reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, połozne , lekarze TRÓJMIASTO

Witam :) Dziewczyny możecie mi podać nr tel na informację to szpitala na Zaspie? Muszę zrobić badanie na cytomegalię i toksoplazmozę, a słyszałam że właśnie tam dają jakąś ulgę dla ciężarnych :D Chcę się dowiedzieć od której do której czynne jest laboratorium. Pozdrawiam
ps. Coraz bardziej się przekonuję do porodu w tym właśnie szpitalu :)

Numery Telefonów: 768-40-00, 768-40-01 Centrala Informacja 768-43-13 Ginekologiczna Izba Przyjęć Przychodnia Przyszpitalna: 768-44-61 Rejestracja Ginekologiczna proszę, nie jestem pewna pod który numerem uzyskasz interesujące Cię info ,ale pod którymś na pewno ;) ja natomiast mam pytanie do dziewczyn , które rodziły w Wojewódzkim...czy tam jest szkoła rodzenia? Kiedy trzeba się zapisac do takiej szkoły , bo słyszałam ,ze zajęcia zaczyna się około 32 tygodnia dopiero ale ze względu na możliwy brak miejsc trzeba zapisać się wcześniej. Wiece jak to wygląda własnie w tym szpitalu?

reklama
Witajcie dziewczyny,
jestem nowa w Trojmiescie i chcialabym was prosic o polecenie dobrego lekarza padiatry w Gdyni lub Sopocie. Termin porodu mam 10 lutego i chcialabym do tego czasu wybrac lekarza pediatre dla naszej dzidzi. Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi.

Hej Dziewczyny,
czy któraś z Was miała może styczność z porodówką w Wejherowie? Chciałabym zaczerpnąć opinii na temat tego szpitala...
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info :-)

Ja miałam styczność z porodówką w Wejherowie - polecam,
trafiłam na przemiłą położną Panią Beatę, na przemiłą lekarkę i w ogóle poziom i obsługa na 6 - przynajmniej to są moje odczucia. W czasie kiedy rodziłam nie było dużo porodów - 6 grudnia być może dlatego czułam się komfortowo.
Poród rodzinny masz w osobnej sali, gdzie jesteś sama z mężem, położna co chwila monitoruje i pomaga Ci w pozycjach, worek sako , prysznic, toaleta to wszystko do Twojej dyspozycji, sale w przyjaznych barwach, b. miły personel.
Najgorzej wspominam izbę przyjęć w wejherowie i lekarza badającego jakiś młody niemiły Pan - tam gdzie się udajesz na początku, no ale to tylko początek i takie badania trwają tylko30 minut a potem już idziesz na porodówkę.
Jak chcesz to pytaj :) mój adres aga@kolonialnystyl.pl

Ja miałam straszne obawy apropo Zaspy. I powiem Wam, że urodziłam tam i byłam naprawdę mile zaskoczona. Poród odbierała z-ca ordynatora dr Sokołowska - przemiła kobieta. Położne też bardzo miłe. Tylko izba przyjęć to masakra. Położne z oddziału położniczego to naprawdę złote kobitki. Bez względu na porę dnia czy nocy zawsze były skore do pomocy przy maluszku.

Witam,

rodzilam na Zaspie w sierpniu 2006, mimo ze mieszkam w Gdyni w zyciu nie zdecydowalabym sie na Redlowo. Wybierajac szpital kierowalam sie tylko jednym: dobrem dziecka, a nie swoja wygoda, dlatego odpadl Swissmed, Redlowa i Wojewodzki. I zostala mi tylko Zaspa ;). Wojewodzki i Redlowo sa znane z tego ze nie robia cesarek nawet gdy zagrozone jest zycie dziecka czy matki, stad w Redlowie tyle zgonow i ciezkich powiklan poporodowych, a Wojewodzki odsyla z Izby Przyjec rodzace, ktore moga "sprawiac klopoty". Zaspa pelna jest odeslanych kobiet z mozliwoscia wczesniejszego porodu, blizniakami, zaleceniem cesarki, cukrzyca itp. Sama znam sporo przykladow, bratowa meza, dziewczyna, ktora lezala ze mna na patologii ciazy (gdy zaczal sie moj porod) i wiele innych. Swissmed nie ma oddzialu noworodkowego, wiec w razie klopotow moze po prostu zabraknac czasu by pomoc dziecku, lub naraza sie chorego noworodka wozac go do innych szpitali.
Zaspa na pewno ma wady ale: opieka na wczesniakach i noworodkach jest wspaniala, dziecko jest bezpieczne (na ile to mozliwe), w razie skomplikowanych porodow ma sie pewnosc szybkiej decyzji o cesarce.
Okazalo sie ze dobrze wybralam, porod mialam trudny, w czasie parcia okazala sie konieczna cesarka i byla wykonana natychmiast. Synek urodzil sie z infekcja (mialam pod koniec ciazy) i szybko zostal wyleczony, pediatrzy super.
Dr Sokolowska swietna kobieta, wywolala moj porod (bylam 11 dni po terminie) od razu nie czekajac (tak jest w Redlowie) na niewiadomo co... Moja lekarka prowadzaca ma dyzury w Redlowie, ale nie zachecala mnie do porodu tam. Moja siostra rodzila tam jako prywatna pacjentka dr Trawinskiego i moge Was zapewnic ze to kompletnie nic nie znaczy w czasie porodu. Dr zrywa sie natychmiast po skonczeniu pracy i tyle go widziano a reszta ma to gdzies...
Na Zaspie mialam oplacona polozna i porod rodzinny, pod tym wzgledem wszystko idealnie. Polozna tylko dla mnie, swietna zreszta i bardzo doswiadczona a dzieki temu lekarz (nie wiem jak sie nazywal) tez caly czas byl z nami.
Bardzo dobra opieka na poloznictwie, zero zarzutow. Ale ja z tych nie uzalajacych sie nad soba tylko jak sie dalo najszybciej zwloklam sie po cesarce i sobie poszlam do synka. Mnie trzeba raczej stopowac niz pomagac mi przy kazdym ruchu bo boli czy jestem zmeczona. Przy okazji zmotywowalam dziewczyne z pokoju i tez szybko doszla do siebie po cesarce ;-).
Tragiczna jest polozna na patologii ciazy (chyba prowaqdzi szkole rodzenia na Zaspie :szok:), ktora nie zorientowala sie ze trwa porod i musialam cala noc meczyc sie zamiast w towarzystwie meza na porodowce to na patologii... Bo uznala ze mi sie macica do porodu przygotowuje...hmm

Witam !
Dziewczyny kochane bardzo was proszę o numery telefonów do położnych na zaspie. Po moim pierwszym porodzie muszę mieć zapewnioną opiekę bo ze mną nie jest tak prosto. Bardzo proszę o pomoc.

hej przyszłe i obecne mamusie:-)Rodziłam podobnie,jak część z Was na Zaspie i powiem,że naprawdę jestem zadowolona i to bardzo.Jedyne,co mi się faktycznie nie podobało,to tak jak niektóre pisały,to zachowanie położnych na izbie.Trafiłam w 40tyg na izbę,żeby zrobiono mi ktg,położne chciały mnie odesłać do domu,bo nic się nie działo tylko czop mi odszedł,nawet jedna z nich powiedziała,że mam tylko 1,5palca rozwarcia,a nie 3 tak jak dzien wcześniej moja lek prowadząca powiedziała,ale naszczęście przyszła lekarka i zapytała się czy chcę dziś rodzić i że mi pomogą i że mam 4cm rozwarcia:szok: Z racji tego,że był to 40tydz. zgodziłam się i wyladowałam na porodówce;-)Położną miałam super,nawet mojemu mężowi zrobiła kawę mówiąc,że to potrwa i żeby coś zjadł przed akcją:-DPotem przebiła mi pęcherz płodowy,żeby odeszły wody i zaczęły się skurcze,ale że nic się nie działo,podała mi oksytocynę i się zaczęło,potem podała leki przeciwbólowe i jakoś poszło,choć w którymś momencie(dopiero po porodzie zaczęłam sobie przypominać) zjawiła się ordynator,lek dyżurny i neonatolog:szok:Zastanawiali się podobno nad cersarką,bo miałam bardzo dlugo skurcze parte i opadałam z sił,ale wszystko skończyło się dobrze i urodziłam siłami natury:-)Odnośnie porodu powiem tyle,że nie opłacałam żadnej położnej,a trafiliśmy naprawdę na super babeczkę,zresztą dużo moich znajomych ma dobre opinie o tych kobietach:-)Na opiekę poporodową też nie mozna narzekać,i położne i pielęgniarki bardzo pomagały,przychodziły,pytały,nawet wciskały mi leki przeciwbólowe,bo ja chojraczka nie chciałam,ale wkońcu mnie przyszpliło...Jak któras zapomniałaby koszuli albo by swoje pobrudziła,to można poprosić i dadzą zastępczą bez problemu...Bardzo pomogły mi położne laktacyjne,ponieważ mój synek dostał żółtaczki poporodowej i jako że był z tego powodu senny,to nie chciał jeść za bardzo (miała fototerapię i musiałam go odstawić od piersi na 2 dni)i bałam się,że nie będę miała pokarmu potem,ale naszczęscie panie wytłumaczyły wszystko i karmię do dziś(super rad udzielają przed wyjściem ze szpitala). Co mi się bardzo podoba w porównaniu do innych naszych szpitali,to to że nie wypuszczą ciebie i dziecka do domu,jeżeli jest żółtaczka poporodowa,co uważam za słuszne,bo moja koleżnka wyszła ze szpitala na Klinicznej po 2 dniach i musiała zaraz wracać z małym,bo miał bardzo wysoki poziom bilirubiny,a już miał wysoki jak wychodził do domu:szok:Reasumując,szpital na Zaspie baaaardzoooo polecam:-)Życzę lekkiego porodu:-)

Nasz maluszek lezy w szpitalu na Zaspie na OIOM-e i musze przyznac ze chlopak ma opieke z kazdej strony, jest tam od 12 dni. Nie mialby nigdzie takiej opieki. Jestesmy naprawde wdzieczni calej zalodze z OIOM-u.

reklama
witam na 9 czerwca mam termin porodu i chciałabym rodzic na zaspie tylko czy musze miec swoja połozna?no i moze ktos mi podpowie co zabrac na wyprawke , z góry dziekuje:)

Do góry