reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

reklama
Słyszałam, że można sobie "załatwić" prywatną położną przy porodzie. Mam zamiar rodzić w Matce Polce, znacie może taką położną lub wiecie do kogo powinnam się z tym zwrócić?

witam

ja rodzilam 2 lipca w CZMP, mialam cesarskie ciecie po 12 h porodu,
niewiem jak w innych szpitalach ale tu sa plusy i minusy
maz byl przy porodzie praktycznie do operacji , badali mnie lekarz i polozna ale nie przy swiadkach , calkiem mile osoby :tak:, na poczatku niemialam pokarmu ale dziecko bylo karmione sztucznie , niemieli zadnych pretensji co do tego, mimo ze lezalam w okresie strajku obsluga niewyzywala sie na mnie za to , polozne na nowordkowym mile mlode dziewczyny , dostalam znieczulenie jak poprosilam
a teraz kilka minusow :-(- niebylo sali do porodu rodzinnego salka 2 osobowa ,
musialam lezec przypieta do dwoch aparatow niemoglam sie naet na bok przewrocic bo niedzialaly te cale aparaty :crazy:, dzieci leza na innym oddziale i trzeba chodzic do nich na karmienie co 3 h co po cesarce jest strasznie meczace

jedyne co slyszalam w innych szpitalach jest kiepskie to to ze niechca karmic dzieci sztucznie, w takim przypadku moj Oluś chyba by kiepsko skonczyl bo pokarm dostalam w 6 dobie po porodzie i to niezaduzo :baffled::hmm:

podrawiam wszystkie mamy te przyszle tez :-)

witam

ja rodzilam 2 lipca w CZMP, mialam cesarskie ciecie po 12 h porodu,
niewiem jak w innych szpitalach ale tu sa plusy i minusy
maz byl przy porodzie praktycznie do operacji , badali mnie lekarz i polozna ale nie przy swiadkach , calkiem mile osoby :tak:, na poczatku niemialam pokarmu ale dziecko bylo karmione sztucznie , niemieli zadnych pretensji co do tego, mimo ze lezalam w okresie strajku obsluga niewyzywala sie na mnie za to , polozne na nowordkowym mile mlode dziewczyny , dostalam znieczulenie jak poprosilam
a teraz kilka minusow :-(- niebylo sali do porodu rodzinnego salka 2 osobowa ,
musialam lezec przypieta do dwoch aparatow niemoglam sie naet na bok przewrocic bo niedzialaly te cale aparaty :crazy:, dzieci leza na innym oddziale i trzeba chodzic do nich na karmienie co 3 h co po cesarce jest strasznie meczace

jedyne co slyszalam w innych szpitalach jest kiepskie to to ze niechca karmic dzieci sztucznie, w takim przypadku moj Oluś chyba by kiepsko skonczyl bo pokarm dostalam w 6 dobie po porodzie i to niezaduzo :baffled::hmm:

podrawiam wszystkie mamy te przyszle tez :-)

Pozwole sobie nie zgodzić sie z Tobą co do tego ze w innych szpitalach dzieci nie karmia butlą ..ja miałam cesarke w Madurowiczu i pokarm dostalam w 3 dobie ...a mój synek nie chciał ssać .. i był karmiony mleczkiem z butelki dopóki nie "nauczył sie ssac"

Generalnie panie połozne pytają czy nakarmic z butli...

potwierdzam co pisze Karolina
rodzilam w madurowiczy przez csarskie ciecie bez zadnych doplat maz uczestniczyl w porodze do momentu wyjecia dziecka nawet lekarze zartowali pytajac czy ma zamiar robic jakies zdjecia bo nie beda na niego czekac ;-)
dziecko po cesarce praktycznie zawsze musi byc karmione sztucznie na poczatku bo wiekszosc mam nie ma od razu pokarmu (chyba ze najpierw rodzily naturalnie a pozniej padla decyzja o cesarce) a nawet po karmieniu w pierwszych dobach polozne pyataja czy dokarmiac dziecko!!!!

acha no i normalne ze po cesarce dobe lezy sie nieruchomo pozniej zwoza na normalny oddzial i KAZA chodzic ( a dziecko w madurowiczu jest przy matce , chyba ze poprosi polozne by na poare godzi wziely do pokoju "dla maluchow" bo chcialaby sie zdrzemnac) bo jesli sie nie chodzi moga byc problemy z blizna rana a trzeba to od razy cwiczyc i rozciagac!!!

widac naczytalam sie dziwnych rzeczy ze dokarmiac niechca :-(, ale dobrze ze to nieprawda
a co do chodzenia to narobilam sporo kilometrow w tym szpitalu , chyba troche zaduzo ale za to niemam zrostow i wszystko jest ok.
Strasznie żałuję ze w lodzi niema prywatnej kliniki bo moze bym sie zdecydowala zaplacic zeby miec lepiej , ale i w panstwowej niebylo tak zle

Cześć:-)

Dziewczyny nie orientujecie się czy na terenie Łodzi albo okolicach jest przywatny szpital gdzie można urodzić?

Szukałam w google i nic ciekawego nie znalazłam:no:

Będę wdzięczna za odpowiedzi:tak:

Jestem w co prawda prawie w 8 tyg ale już lepiej wcześniej pomyśleć:happy:

reklama
Do góry