reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

Myślę ze na medyków jest jeszcze jedna sprawa na "-" o której nikt nie wspomniał - STUDENCI !!!!!!!!!!!!! Kobieta ma prawo odmówić, aby nie byłą badana przez studenta medycy - wiem i rozumiem ze muszą oni sie gdzieś i na kimś uczyć. Ja w momencie przyjmowania do szpitala dostała kartę wpisowa do uzupełnienia, na której było już zaznaczone parafką przez kogoś ze niby wyrażam zgodę na obecnośc i badania studnetów... przekreśliłam to i poniżej drukowanymi wpisałam ze nie wyrazam zgody i sie podpisałam. I tak przez te półtorej miesiąca studenci byli, badali...Nie wytrzymałam i na porodówce powiedział ze mieli dosyc czasu na mnie sie uczyć ale teraz mówię stanowczo dość i chociaż teraz niech mi daja spokój, poparł mnie mój kochany mąz który powtórzył ze wyraziłam sie jasno, ze wystarczająco juz cierpie i maja mnie zostawić w spokoju...niech mi pozwolą w spokoju urodzić....dr Krauze odpowiedziła..."ze klinika nie jest dla pacejntów...klinika jest tylko dla studentów...a pacjenci sa dodatkiem...wiec niestety niezgodze sie z opiniami ze lekarze z Ligoty maja poczucie humoru - maja ale bardzo specyficzne....!!!!!!!!

reklama
Nie jest tak strasznie źle...ale takie sytaucje sa i beda miały miejsce.Poród nie jest niczym przyjemnym i najlepiej sie na to patrzy z perspektywy czasu...Ja mam porónanie z Chorzowem dlatego uważam ze na Ligocie nie jest najgorzej...ile nas kobiet tyle rożnych sytuacji, oczekiwań, doświadczeń i zdań...sama nie wiem ...zastanawiamy sie nad powiekszeniem rodziny i ciezko mysle co zrobic i do jakiego lekarza isć...jaki szpital wybrać...Na ligocie teraz bede madrzjsza i juz wiem jak sie zachować do kogo isc...nowy inny szpital ...zawsze jest niewiadomą...

A czy któraś z Was rodziła może w Świętochłowicach, chciałąbym poznać opinie i ewentualne porady do kogo iść, gdzie gabinet,ile wizyta jakis numer telefonu moze...

Tylko ze to nie są studenci ze specjalizacji gin-położ- to ogól, który jeszcze nie wie czy wogóle skończy medycyne - wiekszosć z nich stała, sie głupio uśmiechała, komentowała...pocichu ...tylko jedna z dziewczyn przyszłą i pomogła mi np.wstać z fotela czy podawała picie...ale ona właśnie jak ja zapyatałam była juz po studiach zaczynała 1 rok specjalizacji i chicała byc ginem...

ja własnie wyczytałam że porod jest refrundowany z NFZ ale trzeba sie zapisac na wizyte 3-4 tyg przed porodem- wizyta 100zł no ale chyba sie tam sama wybiore i zobacze jak tam wyglada.pozdrawiam. jak macie jakies informacje to bardzo poprosze.

reklama
Hey dziweczyny ja za to mam inne pytanie... W czwartek sie dowiedzialam ze moj lekarz prowadzoncy nie podpisal umowy z przychodznia i teraz bedzie przyjmowal tylko prywatnie w sosnowcu, nie stety nie stac mnie na to zeby placic za prywatne wizyty, a dwa sosnowiec to jednak zadaleko...
I chcialam zapytac czy mozecie mi polecic jakiegos ginekologa. Wiem ze dobry jest dr Światła (ale nie wiem czy syn czy ojciec) - jednak nie mam pojecia czy przyjmuje on państwowo.

Do góry