bo nie mam takiej potrzeby, nie karmię cycem. Jak karmiłam to piłam mlekopędne z herbapolu, niezłe są :)

Bułam u alergologa (właśnie wróciłam) no i niestety zmiana mleka nie wskazana, bo jak stwierdziła pani doktor jest ono dla niego idealne i muszę robić wszystko żeby je jadł... Ciekawe jak. Powiedziała też żeby wyeliminować herbatkę rumiankową... wogóle najlepiej wszystkie (ale to niemożliwe bo Maciek uwielbia herbatki) no i żeby do następnej wizyty nie wprowadzać mu nowych pokarmów... ani soczków, ani przecierów.
emillinka - tak sobie teraz przypomniałam, że lekarz przypisał Maciusiowi Debridat na zaparcia... Problem ustąpił, ale nie wiem czy akurat po tym, bo to się zbiegło w czasie ze zmianą mleka :(. Tak więc została mi jedna cała butelka i w drugiej 3/4.

reklama
Happymum ja pewnie bym poszła do innego alergologa :) Na podstawie czego ta pani dr stwierdziła, że to mleko jest dla niego idealne?
Dosyp mu glukozy może się skusi :)
Trzymaj się )

Do góry