reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

dziękuję za odpowiedź! a kto Ci robił cc? i powiedz jak to wygląda? przyjezdzasz w ustalonym terminie, a co sie dzieje jak porod zaczyna się przed tym czasem?
sorki ze marudze, ale mam stresa;-)

Są tam też pediatrzy? czy dzieciom robią wszystkie badania tak jak w państwowym szpitalu?

kasiulec przepraszam, że dopiero teraz Ci odpisuję, ale przy dzidzi i dwóch psiakach czas to pojęcie względne ...
Mój zespół na cc był super :-) w skład jego wchodził dr.Ostaszewski anestezjologdr.Pazio ginekolog i jeszcze jeden pan doktor którego niestety nazwiska nie poznałam a cudownie mnie pozszywał jak to się mawia wykonał koronkową robotę :-):-):-) Pediatrą Roksanki z Iatrosu jest dr.Sugocki masz tam pełen personel niezbędny dla dzidziuni :-):-):-) Co do umawiania się na sam zabieg ja byłam za pierwszym razem w 5 miesiącu następną wizytę na potwierdzenie terminu miałam jak dobrze pamiętam w 36 tygodniu. Jeżeli coś zaczyna się wcześniej dziać masz numer telefonu do swojego wybranego lekarza i dzwonisz :tak:Badania i pierwsze szczepienia dzidziuni masz robione w ramach opłaty za zabieg jedyne co musisz potem zrobić sama to badanie przesiewowe słuchu :tak:
No coż już się napisałam ;-) Roksanka wzywa mamusię :-) Życzę Ci słoneczko tak samo miłych wspomnień jakie ja mam :-) To najlepiej wydane pieniażki w mojm życiu :-) Jak usłyszysz o paciętce z końca lipca która już w dzień cc ganiała po klinice będzie wiadomo że to ja :-):-):-) buziaczki :-)

reklama
Gaguniu, niestety nie jestem z Bialoleki lecz ze Srodmiescia, ale jesli chodzi o badanie USG to mozna je zrobic praktycznie wszedzie. Dziwi mnie, ze nic nie znalazlas.Ja moge Ci polecic jedno miejsce w Centrum- na Warynskiego, robia tam przerozne badania, rentgeny, usg i uwazam, ze jest stosunkowo niedrogo.

Dziekuje Suri za info. Mam abonament w luxmedzie, ale ciezko tam trafic jakiegos normalnego lekarza, badania hormonalne tez sobie sama robie... :baffled: zwykle usg kosztuje 110 zl, a w pultusku np. za cala wizyte z usg place 80 zl, samo usg 50 :baffled: w czwartek jesli nie dostane @ (dzis juz 37 dc...) jade na wizyte do pultuska... Ale temat o specjaliscie od PCO w Wawie badz okolicach jak najbardziej podtrzymuje.

ja zdecydowałam się na szpital Bródnowski. Słyszałam i czytałam wiele dobrych opinii na jego temat. Opiekę podobnież mają dobrą i nie męczą rodzących. Znieczulenie i poród rodzinny za darmo bez problemu. Wiadomo warunki są średnie ale to przecież nie hotel.

hej Fredka ja tez obstawiam bródnowski. Mieszkam obok. A widzę też że termin mamy zbliżony. Może będziemy krzyczały obok siebie;-)

hihihi:) Dr Ostaszewski mówił że niektóre pacjentki to już niexle chodzą po kilku godzinach od cc:-)Byłam juz w klinice na taiej wstępnej wizycie, teraz oby do 36 tygodnia przetrwać:-)ślicznie dziękuje za informacje!

Dziewczyny a ja ciągle o Żelaznej:-) Słyszałam, że jest tam 7 sal porodowych jednoosobowych i 1 2osobowa. Chciałam wykupić sobie salę jednoosobową, ale skoro tam właściwie nie ma innych, to czy jest sens inwestować w to kasę? A może te płatne różnią się czymś od bezpłatnych? Może lepiej zapłacić za położną? Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Termin się zbliża wielkimi krokami:-)

A czy któraś moze mi coś powiedziec o szputalu Dzieciątka Jezus przy Starynkiewcza? nigdzie nei mogę znaleźć żadnych informacji na temat warunków i opłat

Na Starynkiewicza rodziła w październiku ubr moja znajoma.
Była zadowolona. Szpital ma bardzo dobrą kadrę medyczną i oddział patologii ciąży.
Personel jest oficjalny, taki trochę jak z poprzedniej epoki ale za to fachowy.
Warunki sanitarno- higieniczne dostateczne, trzeba miec ze sobą środki higieny osobistej, udostępniana jest tylko lignina.
Poród prowadzony tradycyjnie, bez możliwosci wyboru pozycji do rodzenia (pozycja narzucona przez personel- na plecach), nacięcie krocza u pierworódek obowiązkowe.
Co do cenników- nie wiem, ale wystarczy chyba zadzwonić na oddział położniczy.
Polecam także ranking szpitali publikowany co roku przez fundację "Rodzic po ludzku" na Nowolipiu.
Pozdrawiam ciepło

Dziewczyny a ja ciągle o Żelaznej:-) Słyszałam, że jest tam 7 sal porodowych jednoosobowych i 1 2osobowa. Chciałam wykupić sobie salę jednoosobową, ale skoro tam właściwie nie ma innych, to czy jest sens inwestować w to kasę? A może te płatne różnią się czymś od bezpłatnych? Może lepiej zapłacić za położną? Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Termin się zbliża wielkimi krokami:-)

Wiesz co to zależy. Ja wolałabym zapłacić za położną a nie za salę. Na Żelaznej często bywa tak że masz zapłacone za salę ale niestety nie ma ich wolnych (bo akurat ktoś został, czy np. jest dużo rodzących) - wydaje mi się że zainwestowanie w położną (w szczególności jeśli to twoje pierwsze dziecko) jest lepszym wyjściem.... No chyba że chcesz mieć (jest to dla ciebie b. ważne) osobną salę - czyli spokój i ciszę a / i położną

reklama
Stopi - post wyżej przeczytałam od deski do deski. Teraz to nawet ja zaczęłam się zastanawiać nad tym szczepieniem ... No i przykro mi bardzo, że twojej małej nie porafili dobrze leczyć. I tylko mam nadzieję ze wychodzicie juz na prostą :happy2:

Co do Orłowskiego - trafilam tam na chirurgię z ropniem piersi - mam jak najlepsza opinie o oddziale i chirurgu który mnie operowal. Polecę każdemu.

Mój synek był napewno zaszczepiony bo widziałam przez szybę . Bo wołali dziećmi

Do góry