Witam Koleżanki,
polecam z serca klinikę na Łubinowej. Od stycznia tego roku wizyty u dr. Ślęczki zdrożały - koszt wizyty to 150 PLN. Ale lekarz jest wart tych pieniędzy - miły, kompetentny, poświęca pacjentce tyle czasu ile potrzebuje. Zleca wszystkie konieczne badania, za które się nie płaci, bo mają umowę z laboratorium FRYDA (ale jak ktoś jest spoza Katowic, to bez sensu jechać do Frydy). Przy każdej wizycie waży i mierzy dzidzię via USG. Ponadto ma ogromne poczucie humoru, co jest plusem dla matek, które panikują, bo np. przez godzinę dziecko im się nie ruszało w łonie. Kiedy go o to spytałam, to powiedział, że gdyby każda ciężarna leciała do lekarza, kiedy przez godzinę nie czuje ruchów dziecka to on miałby kolejkę jak od gabinetu do Tesco.
Jeśli nie ma akurat porodu to można wejść na oddział, porozmawiać z położną i obejrzeć porodówkę. Personel jest bardzo miły i pomocny, toalety dla pacjentów czyściutkie i pachnące. Recepcja jak w hotelu i w ogóle nie czuć zapachu szpitala.
Ponadto lekarz podaje swoją komórkę, na wizytę można przyjść też w niedzielę.
Z tego co dr Ślęczka mi powiedział, aby u nich rodzić trzeba być u nich prowadzonych przez min. 16 tygodni ciąży. Więc nawet jak któraś z Was jest w połowie II trymestru to jeszcze się załapie
Ja jestem z Gliwic i dojeżdżam tam na wizyty, spokojnie da się dojechać do porodu - trasa od Mikołowa bardzo prosta. Minusem jest mały parking, ale przecież można też zaparkować na ulicy
Polecam gorąco