reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

nie było mnie tu wieki ale miałam problemy z kompem :wściekła/y: , na szczęscie juz jest ok tylko nie wiem jak długo

co do mleka to ja zaczynałam od nana ale Gabi miała problem z kupką po nim i zmieniłam na bebilon, ktory faktycznie strasznie się pienił, ale nie było probleów do momentu wykrycia skazy i teraz to tylko pepti, ale daje małej danonki chlebek z masłem który jest rarytaskeim dla niej i widzę że chyba jej przeszło, ale mleka nie chce zmieniac bo nie chce zeby miala znów jakieś problemy z kupką

ale wasze maleństwa urosły... teraz zbieram sie w odwiedziny bo w srode jedziemy do prababci na swieta i musimy zaliczyć wszystkich na miejscu, ale po nowym roku napewno zamieszcze kilka zdjęć

jakby mnie nie było to życzę Wam zdrowych i radosnych pierwszych, drugich itd. Świąt razem ze swoimi gwiazdeczkami.;-) :-)

witamy . ja tez coraz zadziej tu zaglaam a to pewnie dlatego ze u nas butelka idzie powoli calkkowicie w odstawke . pijemy tylko mleczko rano i wieczorkiem a czasem przed popłudniowa drzemka . ale jestem nadal butelkowa mama i nie wygonicie mnie . buahhahahhahah/ pozdrawiamy.

reklama
Znalazlysmy w koncu z Hanutkiem najlepsze dla niej mleczko. Tez zaczynalam od Nana ale Hania miala po nim kolki. Potem Nutramigen, który zlecil lekarz (bez powodu w sumie) ale malutka nie chciala go jesc, chyba jej nie smakowal co mnie wcale nie dziwi, ochydztwo. Teraz kupujemy Bebiko Omneo i problem znikl jak ręką odjąl. Moze malutka nie toleruje laktozy w takich ilosciach jakie sa w innych mleczkach...

Witam!
Ja tez jestem butelkowa mamusia. Moja Kruszynke karmialam piersia tylko przez 6 tygodni i zrezygnowalam z tego bo kosztowao mnoie to duzo zdrowia i nerwow :-( Oliwka umiala spac po 10-12 godzin a ja wtedy tracilam mleko, potem zachorowalam i mała tez, nie chciala ssac a byla bardzo glodna, dalam jej wiec raz butle i od tego momentu nie bylo mowy o piersi, obie sie meczylysmy:-( A poniewaz Mała była glodna i nie bylo czasu na konsultacje z lekarzem, maz pojechala do apteki i kupil pierwsze lepsze mleko-HUMANA 1. MAłej tak zasmakowalo ze pije je do tej pory. A nasza pani doktor powiedziala ze te wszytkie rodzaje mleka sa przktycznie takie same, roznia sie tylko smakiem ktory moze spasowac Małej lub nie, ale nam sie udalo :-) I teraz obie jestesmy szczesliwe i spokojne. I wiem ze moja Córeczka jest najedzona do syta.

ja swoja corcie karmilam 14 miesiecy i dzis wiem ze to bylo za dlogo mala nie potrafi sie bezemnie obejsc tylko mama i mama ,8 miesiecy to powinien byc max karmienia piersia . a mamy ktore karmia piersia nie uwrzam za gorsze karzdy wybiera sposob karmienia jaki mu odpowiada:-)

Według mnie max to 12miesięcy ale starczyłoby mi jakbym karmiła 6miesięcy.Znam przypadek karmienia dziewczynki 4letniej...Moja koleżanka karmi synka już rok ale zapowiada się,że będzie dłużej, on świata poza nią nie widzi tylko mama i mama nawet z tatą nie chce być, pewnie to ma związek z tym karmieniem. Do tego ona jest przez to karmienie wycieńczona, wychudzona ale cóż robi tak bo wg niej tak jest dla niego najlepiej i tak przede wszystkim twierdzi jej mąż a zwłaszcza teściowie...No żeby mój teściu się jeszcze do moich cycków;-)wtrącał...:-D

WITAM ,
ja jestem za wyborem. ale w gronie moich znajomych jest mama karmiaca synka 16 msiesiecznego i tez tak samo jak wy zauwazyłyscie poprsotu jest taki przylepek. do tej pory nei przespał ani jednej nocki całej, mama chuda ,mizerna , blada a do tego to juz niezbyt ciekawie wygląda jak taki prawie dwuletni chłopiec wisi na takim cycku. oprócz tego mały ma problem z przyswajaniem nowych produktów. w jego wieku powinien jesc praktyczni e wszytsko nei je . mama nadal musi trzymac dosc ostrą diete...
SKAKANECZKA NA PORODÓWKE I TO JUZ !!!!!!!!!OBY TERAZ TO PRZED SYLWESTREM:-) :-D :-) :-D :tak: :szok: :tak:

Madzia no ja też bym chciała przed sylwestrem...i w ogole jeszcze w tym roku...pobożne życzenia.
Madzia a Ty się bierz do roboty a nie;-);-)

Ja daję Natalce Bebilon teraz już 3jkę,jest gęstszy i ma skrobię.Niestety jest dość drogi ok 32zł za 900gram.Wybrałam go bo miał probiotyki ale w sumie teraz dużo mlek je ma ale nie wiem jak z ceną.Teraz mam nadzieję karmić piersią dłużej,żeby zaoszczędzic:-D

Madzia no ja też bym chciała przed sylwestrem...i w ogole jeszcze w tym roku...pobożne życzenia.
Madzia a Ty się bierz do roboty a nie;-);-)

Ja daję Natalce Bebilon teraz już 3jkę,jest gęstszy i ma skrobię.Niestety jest dość drogi ok 32zł za 900gram.Wybrałam go bo miał probiotyki ale w sumie teraz dużo mlek je ma ale nie wiem jak z ceną.Teraz mam nadzieję karmić piersią dłużej,żeby zaoszczędzic:-D
oj nie nie tak prędko .......!!!!!!!!!narazie powoli dochodze do siebie po pierwszym :-) :-) :-) :-) :-) moze pózniiej .....trzymajcie sie pozdrawiam

hej hej , ja karmie jeszcze mała 3 razy na dobe i ani ja mizerna , ani wychudzona, (chociaż zchudłam sporo :-):-):-)) jem normalnie i wszystko i mała też!!! :-)Ale:-) od nowego roku k o n i e c !!! To zależy od podejścia!!! A sąsiadka cztero letnią córkę dopiero przestała na noc karmić...feeeee

Skakanka ty chcesz urodzić przed Sylwkiem? Ja to się modliłam żeby urodzić po nowym roku!!!!I aż przenosiłam małą !!! Nie chciałam aby była najmłodsza, wolałam aby poszła do szkoły póżniej, a mój Darko powtarza że pierwsza w klasie będzie mogła legalnie piwo kupić hihi:baffled::cool2:

reklama
zazdroszcze tym co karmia i chudna bo mnie ani jedno ani drugie nie wyszło i niestety nawet to ze jem tylko 2 kromki chleba dziennie ni pomaga schudnąc co do malenstwa to mala na butli na Enfamilu i na dzien dzisiejszy dostaje 2 razy butle i jeden odiadek ok 200ml a wyglada niczego sobie nikt by nie powiedział ze tak mało je. co do nocy to usypia o 21 i wstaje ok 8.30 wiec mam przespane i to dzieki butli.

Do góry