reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Na smrodek po ulaniu się dzidziołowi oprócz wyprania wszystkiego chyba nie ma innego skutecznego sposobu. Swoją drogą to trochę za duże to Twoje dzidzio na ulewanie, może należałoby zmienić mlesio :) Mojemu dziecku ulewało się jak miała 3, 4 miesiące, teraz to dla nas prehistoria :)
Ja butelek od początku nie wyparzam za każdym razem. Zwyczajnie myję w ciepłej kranówie. Raz na jakiś czas zalewam wrzątkiem Dziecko zyje i ma się swietnie. Nie nalezy przesadzać z higieną, nie wszystko musi być jałowe :)

reklama
wiesz on ulewa czasami bo jak chce zasnac to turla sie po calym lozku i sila rzeczy naciska na zoladek ;)
a mleczko mu smakuje i dobrze je toleruje wiec nie bede zmieniac...

Izabelka ja mam to samo. Barti uwielbia leżeć na brzuszku i szaleć, a po jedzeniu maltretuje ten swój brzusio i czasem uleje. Nic nadzwyczajnego. Co się odwrócę to pach i na brzucho... ::)

Tzn. z 16-tego, bo mój jutro kończy pół roku, a w zasadzie dziś w nocy. Ja na 16-tego miałam termin ;D, a brzdąc wolał zrobić prezent na dzień babci i wyjść 21 ::)

ale maly wolal wyjsc wczesniej- a juz myslelismy ze 17 sie pojawi jako prezent urodzinowy dla dziadka:)

ja podobnie jak minia wyparzam od caasu do czasu a tak ciepła woda i porządne mycie i to wystarcza ani nie było aft ani żadnych problemów, ulewanie to też rzadkośc zazwyczaj jak poje za dużo i odrazu ląduje na brzuchu....

reklama
No to fajnie.
Ja gotuje do dziś.
Ale chyba przestanę, bo przecież Kuba wcina bakterie równo czy to na placu zabaw czy u dziadków na wsi.
Myślę, że już czas zaprzestać z przesadną higieną.
Pozdrawiam

Do góry