reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale , lekarze, położne w KATOWICACH

Myślę ze na medyków jest jeszcze jedna sprawa na "-" o której nikt nie wspomniał - STUDENCI !!!!!!!!!!!!! Kobieta ma prawo odmówić, aby nie byłą badana przez studenta medycy - wiem i rozumiem ze muszą oni sie gdzieś i na kimś uczyć. Ja w momencie przyjmowania do szpitala dostała kartę wpisowa do uzupełnienia, na której było już zaznaczone parafką przez kogoś ze niby wyrażam zgodę na obecnośc i badania studnetów... przekreśliłam to i poniżej drukowanymi wpisałam ze nie wyrazam zgody i sie podpisałam. I tak przez te półtorej miesiąca studenci byli, badali...Nie wytrzymałam i na porodówce powiedział ze mieli dosyc czasu na mnie sie uczyć ale teraz mówię stanowczo dość i chociaż teraz niech mi daja spokój, poparł mnie mój kochany mąz który powtórzył ze wyraziłam sie jasno, ze wystarczająco juz cierpie i maja mnie zostawić w spokoju...niech mi pozwolą w spokoju urodzić....dr Krauze odpowiedziła..."ze klinika nie jest dla pacejntów...klinika jest tylko dla studentów...a pacjenci sa dodatkiem...wiec niestety niezgodze sie z opiniami ze lekarze z Ligoty maja poczucie humoru - maja ale bardzo specyficzne....!!!!!!!!

reklama
Nie jest tak strasznie źle...ale takie sytaucje sa i beda miały miejsce.Poród nie jest niczym przyjemnym i najlepiej sie na to patrzy z perspektywy czasu...Ja mam porónanie z Chorzowem dlatego uważam ze na Ligocie nie jest najgorzej...ile nas kobiet tyle rożnych sytuacji, oczekiwań, doświadczeń i zdań...sama nie wiem ...zastanawiamy sie nad powiekszeniem rodziny i ciezko mysle co zrobic i do jakiego lekarza isć...jaki szpital wybrać...Na ligocie teraz bede madrzjsza i juz wiem jak sie zachować do kogo isc...nowy inny szpital ...zawsze jest niewiadomą...

A czy któraś z Was rodziła może w Świętochłowicach, chciałąbym poznać opinie i ewentualne porady do kogo iść, gdzie gabinet,ile wizyta jakis numer telefonu moze...

Tylko ze to nie są studenci ze specjalizacji gin-położ- to ogól, który jeszcze nie wie czy wogóle skończy medycyne - wiekszosć z nich stała, sie głupio uśmiechała, komentowała...pocichu ...tylko jedna z dziewczyn przyszłą i pomogła mi np.wstać z fotela czy podawała picie...ale ona właśnie jak ja zapyatałam była juz po studiach zaczynała 1 rok specjalizacji i chicała byc ginem...

ja własnie wyczytałam że porod jest refrundowany z NFZ ale trzeba sie zapisac na wizyte 3-4 tyg przed porodem- wizyta 100zł no ale chyba sie tam sama wybiore i zobacze jak tam wyglada.pozdrawiam. jak macie jakies informacje to bardzo poprosze.

reklama
Hey dziweczyny ja za to mam inne pytanie... W czwartek sie dowiedzialam ze moj lekarz prowadzoncy nie podpisal umowy z przychodznia i teraz bedzie przyjmowal tylko prywatnie w sosnowcu, nie stety nie stac mnie na to zeby placic za prywatne wizyty, a dwa sosnowiec to jednak zadaleko...
I chcialam zapytac czy mozecie mi polecic jakiegos ginekologa. Wiem ze dobry jest dr Światła (ale nie wiem czy syn czy ojciec) - jednak nie mam pojecia czy przyjmuje on państwowo.

Do góry