reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

reklama
ale to co innego niz położniczy. Zreszta uwierz...będziesz się cieszyć z określonego czasu odwiedzin. To tylko 3 doby, w zależności kiedy urodzisz. Będziesz miała dzieciątko tylko dla siebie, to było cudowne, a gdy przychodził dumny tatuś zaraz na ręce je brał:)

Witam, szukam najświeższych informacji o porodzie w szpitalu na Raciborskiej... Przeczytałam wszystkie opinie zamieszczone tutaj ale chciałabym wiedzieć jak tam jest obecnie... Co zabrać z domu dla maluszka? Czy za coś trzeba płacić i jeśli tak to ile?:) Z góry dziękuję za informacje...

ale to co innego niz położniczy. Zreszta uwierz...będziesz się cieszyć z określonego czasu odwiedzin. To tylko 3 doby, w zależności kiedy urodzisz. Będziesz miała dzieciątko tylko dla siebie, to było cudowne, a gdy przychodził dumny tatuś zaraz na ręce je brał:)

Z pewnością masz rację:happy:. Mój mąż jest tylko niepocieszony, myślał że będzie mógł być ze mną dłużej. Przedstawiłam mu argumenty i chyba zrozumiał:tak:. Przecież jak pisałaś to tylko 3 doby;-).Potem już będzie nas miał w domciu przez 24h:tak:

Witam, szukam najświeższych informacji o porodzie w szpitalu na Raciborskiej... Przeczytałam wszystkie opinie zamieszczone tutaj ale chciałabym wiedzieć jak tam jest obecnie... Co zabrać z domu dla maluszka? Czy za coś trzeba płacić i jeśli tak to ile?:) Z góry dziękuję za informacje...

Ja nic nie płaciłam bo chodziłam do lekarza z tego szpitala i to on mną się zajmował. Ale słyszałam, że można sobie wybrać położna i jej zapłacić. Tak miała koleżanka z sali. Po prostu idziesz w czasie ciąży na oddział pogadać z położną (polecam położna Buczyńską) i wtedy jak zaczynasz rodzić dzwonisz do niej i ona o każdej porze zjawia się w szpitalu i się Tobą zajmuje. To znaczy taka prywatna położna. Koszt nie wiem...

Co do zabrania do szpitala do podpaski poporodowe belli 3 szt, podkłady na łóżko jedna paczka, woda do picia, paczka pampersów 43 szt dla dziecka plus nawilżające chusteczki. Ciuszków nie trzeba bo dają położne.Tylko na wyjście sobie weź dla dzidzi.

Co do znieczulenia zewnątrzoponowego jest bezpłatne. @ tyg przed planowanym terminem porodu zgłaszasz się do anestezjologa na konsultacje z aktualnymi wynikami krzepnięcia (irr, płytki krwi, PT) oraz ORYGINALNĄ GRUPĄ KRWI.
Znieczulenie moga Ci dać jak masz 4-5 cm rozwarcia (nie mniej i nie więcej). Gdy przyjedziesz i będziesz miała więcej nie dostaniesz znieczulenia.

Ja nic nie płaciłam bo chodziłam do lekarza z tego szpitala i to on mną się zajmował. Ale słyszałam, że można sobie wybrać położna i jej zapłacić. Tak miała koleżanka z sali. Po prostu idziesz w czasie ciąży na oddział pogadać z położną (polecam położna Buczyńską) i wtedy jak zaczynasz rodzić dzwonisz do niej i ona o każdej porze zjawia się w szpitalu i się Tobą zajmuje. To znaczy taka prywatna położna. Koszt nie wiem...

Co do zabrania do szpitala do podpaski poporodowe belli 3 szt, podkłady na łóżko jedna paczka, woda do picia, paczka pampersów 43 szt dla dziecka plus nawilżające chusteczki. Ciuszków nie trzeba bo dają położne.Tylko na wyjście sobie weź dla dzidzi.

Co do znieczulenia zewnątrzoponowego jest bezpłatne. @ tyg przed planowanym terminem porodu zgłaszasz się do anestezjologa na konsultacje z aktualnymi wynikami krzepnięcia (irr, płytki krwi, PT) oraz ORYGINALNĄ GRUPĄ KRWI.
Znieczulenie moga Ci dać jak masz 4-5 cm rozwarcia (nie mniej i nie więcej). Gdy przyjedziesz i będziesz miała więcej nie dostaniesz znieczulenia.

willsonka dziękuję za odpowiedź:) Bardzo mi pomogłaś... Jestem troszkę spokojniejsza, no i mogę przepakować torbę, bo pakując ją nie wiedziałam że nie trzeba mieć wszystkiego dla maleństwa:]
Mnie również prowadzi lekarz tam pracujący ale póki co do 6-ego Go nie będzie, nad położną się jeszcze zastanowię, najwyżej na miejscu będziemy z mężem kombinować:-)
Konsultacje już zaliczone, zgodę na poród rodzinny dostałam (bo nie chodziłam do szkoły rodzenia) więc chyba pozostaje tylko czekać... jeszcze raz dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

jewoneczka- Trzymam kciuki za szybki przebieg porodu. Jak tylko będziesz mogła to koniecznie zdaj relację. Każda informacja dot. szpitala na Raciborskiej będzie mi przydatna:tak:

Dziękuję moniat84
Pewnie że dam znać najszybciej jak to będzie możliwe:) Wiem jak przydatne są takie opinie, sama ich się trochę naszukałam i naczytałam, większość pozytywnych.. Mam nadzieję że wybór szpitala trafny:-) Zobaczymy...

Ja rodziłam na Raciborskiej. I chętnie podzielę się swoimi odczuciami. Radzę mieć poród rodzinny. Ja nie miałam i położna mnie zostawiła na 4h samą zwijającą się z bólu. A przy porodzie rodzinnym cały czas była. Potem po kilku godzinach zmieniła się położna. Polecam panią Alinkę(nie wiem jak nazwisko). Młoda,bardzo ciepła, profesjonalna osoba:)Dzięki niej poród nie wspominam źle. Jeśli chodzi o lekarzy? Troszkę tam leżałam i nie powiem złego słowa na prawie żadnego. Ordynator świetny człowiek. Pozostali też dość dobrzy lekarze. Oprócz człowieka,który mnie przyjmował i był przy porodzie. Ostrzegam przed dr Kurosadem. Nie chcę za bardzo opisywac moich doświadczeń. Byłam sporo po terminie, lekarz ten zlecił usg- i stwierdził,ze wody mam czyste. Nie za bardzo kwapił się by mi pomóc.Okazało się,ze były zielone. Dziecko źle oczyszczono. I mały miał infekcje. Tydzień był na OIOMIE. Na szczęscie teraz zdrów jak rybka.
Mimo wszystko polecam ten szpital. Miałam pecha jesli chodzi o lekarza.
dodaje linka z opinią o tym człowieku.
Jacek Kurosad | Dobry Lekarz.Info - opinie o lekarzach

reklama
Polecam każdej przyszłej mamusi rodzić na Raciborskiej:) Opieka wspaniała, miałam mieć poród rodzinny jednak mąż nie zdążył na czas, ktoś tu pisał że jak rodząca jest sama to nie zajmują się nią należycie. Ja tego nie potwierdzam! Z czystym sumieniem polecam, super położne- do rany przyłóż:) Bałam się trafić na dr Kurosada, naczytałam się negatywnych opinii o nim a jednak żadna z nich się nie potwierdziła. Widocznie wszystko zależy od jego humoru. Ja akurat nie miałam zbyt ciekawej sytuacji po porodzie- duży krwotok, ostry spadek ciśnienia, czyszczenie i zszywanie- i to on każdego poganiał bo "pacjentka cierpi".. Jak się już unormowała sytuacja to przychodził kilkakrotnie i pytał jak się czuję i czy czegoś mi nie trzeba... Jak dla mnie to i on zasługuje na dobre słowo...
Co do opłat- ZA NIC NIE PŁACIŁAM, a miałam podane znieczulenie..
Wypis dziecka był po 2 dobach, więc wyszłyśmy do domu, nie leżąc zbędnie na oddziale.. Mała zdrowiutka i to najważniejsze:)

Do góry