reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ojczulku, akurat utrata wagi u noworodków jest zjawiskiem normalnym. W pierwszych dniach dzieci tracą właśnie ok 10% wagi urodzeniowej. W ciągu ok 7 dni dzidzia powinna dojść do wagi pierwotnej. To może ciut dłużej trwać w przypadku dzieci karmionych piersią.

reklama
malina1979, wiem że utrata wagi jest normalna, trochę się uspokoiłem, ale nie tłumaczy to wykręcania się piguł z dokarmiania małego. Dopiero jak przylazłem do nich z panią doktor, która stwierdziła, że utrata wagi jest za duża to szanowne koleżanki ze skwaszoną miną zaczęły dokarmiać.

Ojczulek, Tak swoją drogą to gratulacje narodzin zdrowego synka:)
Opieszałoćś personelu to jedna z często wymienianych wad wielu szpitali
Niestety w Polsce to co powinno być normalne, traktowane jest jako usługa "extra". Dlatego tyle dziewczyn chce rodzić w szpitalach, które oferują NORMALNE warunki, a nie nic nadzwyczajnego. O szpitalu w Międzylesiu słyszałam sporo, raczej negatywnych opinii (np. na temat nieumiejętności lekarki wkłucia do znieczulenia zo:eek:). Najważniejsze, że dobrze sie skończyło.

witam wszystkie przyszłe i obecne mamy:) mojego synka urodziłam w esculapie 5.09.09:) pomyślałam że krótko wypowiem się na temat warunków personelu i oczywiście znieczulenia:)
Tak więc ogólnie to polecam :) zminimalizowanie bólu porodowego przy zachowaniu zupełnej świadomości poprostu rewelacyjna sprawa. Lekarze świetni bardzo uprzejmi i życzliwi podobnie jak pielegniarki. Ogóle POLECAM :-)jak rodzić to tylko tam:)

aniam - rozważasz inflancką po raz drugi?

Najpierw musze się postarac żeby napewno mieć CC miałam jedno przypadkowo i drugie tez chce miec , jeśli będę miała CC to jest mi obojetne w jakim szpitalu . Myslę że tak , bo tam nie odsyłają nikgo , przyjeli mnie w niu terminu a nie miałam żadnych objawów co do zbliżajacego sie porodu , nie czekali , tylko CC zrobili na drugi dzień . Sale miałam jedynke więc nikt mi nie łaził i nie przeszkadzał . dla mnie więc warunki były dobre . Ale kolezanka ze szkoły rodzenia przychodziła do mnie na sale karmić bo u niej były wycieczki odwiedzających i miała tego dość

malina1979, wiem że utrata wagi jest normalna, trochę się uspokoiłem, ale nie tłumaczy to wykręcania się piguł z dokarmiania małego. Dopiero jak przylazłem do nich z panią doktor, która stwierdziła, że utrata wagi jest za duża to szanowne koleżanki ze skwaszoną miną zaczęły dokarmiać.

W naszych szpitalach panuje jak dla mnie "terror laktacyjny " A kobieta która sobie nie radzi z karmieniem traktowana jest jak wyrodna mama:-:)-(
Ja tez miałam CC i wiem jak to jest jak synek głodny , na szczescie u mnie można było dokarmić

Dziewczyny ja termin mam dopiero na marzec 2010 ale już rozmawiałam z dr Ostaszewskim. Mam zjawić się w Iatrosie po 20 tygodniu ciąży na zwiedzanie :) Mój lekarz prowadzący, mimo iż jest świetnym specjalistą robi wszystko aby wybić mi z głowy cesarkę. Ja natomiast wiem, że inaczej nie dam rady :( i jestem zdecydowana na cc. Powiedzcie mi tylko proszę, czy opieka nad noworodkami w Iatrosie jest satysfakcjonująca. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam szczęśliwe mamusie!

Dziewczyny ja termin mam dopiero na marzec 2010 ale już rozmawiałam z dr Ostaszewskim. Mam zjawić się w Iatrosie po 20 tygodniu ciąży na zwiedzanie :) Mój lekarz prowadzący, mimo iż jest świetnym specjalistą robi wszystko aby wybić mi z głowy cesarkę. Ja natomiast wiem, że inaczej nie dam rady :( i jestem zdecydowana na cc. Powiedzcie mi tylko proszę, czy opieka nad noworodkami w Iatrosie jest satysfakcjonująca. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam szczęśliwe mamusie!

aga29357 ja byłam bardzo zadowolona :-) lekarze w pełnym zakresie obowiązków :-) panie położne przemiłe przychodziły zawsze jak tylko coś potrzebowałam, dzieciaczki czyściutkie i nakarmione, jak będziesz chciałą nauczą Cię pielęgnacji dzidziuni :-) cóż więcej pisać ;-) ściskam kciuczki i powodzonka :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry