reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

aska, a ja nie zamierzam Ci dawać żadnych rad :) To Twoje dziecko, Twój rozum i Ty wiesz co będzie dla Twojego szkraba najlepsze. Decyzja należy do Ciebie i chyba tak naprawdę żadna z nas w jej podjęciu Ci nie pomoże i nie da gotowej odpowiedzi :)
Trzymaj się :D

reklama
Dziekuje dziewczyny ;)

Mysle ze powalcze o przedluzenie laktacji bo niestety juz dzis widze ze coraz mniej mam pokarmu - tak dziala na mnie stres i gdy sie martwie. Chcialabym bardzo karmic przynajmniej do pazdziernika a i pozniej nawet jesli bede musiala odciagac pokarm i zostawiac mamie.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie !

aska outada...jak już ruszy laktacja to będzie ok....na mnie stres i zmartwienia też działają destrukcyjnie.Trzeba myśleć pozytywnie. Staraj sobie masować piersi, to też pomaga w laktacji. I odciągaj, odciągaj i przystawiaj koteczka ;D. Musi się trochę na nowo nauczyć ssać pierś, skoro dostawał butlę w szpitalu. A tak na marginesie, kto dał prawo im w szpitalu decydować za Ciebie jeśli chodzi o podanie butli? Chyba, że mieli powody...

aska outdata
Myślę, że jeśli chcesz to dasz radę!!!

Trzymam za was kciuki a zwlaszcza za twoją silną wolę.

Pozdrawiamy

witam mamusie:)
mam pytanko:)
jak dziecko wam uleje to czym myjecie np. pościel żeby nie śmierdziało??? bo z mlekiem swoim nie mialam takiego problemu, ale jak pije jzu modyfikowane, to cuchnie :(

Dziewczyny, czy wygotowujecie nadal butelki na mleczko.
Ja ciągle tak robię i zastanawiam się do kiedy jest takie zalecenie.

Koteczku to pytanie głównie do ciebie bo nasze małe smyki są chyba na tym wątku najstarsze.
Choć znając Arka to pewnie już pije z Kubka.

Pozdrawiam

ja tylko zalewam wrzątkiem zakręcam butlę, żeby wylało się trochę wody i nic się małemu nie dzieje; robię tak od początku;
pozdrowionka

Izabelka ja przecieram takimi chusteczkami np pampers..niestety to nie zalatwia do konca sprawy ale jest ciut lepiej. Jaim mlekiem karmisz malego? z mojego doswiadczenia wynika ze strasznie ulewamy po bebiko najlepsze bebilon.

reklama
Ja daję NAN i bardzo smakuje maluchowi. Ja poprostu wszystko rzucam do prania jak zdarzy mu się ulać i nie cuchnie ;D.
Ja do tej pory wyparzam butelki i smoki....nie wiem właściwie do kiedy trzeba to robić....Nie pamiętam jak było ze starszym...chyba z tego co pamiętam to do około roku tak robiłam, ale nie wiem czy to nie przesada ::)

Do góry