reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ojczulku, akurat utrata wagi u noworodków jest zjawiskiem normalnym. W pierwszych dniach dzieci tracą właśnie ok 10% wagi urodzeniowej. W ciągu ok 7 dni dzidzia powinna dojść do wagi pierwotnej. To może ciut dłużej trwać w przypadku dzieci karmionych piersią.

reklama
malina1979, wiem że utrata wagi jest normalna, trochę się uspokoiłem, ale nie tłumaczy to wykręcania się piguł z dokarmiania małego. Dopiero jak przylazłem do nich z panią doktor, która stwierdziła, że utrata wagi jest za duża to szanowne koleżanki ze skwaszoną miną zaczęły dokarmiać.

Ojczulek, Tak swoją drogą to gratulacje narodzin zdrowego synka:)
Opieszałoćś personelu to jedna z często wymienianych wad wielu szpitali
Niestety w Polsce to co powinno być normalne, traktowane jest jako usługa "extra". Dlatego tyle dziewczyn chce rodzić w szpitalach, które oferują NORMALNE warunki, a nie nic nadzwyczajnego. O szpitalu w Międzylesiu słyszałam sporo, raczej negatywnych opinii (np. na temat nieumiejętności lekarki wkłucia do znieczulenia zo:eek:). Najważniejsze, że dobrze sie skończyło.

witam wszystkie przyszłe i obecne mamy:) mojego synka urodziłam w esculapie 5.09.09:) pomyślałam że krótko wypowiem się na temat warunków personelu i oczywiście znieczulenia:)
Tak więc ogólnie to polecam :) zminimalizowanie bólu porodowego przy zachowaniu zupełnej świadomości poprostu rewelacyjna sprawa. Lekarze świetni bardzo uprzejmi i życzliwi podobnie jak pielegniarki. Ogóle POLECAM :-)jak rodzić to tylko tam:)

aniam - rozważasz inflancką po raz drugi?

Najpierw musze się postarac żeby napewno mieć CC miałam jedno przypadkowo i drugie tez chce miec , jeśli będę miała CC to jest mi obojetne w jakim szpitalu . Myslę że tak , bo tam nie odsyłają nikgo , przyjeli mnie w niu terminu a nie miałam żadnych objawów co do zbliżajacego sie porodu , nie czekali , tylko CC zrobili na drugi dzień . Sale miałam jedynke więc nikt mi nie łaził i nie przeszkadzał . dla mnie więc warunki były dobre . Ale kolezanka ze szkoły rodzenia przychodziła do mnie na sale karmić bo u niej były wycieczki odwiedzających i miała tego dość

malina1979, wiem że utrata wagi jest normalna, trochę się uspokoiłem, ale nie tłumaczy to wykręcania się piguł z dokarmiania małego. Dopiero jak przylazłem do nich z panią doktor, która stwierdziła, że utrata wagi jest za duża to szanowne koleżanki ze skwaszoną miną zaczęły dokarmiać.

W naszych szpitalach panuje jak dla mnie "terror laktacyjny " A kobieta która sobie nie radzi z karmieniem traktowana jest jak wyrodna mama:-:)-(
Ja tez miałam CC i wiem jak to jest jak synek głodny , na szczescie u mnie można było dokarmić

Dziewczyny ja termin mam dopiero na marzec 2010 ale już rozmawiałam z dr Ostaszewskim. Mam zjawić się w Iatrosie po 20 tygodniu ciąży na zwiedzanie :) Mój lekarz prowadzący, mimo iż jest świetnym specjalistą robi wszystko aby wybić mi z głowy cesarkę. Ja natomiast wiem, że inaczej nie dam rady :( i jestem zdecydowana na cc. Powiedzcie mi tylko proszę, czy opieka nad noworodkami w Iatrosie jest satysfakcjonująca. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam szczęśliwe mamusie!

Dziewczyny ja termin mam dopiero na marzec 2010 ale już rozmawiałam z dr Ostaszewskim. Mam zjawić się w Iatrosie po 20 tygodniu ciąży na zwiedzanie :) Mój lekarz prowadzący, mimo iż jest świetnym specjalistą robi wszystko aby wybić mi z głowy cesarkę. Ja natomiast wiem, że inaczej nie dam rady :( i jestem zdecydowana na cc. Powiedzcie mi tylko proszę, czy opieka nad noworodkami w Iatrosie jest satysfakcjonująca. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam szczęśliwe mamusie!

aga29357 ja byłam bardzo zadowolona :-) lekarze w pełnym zakresie obowiązków :-) panie położne przemiłe przychodziły zawsze jak tylko coś potrzebowałam, dzieciaczki czyściutkie i nakarmione, jak będziesz chciałą nauczą Cię pielęgnacji dzidziuni :-) cóż więcej pisać ;-) ściskam kciuczki i powodzonka :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry