moniat84
Fanka BB :)
chyba od 15 do 19..o ile dobrze pamiętam. A w innych szpitalach jest inaczej?
Nie wiem jak jest na odzdziałach położniczych, ale pamiętam, że jak moja mama była w szpitalu to siedzieliśmy czasem u niej do godz. 22;-).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chyba od 15 do 19..o ile dobrze pamiętam. A w innych szpitalach jest inaczej?
ale to co innego niz położniczy. Zreszta uwierz...będziesz się cieszyć z określonego czasu odwiedzin. To tylko 3 doby, w zależności kiedy urodzisz. Będziesz miała dzieciątko tylko dla siebie, to było cudowne, a gdy przychodził dumny tatuś zaraz na ręce je brał
Witam, szukam najświeższych informacji o porodzie w szpitalu na Raciborskiej... Przeczytałam wszystkie opinie zamieszczone tutaj ale chciałabym wiedzieć jak tam jest obecnie... Co zabrać z domu dla maluszka? Czy za coś trzeba płacić i jeśli tak to ile? Z góry dziękuję za informacje...
Ja nic nie płaciłam bo chodziłam do lekarza z tego szpitala i to on mną się zajmował. Ale słyszałam, że można sobie wybrać położna i jej zapłacić. Tak miała koleżanka z sali. Po prostu idziesz w czasie ciąży na oddział pogadać z położną (polecam położna Buczyńską) i wtedy jak zaczynasz rodzić dzwonisz do niej i ona o każdej porze zjawia się w szpitalu i się Tobą zajmuje. To znaczy taka prywatna położna. Koszt nie wiem...
Co do zabrania do szpitala do podpaski poporodowe belli 3 szt, podkłady na łóżko jedna paczka, woda do picia, paczka pampersów 43 szt dla dziecka plus nawilżające chusteczki. Ciuszków nie trzeba bo dają położne.Tylko na wyjście sobie weź dla dzidzi.
Co do znieczulenia zewnątrzoponowego jest bezpłatne. @ tyg przed planowanym terminem porodu zgłaszasz się do anestezjologa na konsultacje z aktualnymi wynikami krzepnięcia (irr, płytki krwi, PT) oraz ORYGINALNĄ GRUPĄ KRWI.
Znieczulenie moga Ci dać jak masz 4-5 cm rozwarcia (nie mniej i nie więcej). Gdy przyjedziesz i będziesz miała więcej nie dostaniesz znieczulenia.
jewoneczka- Trzymam kciuki za szybki przebieg porodu. Jak tylko będziesz mogła to koniecznie zdaj relację. Każda informacja dot. szpitala na Raciborskiej będzie mi przydatna