reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Witam dziewczyny

Mam do was pytanie jesli karmie dziecko tylko mlekiem modyfikowanym to jak czesto powinna robic kupke? Przez kilka dni robila kikla dziennie a od wczoraj kompletny zastoj, nie wiem czy sie martwic czy poczekac. Dodam ze nie placze, nie prezy sie, tylko baczki robi i ten brak kupy.

Starsza corke tez karmilam butelka ale to bylo dokarmianie, najpierw moj pokarm potem mleko modyfikowane, a poza tym minelo 16 miesiecy i sie troche juz zapomnialo:-p

Pozdrawiam wszystkie butelkowe mamusie:-)

reklama
kolejne wiesci z placu boju

jednak zatwardzenie:wściekła/y:
wlasnie przed chwila doslownie wycisnelam z niej kupe:szok:

i tu kolejne pytanie, co dawac takiemu maluchowi, glukoze?, herbatke koperkowa? chyba wszystkie od miesiaca zycia sa, czy po prostu to zalezy od rodzaju mleka?

pomocy!

Atol sprawa kupek jest bardzo indywidualna. Moja mala jest na mleku modyfikowanym i robi przynajmniej 1. kupke dziennie, a czasem i dwie albo trzy, ale z tego co czytałam nieraz dzieci robia raz na tydzien i tez nic im sie nie dzieje

najlepiej zadzwon do swojego pediatry

ja dawalam córci wode koperkowa na samym poczatku, niby jest dla starszych dzieci ale lekarz mi pozwolil dawac tylko nie pamietam ile i jak czesto

po herbatce koperkowej z kolei miala taka rewolucje, ze nie nadążyła prukac, musialysmy odsawic, ale każdy dzieciak jest inny :)

Witam dziewczyny

Mam do was pytanie jesli karmie dziecko tylko mlekiem modyfikowanym to jak czesto powinna robic kupke? Przez kilka dni robila kikla dziennie a od wczoraj kompletny zastoj, nie wiem czy sie martwic czy poczekac. Dodam ze nie placze, nie prezy sie, tylko baczki robi i ten brak kupy.

Starsza corke tez karmilam butelka ale to bylo dokarmianie, najpierw moj pokarm potem mleko modyfikowane, a poza tym minelo 16 miesiecy i sie troche juz zapomnialo:-p

Pozdrawiam wszystkie butelkowe mamusie:-)

atol. a moze mieszanka jej nie odpowiada ???????? trzeba zapytac lekarza . ?????????
z tego co pamietam maja jak miała ok4 misiecy i zaczełam podawac mleko modyikowane to z kupkami była jazda. zapytaj moze o jakas inna mieszanke ,

Mój synuś też miał PROBLEMY Z KUPKA jak był mniejszy dawałam mu plantex i pomagał, u nas to było tak ze robił kupki ale bardzo się prężył i męczył przytym . Teraz ma 4m. i rozlużniam mu stolec soczkiem jabłkowym!
ssa41267.jpg

Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci pije mleczko np bebilon pepti, czy nutramigen - chodzi mi konkretnie o puszkę w ktorym to mleko jest.
Ja mam ogromną prosbę do was abyscie zachowywaly te puszki i np jak nazbieracie z 5 sztuk to wysłać do mnie oczywiscie pokryje koszta wysylki
Bardzo was proszę
piszcie na pw

dzieki dziewczyny, bede kombinowac, aby do 4 miesiaca, wtedy to mozna juz wlasnie te soczki, sliwki itp.
mam nadzieje ze jakos sie to unormuje

joasiah, przepraszam, ze pytam ale ciekawska jestem straszliwie :laugh2: Po co ci te puszki? Tylko po tych mleczkach, czy ogolnie puszki, bez znaczenia z jakiej firmy?

reklama
Właśnie, właśnie, o co chodzi z tymi puszkami. My jesteśmy na Bebilonie Pepti - ostatnio zauważyłam, że zmienili nieco skład i schemat żywienia.

Do góry