reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

Polecam każdej przyszłej mamusi rodzić na Raciborskiej:) Opieka wspaniała, miałam mieć poród rodzinny jednak mąż nie zdążył na czas, ktoś tu pisał że jak rodząca jest sama to nie zajmują się nią należycie. Ja tego nie potwierdzam! Z czystym sumieniem polecam, super położne- do rany przyłóż:) Bałam się trafić na dr Kurosada, naczytałam się negatywnych opinii o nim a jednak żadna z nich się nie potwierdziła. Widocznie wszystko zależy od jego humoru. Ja akurat nie miałam zbyt ciekawej sytuacji po porodzie- duży krwotok, ostry spadek ciśnienia, czyszczenie i zszywanie- i to on każdego poganiał bo "pacjentka cierpi".. Jak się już unormowała sytuacja to przychodził kilkakrotnie i pytał jak się czuję i czy czegoś mi nie trzeba... Jak dla mnie to i on zasługuje na dobre słowo...
Co do opłat- ZA NIC NIE PŁACIŁAM, a miałam podane znieczulenie..
Wypis dziecka był po 2 dobach, więc wyszłyśmy do domu, nie leżąc zbędnie na oddziale.. Mała zdrowiutka i to najważniejsze:)

Cieszę się że jestes zadowolona:)

reklama
Moja siostra rodziła tam w maju 2007. Rewelacja. Wcześniej była jedynie na 2 prywatnych wizytach u dr Ślęczki. Ja już wtedy stwierdziłam, że choćbym miała płacić 100% za poród tam to wole im zapłacić oficjalnie niż dać w łapę w szpitalu państwowym, gdzie i tak mnie ojeją.
Jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży więc termin wypada mi na początek lipca a to dość "tłoczna" pora ale mój wybór jest jeden Łubionowa. Warunkiem jest jedynie donoszenie ciąży do chyna 36 tygodnia

Witajcie Dziewczyny.
Mam ogromna prośbę do tych, które juz rodziły na Raciborskiej - którą położną polecacie??
Słyszałam o p. Małgosi Polak i p. Magdzie Kot.
Czy wiecie cos o nich jakie są, itp.
Barzdo prosze o odp.

Witam,
Ja mam jedno pytanie odnośnie Łubinowej. Czy każda ciężarówka odwiedzająca lekarza dyżurującego tam jest przyjmowana na odział? Chodzi mi o zagrożenie przedwczesnego porodu przez skracająca się szyjkę macicy. Czy klinika posiada inkubatory i sprzęt wspomgający dla noworodków?

Nie wiem dlaczego tak się zachwycacie Łubinową. Oni są tylko przygotowani na standardowy bezproblemowy poród. W przypadku jakichkolwiek komplikacji przy porodzie - jest duży problem, nie wspomnę już o wcześniakach. Nie mają zaplecza OIOM ani zespołu reanimacyjnego dla mluchów. Ok niby mają kontrakt z Ligotą ale uwieżcie mi że przy porodzie parę sekund moze sprawić że Wasze dziecko bedzie niedotlenione a konsekwencje tego sa często przykre a wręcz nie do przewidzenia - ale gdyby odrazu była specjalistyczna opieka i sprzęt to nie trzeba było by się martwić, nie wspomnę tu o tragicznych przypadkach - śmierci.
MAMY PRZYSZŁE PROSZĘ BADZCIE ROZSĄDNE - przecież to chodzi o zdrowie i życie Waszych dzieci, kierujcie się rozumem przy wyborze szpitala - najlepiej szpitala który jest przygotowany na każdą ewentualność : BYTOM, LIGOTA ( osobiście nie polecam ), RUDA Śl, TYCHY, JASTRZĘBIE , ZABRZE.
Warunki w tych szpitalach są ok, lekarze na poziomie i naprawdę specjaliści no i przygotowani na każdą ewentualność , każde utrudnienie itp.
MAMY PROSZĘ WAS BŁAGAM KIERUJCIE SIĘ ROZUMEM PRZY WYBORZE SZPITALA - w tym przypadku prywatne nie jest lepsze. AAAAAA i jeszcze jedno KAŻDA CIĄŻA nawet ta SUPER PRZEBIEGAJĄCA może się skończyć komplikacjami przy porodzie, w szpitalu który ma sprzęt i opiekę dziecko i mama ma 90%szans na wyjscie z komplikacji bez szwanku, natomiast na ŁUBINOWEJ dziecko ma 50% szans a przewóz - transport dziecka do najbliższego szpitala to właśnie te parę chwil które mogą mieć odniesienie w rozwoju

dziecka w przyszłości nie mówiąc już o tym że poprostu może nie przyżyć.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i życzę zdrowia.

Cóż, ja rodziłam w szpitalu w Bogucicach Zakonu Bonifratrów i poza samym budynkiem, który do nowych nie należy to jednak nie miałam na co narzekać. Sprzęt na oddziale mają nowy, łóżka z pościelą też nowe, a personel jak dla mnie super. Fakt że siostry nie były przy mnie non stop, ale wystarczyło poprosić o coś a zawsze spotkałam się z maksymalnym zainteresowaniem i uśmiechem,a od czasu do czasu same zaglądały spytać czy czegoś nie potrzebuje i czy z maleństwem OK. Noworodki też miały świetną opiekę, nawet o 3 w nocy :-). Naprawde gorąco polecam ten szpital.

A czy twoim zdaniem jakiś zagłębiowski szpital ma dobry sprzęt na ratowanie noworodków? Odpowiem Ci: NIE. I tak dziecko przewożą do Katowic. A jest duzo dalej niż z Łubinowej, więc i tak wychodzi na jedno prawda?

chcialam sie dowiedziec jak tam wizyta wtym szpitalu? ja rowniez bede tam dluzszy okres w klinice znajomy meza byl tam zdzieckiem i zostawili tam 40.tys za to zeby porzadnie zadbali o zdrowie ich dziecka jestem tym przerazona

Witam
Ja również bardzo polecam Szpital w Bogucicach rodziłam 13.12.2009 warunki w szpitalu dobre położne rewelacyjne szczególnie polecam P. Mariolę, która pomagała mi rodzić, poród trwał 10 godzin, ale dzięki wspaniałej opiece i pomocy ze strony personelu poród wspominam dobrze. Poród miałam rodzinny tzn. mąż cały czas był przy mnie i uważam, że była to najlepsza decyzja na świecie. Wsparcie osób z otoczenia w czasie porodu jest bardzo ważne. Powodzenia wszystkim oczekującym

reklama
Ja właśnie dwa tygodnie temu wróciłam do domu z maleństwem ze Szpitala w K-cach na Łubinowej. Jestem bardzo zadowolona. Co prawda miałam planowaną cesarkę ( i operacja czy zabieg jak kto woli do przyjemnych nie należy ) wszystko odbyło się szybko, sprawnie, bez zbędnych ceremonii. A teraz kilka szczegółów - za pobyt w szpitalu nic nie płaciłam. To co mnie kosztowało to wizyty co 5 tygodni u lekarza pracującego w tym szpitalu ( mój wybór dr K.Koza - wizyt a 120zł. ) przez 9 miesięcy ciąży. Do szpitala miałąm się zgłosić wieczorem dzień przed planowaną cesarką. Tydzień wcześniej byłam tam na konsultacji z anestezjologiem i badaniach w kierunku wyboru formy znieczulenia. Leżałam na 2 osobowej sali - wszędzie czyściusieńko - sterowane pilotem łózeczka ( co jak dla mnie po cesarce świetna sprawa, zwłaszcza jak sie człowiek sam nie umie podnieść !!!! ) super czyściutka łazienka na sali do dyspozycji, telewizor bez ograniczeń na sali, przewijak - czułam się jak w domu.To co dla mnie dość istotne - ograniczona możliwość osób odwiedzających - komfort, ze dużo ludzi nie pałęta sie po sali jak np. wstajesz 2 czy 3 raz siku z cewnikiem i podkładem w łapie :) i możliwość ze po cesarce dzieciątko przez 2 noce jednak jest na noworodkach a nie z matką, która i tak za dużo przy tym dziecko nie umie zrobić ( szczególnie w pierwszych 12 godzinach po cc ) Obsługa bardzo fajna - bardzo uprzejme położne. Duży plusik ode mnie za ogromną pomoc w przystawianiu dziecka do piersi...na każde zawołanie !!! Słyszałam też jak podchodził lekarz do jednej z rodzących na samej porodówce ( było dośc dużo cesarek w tym dniu i przed samą operacją z ktg korzystałam na porodówce ) bardzo spokojnie, pomagał prawidłowo ułożyć nogi żeby było jej lżej - naprawdę ukłon dla lekarza i położnych. Jak dla mnie szpital jest super - szkoda ze nie maja oddziału noworodkowego z prawdziwego zdarzenia.

Do góry