reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

dziękuję za odpowiedź! a kto Ci robił cc? i powiedz jak to wygląda? przyjezdzasz w ustalonym terminie, a co sie dzieje jak porod zaczyna się przed tym czasem?
sorki ze marudze, ale mam stresa;-)

Są tam też pediatrzy? czy dzieciom robią wszystkie badania tak jak w państwowym szpitalu?

kasiulec przepraszam, że dopiero teraz Ci odpisuję, ale przy dzidzi i dwóch psiakach czas to pojęcie względne ...
Mój zespół na cc był super :-) w skład jego wchodził dr.Ostaszewski anestezjologdr.Pazio ginekolog i jeszcze jeden pan doktor którego niestety nazwiska nie poznałam a cudownie mnie pozszywał jak to się mawia wykonał koronkową robotę :-):-):-) Pediatrą Roksanki z Iatrosu jest dr.Sugocki masz tam pełen personel niezbędny dla dzidziuni :-):-):-) Co do umawiania się na sam zabieg ja byłam za pierwszym razem w 5 miesiącu następną wizytę na potwierdzenie terminu miałam jak dobrze pamiętam w 36 tygodniu. Jeżeli coś zaczyna się wcześniej dziać masz numer telefonu do swojego wybranego lekarza i dzwonisz :tak:Badania i pierwsze szczepienia dzidziuni masz robione w ramach opłaty za zabieg jedyne co musisz potem zrobić sama to badanie przesiewowe słuchu :tak:
No coż już się napisałam ;-) Roksanka wzywa mamusię :-) Życzę Ci słoneczko tak samo miłych wspomnień jakie ja mam :-) To najlepiej wydane pieniażki w mojm życiu :-) Jak usłyszysz o paciętce z końca lipca która już w dzień cc ganiała po klinice będzie wiadomo że to ja :-):-):-) buziaczki :-)

reklama
Gaguniu, niestety nie jestem z Bialoleki lecz ze Srodmiescia, ale jesli chodzi o badanie USG to mozna je zrobic praktycznie wszedzie. Dziwi mnie, ze nic nie znalazlas.Ja moge Ci polecic jedno miejsce w Centrum- na Warynskiego, robia tam przerozne badania, rentgeny, usg i uwazam, ze jest stosunkowo niedrogo.

Dziekuje Suri za info. Mam abonament w luxmedzie, ale ciezko tam trafic jakiegos normalnego lekarza, badania hormonalne tez sobie sama robie... :baffled: zwykle usg kosztuje 110 zl, a w pultusku np. za cala wizyte z usg place 80 zl, samo usg 50 :baffled: w czwartek jesli nie dostane @ (dzis juz 37 dc...) jade na wizyte do pultuska... Ale temat o specjaliscie od PCO w Wawie badz okolicach jak najbardziej podtrzymuje.

ja zdecydowałam się na szpital Bródnowski. Słyszałam i czytałam wiele dobrych opinii na jego temat. Opiekę podobnież mają dobrą i nie męczą rodzących. Znieczulenie i poród rodzinny za darmo bez problemu. Wiadomo warunki są średnie ale to przecież nie hotel.

hej Fredka ja tez obstawiam bródnowski. Mieszkam obok. A widzę też że termin mamy zbliżony. Może będziemy krzyczały obok siebie;-)

hihihi:) Dr Ostaszewski mówił że niektóre pacjentki to już niexle chodzą po kilku godzinach od cc:-)Byłam juz w klinice na taiej wstępnej wizycie, teraz oby do 36 tygodnia przetrwać:-)ślicznie dziękuje za informacje!

Dziewczyny a ja ciągle o Żelaznej:-) Słyszałam, że jest tam 7 sal porodowych jednoosobowych i 1 2osobowa. Chciałam wykupić sobie salę jednoosobową, ale skoro tam właściwie nie ma innych, to czy jest sens inwestować w to kasę? A może te płatne różnią się czymś od bezpłatnych? Może lepiej zapłacić za położną? Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Termin się zbliża wielkimi krokami:-)

A czy któraś moze mi coś powiedziec o szputalu Dzieciątka Jezus przy Starynkiewcza? nigdzie nei mogę znaleźć żadnych informacji na temat warunków i opłat

Na Starynkiewicza rodziła w październiku ubr moja znajoma.
Była zadowolona. Szpital ma bardzo dobrą kadrę medyczną i oddział patologii ciąży.
Personel jest oficjalny, taki trochę jak z poprzedniej epoki ale za to fachowy.
Warunki sanitarno- higieniczne dostateczne, trzeba miec ze sobą środki higieny osobistej, udostępniana jest tylko lignina.
Poród prowadzony tradycyjnie, bez możliwosci wyboru pozycji do rodzenia (pozycja narzucona przez personel- na plecach), nacięcie krocza u pierworódek obowiązkowe.
Co do cenników- nie wiem, ale wystarczy chyba zadzwonić na oddział położniczy.
Polecam także ranking szpitali publikowany co roku przez fundację "Rodzic po ludzku" na Nowolipiu.
Pozdrawiam ciepło

Dziewczyny a ja ciągle o Żelaznej:-) Słyszałam, że jest tam 7 sal porodowych jednoosobowych i 1 2osobowa. Chciałam wykupić sobie salę jednoosobową, ale skoro tam właściwie nie ma innych, to czy jest sens inwestować w to kasę? A może te płatne różnią się czymś od bezpłatnych? Może lepiej zapłacić za położną? Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Termin się zbliża wielkimi krokami:-)

Wiesz co to zależy. Ja wolałabym zapłacić za położną a nie za salę. Na Żelaznej często bywa tak że masz zapłacone za salę ale niestety nie ma ich wolnych (bo akurat ktoś został, czy np. jest dużo rodzących) - wydaje mi się że zainwestowanie w położną (w szczególności jeśli to twoje pierwsze dziecko) jest lepszym wyjściem.... No chyba że chcesz mieć (jest to dla ciebie b. ważne) osobną salę - czyli spokój i ciszę a / i położną

reklama
Stopi - post wyżej przeczytałam od deski do deski. Teraz to nawet ja zaczęłam się zastanawiać nad tym szczepieniem ... No i przykro mi bardzo, że twojej małej nie porafili dobrze leczyć. I tylko mam nadzieję ze wychodzicie juz na prostą :happy2:

Co do Orłowskiego - trafilam tam na chirurgię z ropniem piersi - mam jak najlepsza opinie o oddziale i chirurgu który mnie operowal. Polecę każdemu.

Mój synek był napewno zaszczepiony bo widziałam przez szybę . Bo wołali dziećmi

Do góry